Juniper.

Mä onnistuin! Pidempään tätä lukeneille on varmaan välittynyt minun ikuinen kamppailu mm. paitojen kanssa. Joku ihmeen kirous ollut, kun melkein kaikki on mennyt purkuun. Mutta tästä tuli just hyvä pidän ja oli hauska tehdä ja jemma vajui ja mitä kaikkee ällistystä! Tehkää tekin ja ihmettykää, miten on venka ohje.

_DSC0344

Ohje: Juniper by Veera Välimäki
Koko: Seurattu M-koon reseptiä silmämääräisesti
Lanka: Schachenmayr Regia Silk 6-fädig, musteensininen [55% Villaa, 25% Nailonia, 20% Silkkiä]
Teetee Primavera, musta [75% merinoa, 25% silkkiä]
Puikot: 3.5 mm, helmajoustin 3.25 mm
Menekki yhteensä 350 g (sininen 275 g, musta 75 g)

_DSC0337
Voiko teistä vuonna 2008 ja 2010 ostettuja lankoja kutsua vuosikertamateriaaleiksi? Ei? No hyvin hilloutuneiksi ainakin? Enää ei ehkä välttämättä tulisi ostettua niin öngällä silkkivillaa, mutta nää onkin hankittu aikana, jolloin mikä tahansa ei-Novita oli musta tosi hienoa ja hitti pop. Niinkään ei tullut mietittyä, onko hienosteleva silkkikiilto ihan mun makuun. Kunhan ei ollut seiskaveikkaa ni oli hyvää! Musteensiniset Regiat ostin aikoinaan Kirjavasta kerästä ja muistan 9 kerän maksaneen 20 euroa. Tämä on nyt toinen niistä neulottu paita, joten olen enemmän kuin tyytyväinen kustannus/riittoisuus –suhteeseen.

Arvasin viimeisten rippeiden menevän tähän ja näin oivan tilaisuuden uusiokäyttää helmaan Amelian purkulangat. Muistan neuloneeni Amelian kahden varikkokäynnin taktiikalla ja värjäyseriä oli sen mukaan. Mutta miten voi yhdestä villapaidasta tulla yli parikymmentä parkuvaa purkurullaa? Tämä Juniperin helma on tursittu kymmenestä eri keränpätkästä. Kolmeen nassakkaan olin kerät joskus kätkenyt, ja nyt tytön kanssa tunnistetiin kova tovi hyvässä valossa värjäyseriä toisistaan ja vaa’alla punnittiin, että ”Vielä on ainakin yhden nötön oltava tätä, kun ei tule 50 grammaa näistä vielä.” Mutta eihän tää olis mulle leimallinen projeksi ollenkaan, jos ei jotain purkumatskua olisi mukana!

Tässä paidassa mä kuitenkin jopa tykkään tuosta silkistä, vaikkei se olekaan sitä mukavaa rouhakkaa laatua. Paita on malliltaan riittävän simppeli ja väriblokattu helma pelastaa turhalta pröystäileväisyydeltä. Ja tuo ohje – ihan hurjan hauska rakenne on tässä paidassa! Paita näyttää kaukaa ihan peruslento-oravalta, mutta läheltä paljastuu lyhennettyhen kerrosten hyvyyttä. Paita neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Tai mun mielestä neule on saumaton, jos mitään ei tarvitse ommella neulalla. Kiinnosti neuloa koko matka ja uusiksi saatan ottaa!

Onhan teitäkin neulelykästänyt viime aikoina?

Advertisements

9 kommenttia artikkeliin ”Juniper.

 1. Se on ihan hulvattoman hieno! Tosi kaunis!

  Mä kerran aloitin Juniperia, mutta lanka oli väärä, siihen tai ehkä kaikkeen, eikä siitä oikein tullut mitään. Neuloitko oikein vai väärin päin? Osa kai on neulonut ns. väärin päin, eli oikeita silmukoita – mutta musta se tuntui yllärihankalalta.

  Vaan nyt niin inspiroiduin, että aion taas kokeilla.

  Tykkää

  • Kiitti! Kannattaa ehdottomasti yrittää toisemmankin kerran! Mäkin saatan laittaa puikoille toisen jostain ohuemmasta/pellavaisemmasta langasta ehkä.

   Unohtui tosiaan mainita, että ei minusta ollut neulomaan ohjeen mukaan nurjilla silmukoita, vaan tein olkaraidat kahtena nurjana ja muuten pelkkää oikeaa. Ohjettakin oli ihan helppo seurata, kun luki mielessään nurjat oikeina ja oikeat nurjina. Ja tosi looginen rakenne tässä paidassa on, vaikka onkin erikoinen. Mun oli tarkoitus jättää nurja puoli pinnaksi, mutta tykkäsinkin valmiina neuleena enemmän tuosta oikeasta. Luulen, että se johtuu tuosta värinvaihtumiskohdasta.

   Tykkää

 2. Jee! Hyvä sinä! Upeen paidan sait aikaiseksi. Silkki on vähän sellainen matsku, että riippuu pitkälti mallista, käykö siihen kiiltävä silkki vai njet. Toiset vaatii rouheampaa pintaa kuin toiset. Tää on hieno!

  Tykkää

 3. IIhana Juniper! Olen täysin samaa mieltä, että paidassa on hauska (nerokas etten sanoisi) rakenne ja suureksi osaksi sen vuoksi tekee mieli jo aloittaa toinen! 🙂 Oma versioni jäi ehkä vähän lyhyehköksi kesäpaidaksi, mutta haluaisin tehdä toisen kunnon helmalla ja 100% villasta.

  Tykkää

 4. Tää on ihan drop dead ihana! Mullaki ois jotain silkkisotkuja tuolla lankalaarissa ässehtimässä (ostettu vuonna nakki ja miekka joltain messuilta?!), tämmöiseen ne saattais sopia!

  Tykkää

  • Kokeile! Tää oli ihan kauhean kiva ohje ja jäi kutkuttelemaan, että jos toisenkin tekis. Suosittelen! Jään kyttäämään sun mahdollisia tuloksia. 🙂

   Tykkää

 5. Paluuviite: Holly ja Juniper parempaan kotiin | Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s