Hiuskokeilu: no-poo + käänteinen kasvatusmetodi.

Postaus pitkästa aikaa! Hei vaan. Kirjoittajalla on ollut yllättävän haipakka kevät, mutta pelkästään hyvien kiiruiden kanssa! Olen vertaillut kouluja jälkeläiselle, muuttanut isompaan kämppään (koska Maailman Reippain Tyttö muuttaa luoksein kesällä JJJES!) ja tietysti yrittänyt töissä oppia enemmän tajuamaan, että miten mun työtä tehdään. Välillä tuntuu, että liikkuvia osia on tuhat yhtä aikaa (ja onkin), ja ettei niitä pysty mitenkään sisäistämään. Silloin pitää käydä tekemässä joku urkkariekkuminen ja palata sorvin ääreen uudella päällä, ja kehittää vapaa-ajalle ajatukset työstä poisvieviä prokkiksia, kuten neuleita, voimailuja ja milloin mitäkin veitsistäinnostumisia, joiden aikana tietysti googletetaan ihan kaikki mahdollinen kulloisestakin aiheesta.

Tällä kertaa kiinnosti tukka! Mitähän mä oikein viime viikolla googlasin.. ehkä jotain hiustenleikkuuohjeita oman päänsä siistijöille, kun alkoi olemaan niin petolinnunperse puolen vuoden jälkeen. (Lopussa linkit löydöksiin.) Tuli matkalla vastaan tällainen ihmeellisen kuuloinen päänroikotusmetodi hiusten pikakasvatukseen. Kuulosti niin hämärältä, että pitihän se kokeilla.

670px-Use-the-Inversion-Method-to-Grow-Hair-Step-5

Wikiin..

Wiki How neuvoo ensin hieromaan päänahkaa ja sitten riiputtamaan, mutta mä oikaisin ja yhdistin asiat, enkä käyttänyt kyllä öljyäkään. Ja kyllä, ihan selvästi mun hiukset kasvoi jonkun 2-3 senttiä tänä aikana! Heti ensimmäisen käsittelyn jälkeen päänahkaan jäi sellainen mukava verenkierronkuhiseva tuntu, joka ei oikeastaan kadonnut koko viikolla. Jännää! Yleensä mun hiukset kasvaa sen tavanomaisen sentin kuukaudessa.

Aloitin samalla no-poon, eli shampoottoman pesun. ”No Poo” Method -sivusto selventää hyvin, mistä on kyse, jos aihe ei ole tuttu ennestään. Vaikea sanoa, kumpi kokeiluista vaikutti kasvuun enemmän. Koska riiputusta tehdään vain viikko kerrallaan, jään seurailemaan kasvun kehittymistä ja katson, mihin ollaan kolmen viikon kuluttua päästy.

Oikeastaan en ole käyttänyt varsinaista pulloshampoota pariin (-kolmeen?) vuoteen kuin muutaman kerran siirryttyäni peruspalasaippuaan kyllästyttyäni jatkuvaan päänahan kutinaan ja hiusten pikarasvoittumiseen. Palasaippua toimi huomattavasti nesteshampoita paremmin, mutta halusin kuitenkin kokeilla, josko senkin voisi jättää pois. Ensimmäisen viikon jälkeen vaikuttaa erittäin lupaavalta! Hiukset tuntuvat paksummilta ja ovat selvästi kiiltävämmät. Päänahka ei tunnu likaiselta eikä kutise. Tein viikolla kaksi hunajavesipesua ja yhden vesipesun.

Viikko1_no-poo_kasvatus

Ensimmäiset kuvat on otettu viime lauantaina 9.5 ja vertailukuvat tänään perjantaina 15.5. Suhnuisuuspahoittelut. Lupaan ottaa ensi kerralla jollain muulla kuin laadulla peruna.

Tässä vielä videot, joita käytin apuna hiustenleikkuussa ennen prokkiksia. Seurasin näitä Youtuben TheSalonGuy-kanavan videoita ja hauskaahan se leikkaaminen oli! Omasta mielestä tuli tosi hyvät etu- ja takatukat! Suosittelen muuten vilkaisemaan tuota kanavaa – tekisi mieli leikata kaikki noista malleista yhtä aikaa päähän!

