Kataloniaa ja maskotti.

Täällä Kataloniassa eletään historiallisesti jännittäviä aikoja. Marraskuussa järjestetään kansanäänestys itsenäistymisestä. Viime viikon torstaina juhlittiin Katalonian kansallispäivää, ja n. 80 % kansasta oli pukeutunut punakeltaiseen. Jopa turistit kulkivat Barcelonassa Katalonian liput olalla.

Vaalipuhinalta ei voi arjessaan välttyä. Kaduilla jaetaan vaalilehtisiä, joissa perustellaan itsenäistymisen tarvetta, ja parvekkeilta roikkuu Katalonian lippuja. Äänestyksen odotetaan olevan tiukka. (Äänestys on kuitenkin enemmän periaatteellinen, sillä myös muun Espanjan tulisi äänestää asian puolesta, eikä äänestystä järjestetä Katalonian ulkopuolella.) Minusta on kuitenkin jännää, kuinka n. puolet katalaaneista ei tunne identifioituvansa espanjalaiseksi. Ja toisaalta, kulman takana olevan karaokebaarin portsari kertoi olevansa syntyperäinen katalaani, ja tuntevansa olevansa ensisijaisesti espanjalainen.

IMG_20140911_131729

Edellispäivän tunnelmia Sant Cugatin luostariaukiolla:

20140907_0046

 

Vaalifestaria. Oli myös ulkoilmakonserttia.

20140907_0052

20140907_0037

20140907_0061

 

 

 

Off topic: Paikallisilla tuntuu olevan todella hyvin silmää kauneudelle, päätellen minkä tahansa liikkeen sisustuksesta, pukeutumisesta ja arkkitehtuurista. Tykkään kovasti myös siitä, ettei täällä ole juurikaan brändättyjä ketjuliikkeitä. Siksi onkin yllättävää, kuinka monen jäätelökaupan edestä löytyy tällainen pallinaamamaskotti.

Advertisements

3 kommenttia artikkeliin ”Kataloniaa ja maskotti.

    • Apua, miten tämä kommentti meni näin ohi, anteeksi! Vaan hahhel, kyllä! Syksyn tullen pallinaamat ovat tosin vähentyneet katukuvasta. Mutta eivät poistuneet.

      Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s