Naftaliini pois.

Mikä siinä onkaan niin kiusallista, ettei päivitä blogia säännöllisesti? Että aina haluaisi aloittaa uuden postauksen anteeksipyynnöllä tai vähintäänkin selityksellä, että missä on hurvittu? Jossain jo nikertää, kun siitä on niin kauan! Ja sitten on vaikea aloittaa, koska pitäisi olla jotain hirmu hyvää tarjota tauon jälkeen. Ja sitten menee kaksi viikkoa lisää miettiessä. Tuntuuko teistä siltä ikinä? Niin, ja että pitäisi olla ihan jumalaton inspis menossa, että sen voisi jakaa niin, että siitä kuvittelisi edes pienen osan tarttuvan?

Mulla on siis jo pitkään ollut todella korkea kynnys kirjoittaa. Ehkä se johtuu siitä, ettei neulominen enää täytä elämää samalla volyymillä kuin viisi vuotta sitten. Silloin neuloin koko ajan, ja kun en neulonut, ajattelin sitä. Nyt teen pienissä pätkissä yhtä-kahta työtä kerrallaan. Kynäkin tuntuu olevan aika tukevasti ruosteessa eikä sitä helpota ainakaan kirjoittamisen lykkääminen. Ehkä mun pitäisi laajentaa aihepiiriä. Mutta en kyllä tiiä. Kirja-arvostelija sisälläni ei ole herännyt, eikä treeneistä lukeminen kiinnosta ketään (paitsi Rahjamuijan, se on eri asia!). Mä kuitenkin haluan jatkaa bloggaamista ja ajattelin lähteä purkamaan jumia kirjoittamalla ihan vaan pienestä asiasta ja yrittää olla kamalasti ajattelematta, onko tässä info- tai viihdearvoa enemmän vai vähemmän. Näytän mun kynälle karhunkieltä ja toivon, että niin käy vielä monesti.

Esim. tänään mua kiinnostaisi tietää, mikä on teidän kikka kokeilla väriyhdistelmiä ennen neulomista? Mä olen huomannut käyttäväni paljon Calcia.

varikokeilu

Näistä tulee juttu. En ole ihan varma, mikä on kivoin värivaihtoehto. Vaikea varmaan sanoa, kun ei tiedä, mistä on kyse, mutta mitä sanotte mutuna silti? Mä olen ehkä jo päätökseni tehnyt.

Ps. Jennileenan heittämä Syyshaaste on joka päivä mielessä, vielä minä sen! 🙂

Advertisements

16 kommenttia artikkeliin ”Naftaliini pois.

 1. Mulla on pitkälti samanlainen olo blogin ja kirjoittamisen suhteen. Kun on pitkään keskittynyt muuhun, ja bloggaaminen on vähän sosiaalisen paineen takiakin jäänyt vähälle (kun pitäisi keskittyä muuhun eikä kirjoittaa blogia, saati kommentteja toidten blogeihin…) tuntuu vaikealta kirjoittaa enää yhtään mitään. Samoin tuo, että tulee neulottua vähemmän kuin ennen. Lasten kanssa kotona ollessa oli enemmän aikaa, ja nyt on opiskelun lisäksi tullut liikuntaharrastuksia jotka vievät ajan neulomsielta/bloggaamiselta. Ynnä muutama muu syy. Lisäksi olen huomannut neulojana olevani blogimielessä tylsä ja epäkiinnostava, en neulo jatkuvasti uusia hienoja malleja, vaan kun teen tarpeeseen, tekee mieli toistaa vanhoja hyväksi havaittuja. Muutoinkin tykkään funktionaalisuudesta, mikä vaatteen kohdalla usein tarkoittaa yksinkertaisuutta. Sitten ollaankin jo tilanteessa että viittinks mä tätä nyt eed blogiin laittaa, kiinnostaako ketään, ja onko mulla ees mitään sanottavaa.