Onko joku teistä kuullut tai kokeillut jompaa kumpaa menetelmää? Millaisia tuloksia saitte? Aiotteko kenties kokeilla? Jäittekö käyttäjiksi? Leikkaatteko hiuksenne itse?

Advertisements

11 kommenttia artikkeliin ”Hiuskokeilu: no-poo + käänteinen kasvatusmetodi.

 1. Moikka,

  Mielenkiintoinen tuo päänroikotusmetodi! Jos joskus haluan taas pitkät hiukset täytyypä pitää tämä mielessä.

  Itse olen ollut no poo:lla kohta kolme vuotta ja kampaajani on kommentoinut hiusteni muuttuneen huomattavasti parempikuntoisiksi. Samalla kyllä lopetin hiusten värjäämisen (vaalentamisen), föönaamisen ja hiustenmuotoilutuotteet, eli kaikki nämä muutokset on ainakin kannattaneet. Vähän läträämistähän se on, mutta itse olen ainakin ollut tyytyväinen.

  Tykkää

 2. Onpa kiva tavata kanssa-shampooton! 🙂 Tämän ensimmäisen kuukauden perusteella olen kyllä pistänyt merkille, että hiukset tuntuvat paremmilta kuin ikinä. Ekalla ja toisella viikolla tein pari hunajavesipesua, mutta nyt on mennyt pari viikkoa pelkällä lämpimällä vedellä hyvällä menestyksellä. 🙂

  En ole oikein ikinä muistanut käyttää mitään muotoiluaineita hiuksissa ja suoristusta tai käherrystä en tee kuin korkeintaan kerran kuussa, jos sitäkään. Muutama vuosi sitten kasvatin oman värinkin, joten sikäli lähdin projektiin ihan kelvolliskuntoisilla hiuksilla. Mutta silti, ihan kuin mulla kasvaisi nykyään enemmän vauvatukkaa kuin ennen? Jään seuraamaan, kasvaako se täyteen mittaan vai jäävätkö höytyviksi. Kaikki lisäkarvat tähän päähän on positiivinen muutos joka tapauksessa. 🙂

  Tykkää

  • Niin siis jäi se oleellinen asia mainitsematta, että pesen hiukseni nykyään soodavedellä (~2 tl ruokasoodaa+2,5 dl vettä) ja hoitoaineena käytän omenaviinietikkavettä (~ 1rkl omenaviinietikkaa +3dl vettä). Ihan pelkällä vedellä en ole selvinnyt.

   Tykkää

   • Aa niin ja multa jäi sanomatta, että hankin luonnonharjasharjan, jota käytän 1-2 kertaa päivässä.

    Ajattelin noita soodapesuja tehdä aina silloin tällöin. Hiukset tuntuu niiden jälkeen aina eri pöyhäköiltä! 🙂

    Tykkää

 3. Heips! Ruokasoodasta kannattaa muistaa, että on tosi emäksistä kamaa (neutraloi hyvin esim vatsahappoja, eli käy lääkkeettömäksi avuksi närästykseen), joten hiuksillekaan ei ole mitään parantavaa hoitoainetta tämä sooda. Eli soodapesu vain tarvittaessa tyyliin kerran kuussa ennen juhlia, koska kuluttaa hiusta ihan eri tavalla kuin pelkkä vesipesu. Ja soodapesu vain päänahkaan ja hiusten tyviin, latva alkaa äkkiä karhottaa jos saa usein soodaa. Työssäni olen nämä havainnot tehnyt.

  T. Parturi-kampaaja

  Tykkää

  • Hyvä pointti! Juuri tämän takia käytän omenaviinietikkaa neutraloimaan pH:ta. Ja kaadan soodalitkun tosiaan hiuspohjaan. Vesi muuttuu laihan maidon väriseksi rasvan irrotessa.

