Sitruunainen tonnikala-kesäkurpitsasuikalo.

Oho, minä puolivahingossa ihan ok ruokaa! Plussat: halpaa, nopeaa, helppoa. Miinukset: En tiedä, miten freesinä kesäkurpitsasuikaleet selviytyisivät seuraavaan päivään eväänä, mutta toisaalta voisi kokeilla tehdä vain tuon tonnikalasökötyksen ja ottaa kesäkurpat eri kuppiin mukaan, ja sitten kypsentää ne paikan päällä mikrossa tai vedenkeittimellä.

Sitruunainen tonnikala-kesäkurpitsasuikalo
2 annosta

Tonnikalasäestys:
n. 225 g tonnikalaa (öljyssä)
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
Kesäkurpitsa-alusta:
1 kesäkurpitsa
½ sitruunan mehu
mustapippuria
basilikaa tahi muita yrttejä
suolaa(pähkinöitä, siemeniä)

(Toim. huom. Jos käytät vesitonnikalaa, kannattaa laittaa sipulit kuullottumaan hieman runsaampaan öljyyn tai lisätä sitä hetikohta kaloihin, sillä ruuasta tulee helposti kuivaa pujua ilman riittävää rasvaa. Mulle kävi vähän näin.)

Pilko kaikki sipulit ja avaa tonnikalat valmiiksi. Kuullosta keltasipuleita pari minuuttia öljyssä paistinpannulla. Tee tässä kohtaa kesäkurpitsasta julienne-suikaleita ja laita ne kattilaan. Peitä suikaleet kiehuvalla vedellä ja hauduta kannen alla. Levyn ei tarvitse olla päällä; kuuma vesi riittää pehmentämään ja lämmittämään suikaleet sopivaksi. Suikaleet voi toki kypsentää myös pienessä vedessä mikrossa. Siirry takaisin paistinpannun pariin ja lisää valkosipuli sekä tonnikala kuullotettuihin sipuleihin. Pyörittele pari minuuttia pannulla. Kaada vedet kurppakattilasta ja sekoita pannujen sisältö keskenään. lisää sitruunamehu ja mausteet. Valmis!

Sitruuna maistui annoksessa melko selvästi, eli kannattaa maistella sen määrää syöjille sopivaksi vähitellen. Muuten aika riskitöntä ruokaa, joka upposi nätisti myös 7-vuotiaalle. (Joka on ilokseni tullut huomattavasti vähemmän ennakkoluuloiseksi täällä Espanjassa ja siirtänyt vaikka mitä ruokia epäilyttää/entykkää-listalta herkuksi, kuten suureksi ilokseni oliiviöljyn, jonka kanssa mä oon ihan Jamie Oliver.)

Jamie Oliver and olive oil:

Advertisements

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s