Kierrätetyt pikapaidat.

Päivitettyäni keittiönpöytäni peruskorkeaan malliin, lähti ompeluhommat aika roihalla tulille. Mm. seuraavaa kursin heti.

Löysin kirppikseltä joskus jonkun itse ompeleman lasten paidan. Paita oli arviolta kokoa 130-140, joten se vaikutti juuri sopivalta väljään, 116-kokoiseen mekkoon. Saksin paidan käsivaralta tähän tyyliin. Tässä ei tarvinnut edes ommella hihoja uudestaan, vaan pelkkä katkaisu riitti. Sitten tarvitsi ainoastaan huolitella kaikki reunat resorein. En tiedä, mitä ajattelin pääntietä tehdessä, mutta tällä kertaa jaksan purkaa ompelemaani siksakkia vain ajatustasolla.

pallo_taskulla

 

Taskun beige-valkea paita vaikuttaisi aika monikäyttöiseltä, onhan siitä tehty jo yksi pipokin. Kainalon muoto määräsi taskun kaaren, kuin helppoa se. Huolittelin kaaren tutusti Tosimummon raakareunalla.

 Sitten tämä toinen. Löysin kierrätyskeskuksesta topin, joka näytti heti paita-aineelta. Alla oleva suhnuinen kuva näyttää, miten leikkelin. Olkain ja kädentiehuolittelu vaan pois *naps*, ja raitapaidasta tähteeksi jääneet hihat käyttöön.

orkkistoppi

Lapsen tunika topista.

mekkonen

Semmosii!

Advertisements

8 kommenttia artikkeliin ”Kierrätetyt pikapaidat.

 1. Kierrätysompelu on taito, jota avoimesti kadehdin. Mun ompelutaitoni on niin onnettomat, että on helpompi tehdä ihan uudesta kuin muokata vanhaa. Nytkin yksi kirppismekko odottaa päätöstä: puranko saumoja ja muokkaan muotoa, vai kuvittelenko, että muutaman kilon päästä sille ei ole tarvetta… Purkaminen ois viisautta 😉

  Tykkää

  • No voi että, ei ole syytä kademieleen! 🙂 Kierrätysompelu voi olla tosi helppoa (tai ihan kamalaa), mutta siinä pitää ainakin itselläni olla vähän erilainen moodi päässä, että se alkaa luonnistumaan, koska kaavat ei vaan aina käy käytettävään materiaaliin, ja monesti joutuu soveltamaan. Hmm, ehkä mä voisin tehdä jonkinlaisen postauksen aiheesta! 🙂 Mikään mestari en toki asiassa ole, mutta voisin kirjoittaa ylös sellaisia pieniä oikopolkuja, joita on matkan varrella kulkenut. 🙂

   Tykkää

 2. Tuo vihreä oli kyllä helpoin muunto ikinä! 😀 Miten ei ollutkaan tullut aiemmin mieleen! Kädentien leikkasin vain mallaamalla vähän tuota raitahihaa viereen.

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s