  Tykkää

  • Juuri, juuri tämä on se asia! Ihan kaikki mainitsemasi natsaa niin hyvin siihen, mitä olen pyöritellyt. Mutta tokikin, kun on kauheasti kiinnostavia ja hoidettavia asioita, niin selvähän se on, että jostain niistä pitää joustaa. Mutta jatka ihmeessä sitä, mitä blogissasi teet. Minusta on aina IHANAA, kun kirjoitat. Blogisi on ihan ehdottomasti blogimeren helmiä.

   Tykkää

 2. Mulla on pitkälti samanlainen olo blogin ja kirjoittamisen suhteen. Kun on pitkään keskittynyt muuhun, ja bloggaaminen on vähän sosiaalisen paineen takiakin jäänyt vähälle (kun pitäisi keskittyä muuhun eikä kirjoittaa blogia, saati kommentteja toidten blogeihin…) tuntuu vaikealta kirjoittaa enää yhtään mitään. Samoin tuo, että tulee neulottua vähemmän kuin ennen. Lasten kanssa kotona ollessa oli enemmän aikaa, ja nyt on opiskelun lisäksi tullut liikuntaharrastuksia jotka vievät ajan neulomsielta/bloggaamiselta. Ynnä muutama muu syy. Lisäksi olen huomannut neulojana olevani blogimielessä tylsä ja epäkiinnostava, en neulo jatkuvasti uusia hienoja malleja, vaan kun teen tarpeeseen, tekee mieli toistaa vanhoja hyväksi havaittuja. Muutoinkin tykkään funktionaalisuudesta, mikä vaatteen kohdalla usein tarkoittaa yksinkertaisuutta. Sitten ollaankin jo tilanteessa että viittinks mä tätä nyt eed blogiin laittaa, kiinnostaako ketään, ja onko mulla ees mitään sanottavaa.

  Tykkää

  • Juuri, juuri tämä on se asia! Ihan kaikki mainitsemasi natsaa niin hyvin siihen, mitä olen pyöritellyt. Mutta tokikin, kun on kauheasti kiinnostavia ja hoidettavia asioita, niin selvähän se on, että jostain niistä pitää joustaa. Mutta jatka ihmeessä sitä, mitä blogissasi teet. Minusta on aina IHANAA, kun kirjoitat. Blogisi on ihan ehdottomasti blogimeren helmiä.

   Tykkää

 3. Aina tarvii niin innostava ja viihteellinen ja kutkuttava olla. Tai blogata säännöllisesti joka toinen päivä ja vain yhdestä aiheesta. Elämä menee omaa tahtiaan, kiinnostuksen kohteita tulee ja menee, tekemisen into ja aika tekemiselle vaihtelee. Blogi saa muuttua ja vaihdella niinkuin elämä itsekin.

  Salaperäisistä värivaihtoehdoista silmää miellyttävät ykkönen ja kolmonen. Enpä ole hoksannut, että värejä voisi todellakin kokeilla etukäteen… Heh heh. Aina oppii uutta!

  Tykkää

  • Kiitos rohkaisevasta kommentista, kiitos! Näin minä yritän järkeillä, mutta jostain se suorituspaine vaan hiipii tännekin. Otankin blogin tästedes relaamisharjoituksena! 🙂

   Hih, jee! Joku infoarvo oli sitten tässäkin postauksessa, heh. Musta on ihanaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja voisin läträtä lankakerillä kaupassa vaikka kuinka kauan! Ja sitten ihan ihana jatkaa samaa vielä kotona. 🙂 Nyt vaan piti päättää enää se järjestys!

   Tykkää

 4. Aina tarvii niin innostava ja viihteellinen ja kutkuttava olla. Tai blogata säännöllisesti joka toinen päivä ja vain yhdestä aiheesta. Elämä menee omaa tahtiaan, kiinnostuksen kohteita tulee ja menee, tekemisen into ja aika tekemiselle vaihtelee. Blogi saa muuttua ja vaihdella niinkuin elämä itsekin.

  Salaperäisistä värivaihtoehdoista silmää miellyttävät ykkönen ja kolmonen. Enpä ole hoksannut, että värejä voisi todellakin kokeilla etukäteen… Heh heh. Aina oppii uutta!

