Tejí con damas españolas hoy. Recomiendo.

Oho, viikko Espanjaa eletty! Ja jo huomenna tuloo puoliso. Iha että!

Asioilla on aina taipumus nivoutua ja kirjoitus oli karata vieläkin pahemmin nyrkistä, joten minun lienee järkevintä pilkkoa kaikki kerrottava eri postauksiin. Tulossa on siis tarinaa mahdollisesti kodista, tekeillä olevista neuleista ja ihanasta anopikkeen ystävästä (nyk. myös minun ystävä), joka on ollut valtavan suureksi avuksi kodinetsinnässä ja kaikessa.

Tällä kertaa täytyy kuitenkin päästä jakamaan tuoreeltaan ensimmäiset neulomointifiilikset. Lähin lankakauppa, Llanes del món (=maailman villat), on kotiaukioni nurkalla, ja satuin kävelemään siitä puoliltapäivin ensimmäistä kertaa ohi sen ollessa auki. (Totuttelen vielä siestaan, vaikka kyllähän minä sen tiedän, ettei paikat ole iltapäivällä auki.) Tietysti pistäydyin puotiin ja ryhdyin jutulle omistajan kanssa. Hänellä oli aivan selvästi silmää hyville neuletekniikoille ja muutenkin tykkäsin kaupasta paljon. Ostinpa ensimmäiset hiilikuitupuikkonikin! Liike on paikalliseen tapaan auki muutaman tunnin aamulla ja taas myöhemmin illalla, ja tuolloin on tapana viettää porukalla aikaa neuloen. Menin tuo alla olevan kuvion oranssi pylpyrä mielessäni. Paikallisiin sekaantuminen ja tuntematon kieli on aina hyvä tapa järjestää itsensä noloksi.

comfort zone

Paikalla oli kolme muuta asiakasta neuleidensa kanssa, ja vaikken paljoakaan jutuista ymmärtänyt, tuli aika selväksi, että meisinki on hyvä ja että pidän näistä naisista. Aion pyrkiä paikalle useamminkin. Toivon todella, että onnistun kehittämään kielitaitoani niin, että pystyisin olemaan jutuissa enemmänkin mukana! Nyt oma kontribuutio rajoittui lähinnä sen kertomiseen, mitä olen tullut Espanjaan tekemään ja ilmeisesti pystyin sen verran itseäni ilmaisemaan. Muiden puheessa mukana pysyminen on vielä aika hankalaa.

Ehdin neulomaan puolisen tuntia ennen sulkemisaikaa, mutta koska työ maistui niin kovin, päätin mennä vielä ottamaan ensimmäisen viinilasilliseni kotiaukion toisella puolella olevaan ..viineriaan? Kuinka mehevää oli istua lämpimässä ulkona, siemailla viintä ja neuloa! Me encanta! (Viini maksoi 1,90 € mitä.) Onneksi kesä jatkuu täällä vielä yleensä syyskuun loppuun ja saan tehdä tämän vielä monesti uudestaan. Ja kylmän tullen pusken sisätilaan.

Pienen alun sain himotusneuleeseen tehtyä, ja huomenna se siitä taas jatkunee. Huomenna on muutenkin astetta jännempää, sillä minulla on ensimmäinen työpäivä Reebokilla, ja sitten illalla alkaa yhteiselo, kunhan Rokkitähtinörttikin rupeaa maahanmuuttajaksi. Mutta nyt adéu, sanoo katalaanikin!

Advertisements

8 kommenttia artikkeliin ”Tejí con damas españolas hoy. Recomiendo.

 1. Oho! Mulla on jäänyt tämä Espanja juttu kokonaan huomaamatta! Siis kuulostaa aivan ihanalta! ❤ Ja hyvä että flunssakin on nujerrettu että pääsee hieman tutustumaan uusiin kotikulmiin. 🙂

  Tykkää

  • No just näin, hyvästit flunssalle. Kyllä tästä alkoi välittömästi saamaan enemmän irti, kun sen sai häätymään! 🙂 Pitääpä laittaa pikapuoliin kuvapostaus meisingeistä.

   Tykkää

  • Sitä se oli! 🙂 En ole ehtinyt toistamiseen porukkaan, mutta melkein joka ilta töistä kotiin kävellessä näen joukkokilkuttajat ikkunasta. 🙂 Niin kotoisaa.

   Tykkää

 2. Ooh. En saanut siihen edelliseen jätettyä kommenttia, joka olisi sisältänyt paljon hihkumista, mutta nyt kyllä! Iski vähän kateus ja paljon riemu sun puolesta! Olkoon reissusi onnistunut!

  Tykkää

  • Oii, ihana kommentti! Mä en vieläkään oikein käsitä, miten onnekas olen! Mun työpaikkakin on ihan mahtava. Siellä on niin parasta. Siellä on kaikki niin parasta!

   Tykkää

 3. Haha. Mä taas ensin katsoin, että joku on vallannut sun sivun ja päivittelee jotain ulkomaankielillä. 😀 Aika hulppeaa neule-elämää tiedossa. Ollappa kotiaukion toisella puolen lankakauppa ja viiniterassi. 🙂

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s