Villitys-vaippahousut -ohje.

Kah, tulipa haasteen innoittamana viimeinkin neulottua kolmisen vuotta puikoilla olleet, omalla ohjeella pykätyt villikset valmiiksi. Tämä oli taas niitä töitä, joissa jokainen kohta on purettu vähintään neljä kertaa, mutta lopulta tuli ideanmukaiset.

Testikäyttäjää ei minulla enää näille ole, joten mallin toimivuus on arvoitus. (edit: Testikäyttäjän kommentit ja kuvat löytyvät postauksen lopusta!) Toisaalta, jos just sulla on seikkailumieltä ja haluat pukea pienesi punaiseen, ilmoittaudu vastaanottajaksi, niin voit saada housut postien hinnalla kokeiluun?

villikot2_medium2
Villitykset neulotaan pyörönä, eikä niissä ole ommeltavia saumoja, mikäli tekee haaran kolmen puikon päättelyllä. Eli käytät esimerkiksi liukuvärjättyä lankaa, pysyy väritys samana etu- ja takakappaleella.

lisukkeetTakapuoleen neulotaan sekä ”muotolaskokset” että lyhennettyjä kerroksia, jolloin vaipalle on enemmän tilaa.

haaraLanka: Twilleys of Stamford Freedom Spirit
Puikot: 4 mm
Ohje: Täältä saa, just tein.

Haarassa on sama idea kuin Ullaneuleen Villapöpissä, mutta toteutus on hieman erilainen. Tein Pöpiä aikoinaan useammat ja tykkäsin haaran toteutuksesta ja istuvuudesta, mutta näihin tällainen pieni sovellus tuntui tekohetkellä istuvan paremmin.

Ohje kokoon M on ladattavissa PDF:nä täältä! Mikäli olet jossakin kohdassa sitä mieltä, että voisi tämänkin ohjeen kirjoittaja katkaista kynänsä, älä ihmeessä jää uusia kirouksia keksimään, vaan kurnuta tämän postauksen kommenteissa, niin saadaan julki kaikki epäselvyydet ja niihin selvennykset. 🙂 Olisi myös kiva nähdä valmiita villiksiä, jos innostutte ohjetta kokeilemaan! 🙂

Housut löysivät testikäyttäjän, joka kokeiluhetkellä oli 7-kiloinen. Tässä kommentit kuvien kanssa:

Laitanpa sinulle nyt mukavaa palautetta villahousuista. Liitän mukaan pari kuvaa, jotta näet itsekin, miten mainio istuvuus näissä kaikin puolin on ❤

Eli meillä villapöksytestit ovat alkaneet mainiosti. Nämä ovat kyllä valehtelematta meidän pojalle parhaiten istuvat villahousut tähän mennessä. Joustavat mukavasti ja mukautuvat vauvan muotoihin. Ja ovat sopivan ohuet, eivät siis tunnu tönköiltä lapsen päällä. Näiden kanssa on hyvä liikkua ja tehdä kääntymisharjoituksia 🙂 Ainut muutos, jota näihin voisi toivoa, olisi se, että takaosa housuista olisi aavistuksen verran etuosaa korkeampi (tämäkin saattaa olla taas vain minun henk.koht. mieltymykseni, istuvat meillä näinkin erittäin hyvin). Muutoin ovat kyllä täydelliset!! 🙂

villitykset

Kiitos ihanasta palautteesta testaajalle ja pahoitteluni, kun näin pitkään meni laittaa kommenttisi postaukseen saakka!

Advertisements

16 kommenttia artikkeliin ”Villitys-vaippahousut -ohje.

  • Kiitos 🙂 Olisi hirveän kivaa, jos uskaltautuisit testaamaan ja vaikka kertomaankin, miten ohje toimii. 🙂 En tosiaan ole luomustani saanut edes sovitettua vielä kenellekään! Kirjoitin nyt ohjeen vanhojen muistiinpanojen pohjalta neuloen samalla ja housujen idea muuttui aika paljon prosessin aikana. 🙂

   Tykkää

  • Jeii! Kestoilu oli kivaa, kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla. 🙂 Alussa tuntui aika sakealta viidakolta, mutta homma lähti kylllä nopeasti avautumaan. Meillä suosikkivaipparatkaisu vähän vaihteli kausittain, mutta muistan villisten saavuttaneen jossain vaiheessa aika vankan aseman. 🙂 Mä en ikinä lopettanut yllättymästä siitä, miten ne tuulettavat itse itsensä!

   Tykkää

  • Jeii! Kestoilu oli kivaa, kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla. 🙂 Alussa tuntui aika sakealta viidakolta, mutta homma lähti kylllä nopeasti avautumaan. Meillä suosikkivaipparatkaisu vähän vaihteli kausittain, mutta muistan villisten saavuttaneen jossain vaiheessa aika vankan aseman. 🙂 Mä en ikinä lopettanut yllättymästä siitä, miten ne tuulettavat itse itsensä!

   Tykkää

 1. Joko olet löytänyt testaajan näille villapöksyille? Mulla olis 4,5kk ikäinen villapöksypoika, joka vois tarvittaessa testata mallin sopivuutta 😉

  Tykkää

 2. Joko olet löytänyt testaajan näille villapöksyille? Mulla olis 4,5kk ikäinen villapöksypoika, joka vois tarvittaessa testata mallin sopivuutta 😉

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s