Boleroke-pulma.

Meillä on käynyt satumainen mäihä, sillä täällä Sant Cugatissa asuu Rokkitähtinörtin äidin ystävä (nyk. meidän ystävä), joka oli järjestänyt meille mm. aivan ihanan asunnon keskeltä kaupunkia, ja vieläpä puoli-ilmaiseksi yleiseen hintatasoon ja asunnon kuntoon (remontin jäljiltä) nähden. Roser on myös vienyt minua kävelylle ja sivistänyt alueen historiasta, ja auttanut kaikessa mahdollisessa muussakin. Pieni neulekiitos on siis enemmän kuin paikallaan.

Kerroinkin viimeksi käyneeni ostamassa kulman kaupasta vähän materiaalia. Googlasin ja Rävelsin, ja löysin kivanoloisen ohjeen. Helppo ku mikä: pelkkä suora pala, jossa hihansaumat. Mutta aika ärsyttävä se on, sillä kaaviossa on kaksi virhettä ja jo aloitus oli hämärä, eikä vastannut kuvaa yhtään. Sovelsin. Eikä kuvioon kuulu tuollaista siksak-raitaa, jonka kaaviota seuraamalla saa. Ei se ruma ole, mutta en suorastaan halua sitä. Ohjeen virheet hoksattua ei kovin vaativaa olisi vain jättää niitä huomiotta ja neuloa oikein, mutta emmä tiiä. Alkoi tympäisemään!

tymph

Olen vähän kyllästynyt kolmiohuiveihin, mutta sellainen olla ihan fiksu lahjana. En tunne Roserin hattumakua, joten pipo voi olla liian riski. Anopike antoi hälle juuri sukat, joten nekään eivät tule nyt kyseeseen. Lanka on tätä Dropsin Alpaca Silkiä. Mitä te tekisitte? Onko teillä jotakin vakiolahjaa, joka toimii aina?

Mutta hei, on myös hyviä juttuja! Esim. nämä espanjalaiset biojätepussyt! Miten käteviä, katsokaa! Materiaalikin on kestävää eikä sitä liurua, joka alkaa maatumisen jo roskisämpärissä kahdessa päivässä, ainakin meillä. Nyt tiedän, mitä annan tänä vuonna rakkaille joululahjaksi.

 

Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Boleroke-pulma.

 1. Millainen vaatemaku tyypillä on? Tee Lacy Baktus, se on nopea, vähän koristeellinen, mut sopii simppelimpäänkin makuun hyvin.

  Noi biojätepussit on unelma. Saako tunnustaa, että me laitetaan niitä suomalaisia yleensä kaksi päällekäin, kun muuten ei ehditä viedä jätteitä pihalle ennen kuin pussi on jo rikki ja astia täynnä jotain epäilyttävää nestettä. Tämä kahden pussin käyttö hävettää mua, mutta on ainoa tapa, jolla ylipäänsä pystymme keräämään biojätettä.

  Tykkää

  • Lacy Baktus voisi ollakin hyvä! 🙂 Roserilla on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen väripaletti (valkea+ruskea), ja olen nähnyt ainoastaan suoralinjaisia vaatteita. Ehkä se voisi olla just se huivi!

   Vitsin lirppapussit, sanon. Kaikkein parasta bestiä on Suomessa sanomalehdestä taitellut origamipussit, mutta sitten pitäisi olla aina dyykkausonni mukana, kun nykyään niin moni lehti tulee pienessä koossa. Enkä kyllä ala tilaamaan lehteä biojätepussiksi. Miksen itse ole tajunnut kahden pussin taktiikkaa. Alan toteuttaa välittömästi, kun joudun eroamaan näistä. Nämä ovat oikeasti arkeni luksusta. 😀

   Tykkää

 2. Ihanan näköistä tuo mitä jo aloittelit, mutta ohjetta, jossa on virheitä, on kettumainen lukea ja neuloa. Kuten tämä yksi surullisen kuuluisa pitsihuivi, josta varmaan kaikki Ravelryn käyttäjät on joskus esittäneet kysymyksen… 😀 Ihana väri, herkullinen ruskea!

  Tykkää

  • Kiitti, minäkin tykkäsin tuosta pitsistä kovasti. Miten se sitten alkoikin niin älyttömästi nyppimään! Mietin tuota huivia vähän aikaa, ja pitää myöntää, etten millään keksi, mikä huivi on kyseessä. Sensaatio! Miten jätkä ei tiiä! 😀

   Tykkää

   • Haha, totta! Mä neuloin sen muutama vuosi sitten, ja kyllä siinä joku hämäys tosiaan oli mukana 😀 Taisin muistaakseni käyttää jotain jonkun toisen tekemää kaaviota, kun ei meinannut muuten lähteä tulille. ..Mutta sen verran muistan, että kun sen yhden kohdan yli pääsi, se oli loppujen lopuksi tosi helppo. Olin ihan unohtanut koko Gailin! 😀

    Tykkää

   • Samankaltaiselle pitsille löytyy tosiaan toimiva ohje, joka on mullakin jonossa Ravessa. Kyllähän noita Gail-huiveja on moni onnistunu neulomaan, mutta kuulemani mukaan se vaatii jo vähän yritystä. x)

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s