Kerro kerro lukija, kell’ on sukat rumimmat!

Rumaa kannattaa aina odottaa? Yksi alkuvuodesta alulle laitetun Rumasukkavaihdon osallistujasta katosi ja sain kuvan viimeisestä sukkaparista vasta äsken. Toisinaan olen itsekin unohtanut äänestyksen olleen postauksien luonnosvaiheessa jo ties kuinka kauan enkä ole älynnyt kuvan perään kyselläkään. Pahoittelen äänestyksen viivästymistä erityisesti teille osallistuneille! Ensi kerralla sitten jämptimmin ja tarkemmilla säännöillä. 🙂

Mutta itse haasteeseen! Kuumimpia trendejä rumasukkamarkkinoilla olivat selvästi makkarat, joita nähtiin kolmessa parissa. Myös pätkävärjätyt langat pitivät tiukasti puoliaan. Täytyy kyllä sanoa, että saitte minut hirnahtamaan useammankin kerran prosessikuvauksillanne ja sukillanne! Olette jotain niin parasta!

Silmukan saalistaja vastaanotti ah – aina niin veteläksi vetävän kauniita pätkävärjättyjä lankoja ja makkaratekniikkaa yhdistelevät sukat Unicordin Veeralta:

08136-silmukansaalistaja_sai_veeralta

Veera kertoi suunnitteluprosessista näin:”Sen syvällisempää kertomusta ei sukkien syntyyn liity, kuin että mietin, mistä en itse tykkää sitten yhtään. Lanka valikoitui sen perusteella, etten kovastikaan innostu värikimaralangoista. Siksipä sukkiin tungin kahta erilaista. Kummasti sitä värikimaralankaa kuitenkin löytyy. Ja miten on tunne, että ne tulevat paljon isommissa kerissä, kuin yksiväriset langat… (toim. huom. TODELLAKIN.)Yritin etsiä rumia ohjeita, mutta niiden puutteessa (välillä voi olla kirous, että näkee kaikessa vähän jotain nättiä) sovelsin itse. Sukkiin liitin siis makkaroita ja nilkkajoustinta. Junasukat ovat hellyyttävät, mutta missään muualla minkäänlaiset makkarat ovat vähän epäilyttäviä. Ja käytännöllinen tai ei, nilkkajoustin on silti ruma. Näitä sukkia tehdessä tuli kyllä mieleen haastaa itsensä tekemään näillä aineksilla jotain kaunista.”

Veera puolestaan sai Silmukan Saalistajalta perinteikästä harmaata ja tennissukkaraitaa sekä kirjoväristä lankaa niin ikään makkaroihin yhdistettynä:

b405b-veera_sai_silmukansaalistajalta

Taiteilija ekertoo näistä neulomistaan sukista seuraavaa:”Innostuin todella rumien sukkien suunnittelusta. Oli ihanaa heittää värisilmä nurkkaan, tai ainakin käyttää sitä väärinpäin. Muodosta ensimmäisenä tuli mieleen junasukat. Lapsillahan ne ovat suloiset, mutta entäpä aikuisen jalassa? Ne voisivat näyttää jopa rumilta. Päätin kuitenkin tehdä vain sukkien varsista junasukkamaiset. Varret jätin vieläpä lyhyemmiksi, joka mielestäni lisäsi sukkien rumuutta. Sukkien kärkisosien eriväriset raidat johtuivat ysinkertaisesti yököttävän vihreän langan loppumisesta kesken. Ja oi, kuinka rumat niistä tulikaan!