  Tykkää

  • Kiitos rohkaisevasta kommentista, kiitos! Näin minä yritän järkeillä, mutta jostain se suorituspaine vaan hiipii tännekin. Otankin blogin tästedes relaamisharjoituksena! 🙂

   Hih, jee! Joku infoarvo oli sitten tässäkin postauksessa, heh. Musta on ihanaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja voisin läträtä lankakerillä kaupassa vaikka kuinka kauan! Ja sitten ihan ihana jatkaa samaa vielä kotona. 🙂 Nyt vaan piti päättää enää se järjestys!

   Tykkää

 5. Mä käytän Google Docsin taulukko-ohjelmaa, samat ajatus taustalla siis. Tai käytän jos jaksan.

  Mutta! Komppaan MiunMaun kommenttia tuossa yllä. Iloahan tästä pitäisi tulla, ei stressiä. Bloggaa kun jaksat, kyllä me täällä ollaan. Tai siis mä oon ainakin. Eikä tarvii pyydellä anteeksi.

  Tykkää

  • Taulukkolaskentaohjelmat ovat voittavat! Ah, mulla on muutenkin joku excel-fiksaatio. Teen herkästi taulukoita.

   Totta, nyt kun se minulle ihan sanotaan, niin ilmiselväähän se on, että tämä on harrastus eikä puinen puhde. Ilolla! Ja ilolla tätä on tehtykin. Mun ajatusongelma on varmaan ollut siinä, että odotukset kirjoitustahdille ja todellisuus eivät ole useinkaan kohdanneet. Kai se on elämässä muutenkin pieni kasvamisen paikka, kun kaikki ei mene, niin kuin suunnittelee. Ja sehän on ihan parasta! Mitä mä tämän kanssa tuljaan. Nyt tuntuu ihan typerältä, että olen tällaista pitkään päässäni kirnunnut. Kiitos palautuksesta todellisuuteen. Ja hei, myös linkoamisesta fiktioon: olen nautiskelemassa Of blood and honeya parhaillaan! 🙂

   Kivaa, kun olet täällä. Musta on ihan parasta käydä sun luona! (Yritin taivuttaa ”luona”-sanan kömpelöön monikkoon, mutten osannut. Luonissa?)

   Tykkää

 6. Mä käytän Google Docsin taulukko-ohjelmaa, samat ajatus taustalla siis. Tai käytän jos jaksan.

  Mutta! Komppaan MiunMaun kommenttia tuossa yllä. Iloahan tästä pitäisi tulla, ei stressiä. Bloggaa kun jaksat, kyllä me täällä ollaan. Tai siis mä oon ainakin. Eikä tarvii pyydellä anteeksi.

  Tykkää

  • Taulukkolaskentaohjelmat ovat voittavat! Ah, mulla on muutenkin joku excel-fiksaatio. Teen herkästi taulukoita.

   Totta, nyt kun se minulle ihan sanotaan, niin ilmiselväähän se on, että tämä on harrastus eikä puinen puhde. Ilolla! Ja ilolla tätä on tehtykin. Mun ajatusongelma on varmaan ollut siinä, että odotukset kirjoitustahdille ja todellisuus eivät ole useinkaan kohdanneet. Kai se on elämässä muutenkin pieni kasvamisen paikka, kun kaikki ei mene, niin kuin suunnittelee. Ja sehän on ihan parasta! Mitä mä tämän kanssa tuljaan. Nyt tuntuu ihan typerältä, että olen tällaista pitkään päässäni kirnunnut. Kiitos palautuksesta todellisuuteen. Ja hei, myös linkoamisesta fiktioon: olen nautiskelemassa Of blood and honeya parhaillaan! 🙂

   Kivaa, kun olet täällä. Musta on ihan parasta käydä sun luona! (Yritin taivuttaa ”luona”-sanan kömpelöön monikkoon, mutten osannut. Luonissa?)

