Syyshaaste

Sain vuosi sitten syyshaasteen Kädenjälki-blogista ja olin tuolloin juuri muuttanut isosti, jolloin perusjokapäiväisten asioiden opettelu oli keskiössä, kun oli kaikkineen niin myllerryksistä. Pahoittelen tätä älytöntä viivettä vastaamiseen ja kiitän suuresti kunniasta! Tämä on kyllä ollut mielessä jos ei ihan joka päivä, niin ainakin vähintään pari kertaa viikossa koko vuoden ajan, eli ainakin sata kertaa liioittelematta! To-do–lappu voi joskus matkustaa kalenterissa pitkiäkin aikoja.

1. Miksi pidät blogia?
Hyvä kysymys. Itsekin mietin sitä joskus.
Tykkään kirjottaa jotain ylös töistäni ja pitää jonkinlaista lokia. Ravelry on liian vuorovaikutukseton kuitenkin. Teistä tykkään kovasti. On jotenkin kivempi kirjoittaa näistä tietäen, että joku kuuntelee. Olen monesti meinannut katkaista kynäni, kun oma rima kirjoittamiselle on välillä niin korkealla, mutta en mä halua tätä lopettaa, vaikka välillä itsekritiikki puristaakin!

2. Miten blogisi eroaa muista käsityöblogeista?
Vaikea sanoa. No hmm. No ainakin täällä puretaan ihan helvetin paljon, koska mä en kestä ajatusta materiaalien tuhlaamisesta mihinkään ihan-ookooseen, enkä halua käyttää/toisten käyttävän mun tekemiä juttuja, joista mulla on ihan ok fiilis. Mut kai ne muutkin blogistit purkaa..? Mmmm, no lankaa täällä ei ole ostettu käytännössä vuosiin! Jos on johonkin tilaustyöhön tarvinnut kerän, niin sitten. Tai lisäkerän, että saa jonkun jemmalangoista aloitetun jutun pois, tai muista poikkeksia. Mutta ”Onpa kivaa lankaa, ostan!” ei ole tapahtunut vuosiin. Mun jemma on tällä hetkellä kyllä jo aika kalju, joten kohta mä pääsen tykittämään pitkästä aikaa just sellaisia lankoja kuin sattuu vaan himottelemaan, ja aloittamaan niistä heti neuleet heti ilman harmitusta muiden kerien makuuttamisesta. Mulle nimittäin tulee epämääräinen syyllisyys siitä. Mutta en tiedä, onko sekään ero muihin blogeihin. Onko muut jemmasyyllistyjiä?

3. Mikä käsityö sinulla on kesken juuri nyt?
Neule: Cobblestone-paita Miesrakkaalle.
Ompeluita: Muutama kierrätysompelu mielessä Lapsirakkaalle.

4. Mistä löydät parhaat ideat käsitöihin?
Ne tulee milloin mistäkin. Joskus voi nähdä jonkun nätin väriyhdistelmän maisemassa, karkkipussissa tai ihan muualla, ja ajatus lähtee kytemään siitä. Usein parhaat inspiraatiot tulee tarpeesta. Tai sitten voi mennä puolivahingossa samamakuisten blogeihin ja pölliä mallit toisilta suoraan.

5. Minne laitat ideat muistiin?
Ripottelen löytöpaikasta riippuen. Käytän Pinterestiä enimmäkseen ajatustasolla kivojen juttujen säilömiseen, tai sellaisten, joiden ohjetta ei ole Ravelryssä. Teen paperilistoja muistikirjaan ja neuleet yritän työntää Ravelryyn joko kirjastoon, tai jos olen tosi varma jostain työstä laitan sen jonoon. Joku aika sitten siivosin jonon ja poistin monta sivua täyhkää, mutta en vaan pystynyt luopumaan maaliskuussa 2007 lisästyistä Bmp-sukista. Kohta meille tulee 10 vuotta ei-edelleenkään-yhteistä taivalta täyteen.

jono

6. Kuinka nopeasti ideasta syntyy valmis käsityö?
Yleensä teen käsitöitä aika riuskalla otteella, kun teen. Joskus voi jonkun työn kanssa tulla tauko, mutta sitten se joko menee nopeasti takaisin kerälle tai valmiiksi työksi uudelleenkäsittelyyn päästessään. Mutta tykkään laittaa tuumasta toimeen aika äkkiä, kun polte on kovimmillaan.

7. Missä teet käsitöitä? Onko sinulla käsitöille omistettu nurkkaus vai peräti työhuone?
Kulkuvälineissä, jos joskus pääsee muun kuin oman pyörän kyytiin. Ennen neuloin kaikki kokoukset, mutta täällä en ole (vielä) mukana missään porukoissa. Nykään taidan neuloa eniten kotona ruokapöydän ääressä.

8. Ovatko käsityötarvikkeesi hyvässä järjestyksessä?
Kyllä ja ei. Kaikelle on paikka ja kaikki on suunnilleen paikallaan, mutta kuvaa mun tarvikkeiden järjestämisestä ei kyllä tasan kukaan pinnaisi itselleen muistiin. Eli toimii ihan riittävän hyvin.

9. Millaisia käsitöitä teet mieluiten?
Yksinkertaisia, joissa on joku juttu. Joskus pelkkä yksinkertainen riittää. Ommellessa hauskinta on kierrättää.

10. Parhaiten onnistunut käsityösi?
Paha. No tuo viimeksi blogattu Juniper-paita onnistui kyllä tosi hyvin. Ja vaikkakin vain varjona kukoistushetkistään, on pari vuotta sitten tehty lompakko edelleen päivittäisessä käytössä.

11. Onko sinulla käsityöhaaveita?
Haaveilen uudesta rumasukkavaihdosta! Kohta vois ehkä olla aika!

12. Paras syksyn piristys?
No kesän loppuminen itsessään on paras piristys. Ei seksihelteitä! Ei palamista ja aurinkovoideloukkoa! Kerrospukeutuminen ja inhimilliset ulkoilukelit!

Haastan kaikki, jotka eivät ole vielä tätä tehneet.

Advertisements

Yksi kommentti artikkeliin ”Syyshaaste

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s