Sokkopöllö sai Pura se! -blogin Heidiltä hempeitä vauvasävyjä, raitaa, nurjamakkaroita ja tupsuja yhdistävät sukat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHeidi kuvailee sukantekoprosessia näin:”Mun rumasukkainspiraationi lähti ennen kaikkea vyörymään noista hirveistä langoista. En tiedä missä mielenhäiriössä oon kahminut tuollaista kasarilankaa mukaani kierrätyskeskuksesta, mutta näihinhän se passasi oikein mainiosti 😉 Keltaisena ja sinisenä kiiltelevää akryylia, aiettämuisk! Sitä sitten komppasin himmeän nihkeällä pinkillä ja ah, jos suonikohjut ois pinkkejä, niin toltahan ne näyttäis.Lisähuomiona: joskus muistan kaupassa naureskelleeni Novitan tupsukoneelle. Suuressa käsityöosaamisessani tuhahtelin ajatukselle, että joku-ei-muka-osaa-tupsua-tehdä-johan-se-ala-asteella-opetettiin. Vesitosi nyt vaan on, että ala-asteellahan mä olen viimeksi tupsuja väkertänyt ja todennäköisesti lopputulos oli silloin noin 8-vuotiaana paljon parempi kuin nämä täysi-iän lanka-aivastukset.”

sokkis_teki

Sokkis yhdisti neulomiinsa sukkiin lankoja, joita ”ei ees koit syö.” (Toim. huom. spontaani hörähdys!)”Idean marinoituessa päässäni ja kaiveltua lankakoriani löysin niin kammottavia lankoja, että ihan nauratti ajatella niiden yhdistelemistä ja neulomista sukiksi. :D”


Villaa sukissa sai Lacelta sujuvasti sinistä, punaista, ruskeaa ja vihreää yhteensovittavat raitasukat, joiden kannat ovat kuin hämäyksen vuoksi eri väriset!

d6328-villaa_sukissa_sai_lacelta

Villaa sukissa sai Lacelta sujuvasti sinistä, punaista, ruskeaa ja vihreää yhteensovittavat raitasukat, joiden kannat ovat kuin hämäyksen vuoksi eri väriset!

b95d1-rumis_by_villaasukissa

<Neulojan oma kuvaus puuttuu.>

Ja minä puolestani sain Noita Näppärä -blogin Groomerilta tällaiset raitasukat, jotka eivät kyllä ole minun silmään yhtään kamalat! Sukkiin on osunut lempivärejäni turkoosia ja violettia ja löytyypä niistä vielä kirjoneulettakin! KIITOS!

6ac6d-sanna_sai

Groomeri kertoi tekemistään sukista näin: Täytyy kyllä itsekin myöntää, että melko tyytyväinen olin lopputulokseen, vaikka sukat toteutinkin ”katsotaan mitä tekee mieli tehdä” -tyylillä 🙂

Vastaanotettuani noin hienot hävetti vähän, kun lähetin vastineeksi nämä – rumat värit epämääräiseen väljyyteen yhdistävät löräkkeet.

45c9a-rumasukat

 

Kandidaattikavalkadi on nyt tassutellut näyttämölle. Nyt on teidän vuoronne äänestää hirveimpiä sukkia! Äänestyksen voittaja saa 20 euron lahjakortin Titityyhyn ja äänestäneiden kesken arvotaan vapaavalintaisen kokoiset pyöröpuikot. Äänestysaikaa on 22.12 loppuun saakka ja arvonnan suorittaa bloggaajan jälkeläisetär. 🙂

Mitä olette mieltä? Onko kauheita? Kauhean hienoja? Pelkästään hienoja? Kerro!

Advertisements

32 kommenttia artikkeliin ”Kerro kerro lukija, kell’ on sukat rumimmat!

 1. Olipa monta rumaa sukkaa 🙂 ja kuitenkin niin nättejä. Ensimmäinen värioksennussukka saa ääneni. Kiva kuulla, että joku muukin pitää nilkkajoustinta rumana, luulin olevani ainoa :)Sokkiksen sukkien varret saa aikaan oikein inhonväristyksiä, huh. Kaikissa sukissa on kuitenkin jotain nättiäkin. Hirmu vaikeaa haukkua näin suoraan, vaikka on oikein lupakin.