   Tykkää

 7. Nöh, emmääkää enää kovin aktiivisesti bloggaa. Kun blogia on pyörittänyt 6 vuotta, niin kyllä se on ihan luonnollista ettei sitä jaksa enää samalla draivilla kirjoittaa, kun yhden lapsen kotiäitinä jaksoi. Kolmen lapsen työssäkäyvä äiti ei ihan kerkeä. x) Plus että kun ei kaikki ylitä uutiskynnystä, eikä jaksa enää speksata kaikkee. Ketä kiinnostais normit seiskaveikasta suhaistut sukat, kun kaikki muut neuloo Wollmeisea ja Zauberballia. Mä kyl luen nää sun jutut, ällös pode pahaa mieltä! Olet viihdyttävä. ^^ (Eka ja vika värijutsku viehättää mua sangen paljon.)

  Tykkää

  • Mulla oli ihan sama lähtötilanne just kuusi vuotta sitten. Löysin neulomisen ihan täysillä raskausaikana ja nettineulonnasta muodostui mulle eräänlainen henkireikä. Se oli ihan vaan minulle varattu juttu kotiäitinä, kun muu elo luonnollisestikin oli paljolti toisen tarpeiden tyydyttämistä. 🙂

   Aaa, mua ainakin kiinnostaa sun tekemät perusveikkasukat! 🙂 Musta on aina ihan parasta, kun näen, että olet kirjoittanut, ihan mitä vaan! 🙂 Just eilen oli Karkkipäivässä postaus aiheesta “vakkarikommentoijat”, ja mä ajattelin lukiessani monia teistä, ja sinuakin. Sä olet tainnut olla messissä ihan alusta asti, eli olet varmasti yksi vanhimmista lukijoista, ellet jopa vanhin! Kiitos siitä, se tekee iloiseksi. 🙂 Jännästi tosiaan mullekin on monen kohdalla käynyt niin, että muodostuu tietynlainen kuva ihmisestä, vaikkei ole koskaan tavattukaan. 🙂 Nettineulojat ❤

   Tykkää

 8. Nöh, emmääkää enää kovin aktiivisesti bloggaa. Kun blogia on pyörittänyt 6 vuotta, niin kyllä se on ihan luonnollista ettei sitä jaksa enää samalla draivilla kirjoittaa, kun yhden lapsen kotiäitinä jaksoi. Kolmen lapsen työssäkäyvä äiti ei ihan kerkeä. x) Plus että kun ei kaikki ylitä uutiskynnystä, eikä jaksa enää speksata kaikkee. Ketä kiinnostais normit seiskaveikasta suhaistut sukat, kun kaikki muut neuloo Wollmeisea ja Zauberballia. Mä kyl luen nää sun jutut, ällös pode pahaa mieltä! Olet viihdyttävä. ^^ (Eka ja vika värijutsku viehättää mua sangen paljon.)

  Tykkää

  • Mulla oli ihan sama lähtötilanne just kuusi vuotta sitten. Löysin neulomisen ihan täysillä raskausaikana ja nettineulonnasta muodostui mulle eräänlainen henkireikä. Se oli ihan vaan minulle varattu juttu kotiäitinä, kun muu elo luonnollisestikin oli paljolti toisen tarpeiden tyydyttämistä. 🙂

   Aaa, mua ainakin kiinnostaa sun tekemät perusveikkasukat! 🙂 Musta on aina ihan parasta, kun näen, että olet kirjoittanut, ihan mitä vaan! 🙂 Just eilen oli Karkkipäivässä postaus aiheesta “vakkarikommentoijat”, ja mä ajattelin lukiessani monia teistä, ja sinuakin. Sä olet tainnut olla messissä ihan alusta asti, eli olet varmasti yksi vanhimmista lukijoista, ellet jopa vanhin! Kiitos siitä, se tekee iloiseksi. 🙂 Jännästi tosiaan mullekin on monen kohdalla käynyt niin, että muodostuu tietynlainen kuva ihmisestä, vaikkei ole koskaan tavattukaan. 🙂 Nettineulojat ❤

   Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s