Läppärinsuojuksen suojus, kahdesti.

Saatte vielä ihan tämän verran katsella tuota keltaista kangastani, sitten lupaan jo näyttää teille jotain muuta!

Ommeltuani keittiöolkkariin kapan, jäi kangasta yli vielä vaikka mihin. Tulin vilkaiseeksi jämistä virkkaamaani läppärinsuojusta ja siitä se ajatus taas. Jos olisi pidettykin tänä vuonna Rumaläppärilaukkuvaihto Rumasukkavaihdon sijaan? Mä olisin kyllä osallistunut tällä. Ettei menisi ihan parjaamiseksi, suojus kyllä pelitti ihan kivasti ja menihän siihen n. 100 g jämiä.

ennenNo emmä tiiä. ..No on se kyllä aika kamala.

ennen2

 

 Läppä taitettiin ihan vaan massakan sisään ja se pyrki aina laukkukannossa ulos. Tätä mun innovaation tasoa taas. Huoh.

Tajusin olevani kohta päällystämässä virkattua suojusta jollain kivemmalla.

Ensin yritin helposti ja tein sille päällisen verhokankaasta. Taistelin vetoketjun paikalleen ja totesin, että vähän jäi lopputulos kaivelemaan. Suuaukko oli sen verran mittainen, että aavistelin vetoketjun syövän ennen pitkää koneeni pinnan. Ulkokangas oli napakka ja virkattu sisus pyrki rullaamaan koneen uidessa kohdalleen, sillä koneeni kulmikkaat nurkat ottivat kiinni virkkuun verkkotekstuuriin ja pakottivat sisuksen makkaralle. Harsin vuorin ja päällisen toisiinsa, mutta siltikin pyngersi. Siihen on varmaan joku syy, miksi vakiintuneempi tyyli läppärilaukuissa on ulottaa vetskari useammalle sivulle. Mutta hei, kantapään kautta menee parhaiten perille!

suojaAnnan tästä itselleni kouluarvosanan 7 ½. Kangas kiva, vetskari kiva, ompelujälki ei niin kiva, lopputulos ihan ok-käytettävä, jos ei paremmasta tiedä.

Ajatus osoitti kuitenkin potentiaalia riemunkiljahduksiin, joten purin suojuksen seuraavana päivänä aikeenani palata sen pariin järeämmillä aseilla. Tällä kertaa minulla olisi vuori ja tarranauhaa, enkä epäroisi käyttää niitä.

uusi3

Huomattavasti parempi!

uusi1Jotain mustaa halusin mukaan, joten käytin tarranauhaa. Koukkupuolta oli vain valkeana, mutta tämä ei nyt haittaa.

uusi2Sijoitin mustan nauhan niin, että sitä jää hieman näkyviin.

uusi4Nyt minä olen tyytyväinen ja kiljahdan vähän riemusta.

..Muuten, koen otsikoinnin aina tosi hankalana. Blogin kanssa tosin vaikuttaa osuneen nappiin sisällön kanssa. Toinen sopiva olisi voinut olla ”Tekee kaikki käsityönsä kahdesti.” Paitsi jotkut läppärinsuojukset kolmesti.

Advertisements

12 kommenttia artikkeliin ”Läppärinsuojuksen suojus, kahdesti.

 1. Kiva idea! Oli hauska lukea miten jalostit virkatusta suojuksesta unelmasuojuksen. Enemmän sais tehdä vastaavaa ajattelutyötä, että se ”kelpaa” muuttuisi ”juhuu” -versioksi.

  Tykkää

  • ”Kelpaa -> juhuu” on kyllä just hyvin sanottu! Minä tunnun saavan isoimmat käsityökiksit yleensä just näistä vähän nuhjuisista jutuista. On niin palkitsevaa saada tehtyä joku puolihyvä tosihyväksi! 🙂 Tässä ajatus taisi lähteä ihan siitä, että mietin, mikä tuon virkatun lärpäkkeen ansio on (paksuus), ja hyödyntää sitä. Oli niin kiva lamppu syttyy -hetki. 🙂

   Tykkää

  • Voi kiitos! Joka kerta, kun käytän tuota, olen tosi tyytyväinen kaikkeen purkamiseen. 🙂

   On jo pitkään kutkuttanut musta-valko-keltainen yhdistelmänä, mutta nyt minä sitä vasta keittiön ja tämän suojuksen muodossa saan! Nam.

   Tykkää

  • Voi kiitos! Joka kerta, kun käytän tuota, olen tosi tyytyväinen kaikkeen purkamiseen. 🙂

   On jo pitkään kutkuttanut musta-valko-keltainen yhdistelmänä, mutta nyt minä sitä vasta keittiön ja tämän suojuksen muodossa saan! Nam.

   Tykkää

 2. Paluuviite: 1+1=PAITA. |

 3. Paluuviite: 1+1=PAITA. |

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s