   Tykkää

   • Hei Kaisa ja Tiia! Pahoittelut vastauksen viipymisestä! Tosiaan, lukiessani no-poosta tuli muutaman kerran vastaan tarinoita soodan kuivattamista hiuksista. Jotkut taas ehdottivat sooda-vesitahnan tekemistä ja päänahan pesemistä sillä, mutta minusta vaikuttaa kyllä ihan liian tujulta menetelmältä ottaen huomioon juurikin tuon vahvan emäksisyyden. Tuo minun soodavesi on erittäin mietoa ja tuntuu tekevän temppunsa parin viikon välein käytettynä mainiosti kuivattamatta hiuksia yhtään. Tehdessäni pelkän vesipesun en yleensä käytä etikkaa, mutta soodan kanssa muhitan aina etikkavettä päässä minuutin-pari ennen viimeistä huuhtelua. 🙂 Ainakin tällä hetkellä hiukset tuntuu paremmilta kuin ikinä, näin vajaan kahden kuukauden pesuaineettomuuden jälkeen. 🙂

    Tykkää

 4. Kokeilkaa kananmunaa ja vettä. Omana pesuaineenani olen käyttänyt kananmuna/hunajahaudetta ja toimii yllättävän hyvin. Tarvitset 2 kananmunankeltuaista (lyhyille hiuksille 1 riittää), luraus hunajaa joukkoon ja vähän vettä. Vaahdota haarukalla ja laita hiuksiin. Anna vaikuttaa n. 15-20 min ja huuhtele haalealla vedellä. Huomattavasti hellävaraisempi, kuin soodapesut.

  Tykkää

  • Kiitos vinkistä! Itse asiassa en ole pessyt tukkaa millään ehkä kahteen kuukauteen, kun ei ole tuntunut olevan enää tarvetta. Mutta ehkä sitä silloin tällöin voisi ottaa jonkinlaisen aineellisen pesun ja muna kuulostaa mitä parhaimmalta! Heti aloin miettimään, että ehkä tuohon voisi laittaa tipan öljyäkin.. hmm! 🙂

   Tykkää

 5. Mä haluaisin kokeilla mutta en uskalla. En tiedä milloin elämässä olisi vaihe, jolloin voisi kokeilla. Miten kauan sulla meni, että se pahin rasvoittuminen meni ohi? Mun hiukset on parissa päivässä pesua vaille. En pysty kuvittelemaan, että se rasva jotenkin yhtäkkiä haihtuisi itsestään pois :/

  Tykkää

  • Kannattaa kokeilla. 🙂 Mulla siirtymävaihe oli ehkä viikko, mutta lähtötilanne oli tosiaan se, että olin jo pitkään käyttänyt rasvaista palasaippuaa hiustenpesuun superpesevien shampoiden sijaan. Helpoin (ja huomaamattomin) tapa lienee edetä hissuksiin eli vaikka ensin laimentaa shampoota reilusti, sitten lisätä pesujen väliin yksi mieto pesu esim. hunajalla tai jauhoilla. Välillä mietin, että mitä jos kokeilisi taas shampoota, mutta sitten kävin kampaajalla, joka hinkutti sillä mun päänahan. Kutinan katoamiseen meni viikko ja hiukset tuntuivat hankalasti hallittavan haituvaisilta. Olen siis jatkanut valitsemallani tiellä. 🙂

   Menin suunnilleen vuoden lähes pelkillä vesipesuilla. Mä kuitenkin jostain syystä vaan tykkään pestä tukan välillä jollain, joten nykyiseksi rutiiniksi on vakiintunut pesu jollain miedolla 1-2x/vko. Nykyään käytän jauhoja. Tää toimii loistavasti ohueen hiukseen – efekti on samantapainen kuin kuivashampoon jälkeen (muistaakseni) eli hiuksessa on enemmän nostetta ja luonnetta. Olen sekoittanut n. 2 rkl jauhoja vesitahnaksi, hieronut päänahkaan ja antanut vaikuttaa pari minuuttia ennen huuhtelua. Ruisjauhoja tähän suositellaan, mutta vehnäkin on toiminut. 🙂

   Kuljen töihin pyörällä 5 päivänä viikossa ja käyn 4x salilla, joten musta tuntuu, että vietän kaiken ajan suihkussa (n. 11x/vko), joten mun ei olisi mitään järkeä pestä tukkaa joka kerralla aineilla.

   Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s