  Tykkää

 2. Kyllä se niin on, että nuo ensimmäiset eli tuttavallisemmin tosiaan värioksennussukat on hirveimmät 🙂 Itse en niinkään vierasta nilkkajoustinta tai makkaroita, mutta varjelkoon mitä allergiaoireita saan sinisen, punaisen, keltaisen ja vihreän yhdistämisestä samaan lankaan. Ja kyllä on ihastuttavan pikantti lisä tuo ruskea tuolla seassa. Ihanan hirveät kerrassaan!

  Tykkää

 3. Kyllä se niin on, että nuo ensimmäiset eli tuttavallisemmin tosiaan värioksennussukat on hirveimmät 🙂 Itse en niinkään vierasta nilkkajoustinta tai makkaroita, mutta varjelkoon mitä allergiaoireita saan sinisen, punaisen, keltaisen ja vihreän yhdistämisestä samaan lankaan. Ja kyllä on ihastuttavan pikantti lisä tuo ruskea tuolla seassa. Ihanan hirveät kerrassaan!

  Tykkää

 4. Minä äänestän noita missä on tuota karvakasta joustinneuleessa, koska itellä henkilökohtasesti nousee kurkkuun kaikki karva- ja suherolanka 😀 Mut jollaki tavalla noi kaikki oli niin hirveen liikuttavan ihania!

  Tykkää

 5. Karvavarsille yksi ääni täältä! Muuten niissä ei olisikaan mitään kummaa mutta bereniken tavoin koen henkistä allergiaa kaikenlaisia epämääräisiä karvalankoja kohtaan – karkeasti sanoen kaikessa muussa kuin siililapasissa. 😀 Ihanan kamalia sukkia tämä vaihto on kyllä poikinut, ja on tosi hauska huomata että jollain tapaa nämä kaikki ovat kuitenkin tosi sympaattisia. Ehkä se rumuuskin on vaan katsojan silmissä, kyllä niistä omilta puikoilta lähteneistä saapassukista löytyy omaan silmään vielä kamalampiakin tekeleitä kuin mitä näiden joukossa on 😀

  Tykkää

 6. Viimeinkin rumasukkapläjäys!!! Huhuilin äänestyksen perään jo aiemmin tänä vuonna, mutta kun rumasukkavaihto vaikutti kadonneen sinne, mihin rumat sukat saisivat hyvästä syystä kadotakin, en uskaltanut kysellä uudestaan. Onhan mahdollista, että rumasukkailijaparat olisivat menehtyneet prosessin aiheuttamaan pahoinvointiin.Mutta nyt, ach, viimein!Onhan nuo aika kamalia. Mutta: Rumuuden olisi voinut viedäkin pidemmälle yhdistämällä samaan pakettiin kuvottavat värit, ala-arvoisen materiaalin, muodottoman mallin, surkean valmistustekniikan JA tökerön kuvan. Tuotekuvaspisteet Veeralle. Materiaalivalinnoista erityismaininta Sokkikselle ja Heidille. Muoto ja tekniikka -kunniapalkinto Silmukan saalistajalle. Ovatko Groomeri ja järjestävä taho jotain kaunosieluja?? Kuvausjärjestelyt kaunistelevat lopputulosta! Lacen ja Villaa sukista -sukkailijan tuotoksissa värisilmä, rytmitaju ja dokumentaation taso ovat kivasti teeman mukaisessa balanssissa.Ääneni saa kuitenkin Lace. Sukat ovat ilmeisesti tekijän itsensäkin mielestä sanoinkuvaamattoman rumat, kun hän ei ole kyennyt tuottamaan prosessista sanallista kuvausta. Lisäksi pötkylät muistuttavat pahasti niitä yksiä kerran lahjaksi saamiani, joita en kestänyt katsella edes koiran repimisleluna./pöle

  Tykkää

 7. Viimeinkin rumasukkapläjäys!!! Huhuilin äänestyksen perään jo aiemmin tänä vuonna, mutta kun rumasukkavaihto vaikutti kadonneen sinne, mihin rumat sukat saisivat hyvästä syystä kadotakin, en uskaltanut kysellä uudestaan. Onhan mahdollista, että rumasukkailijaparat olisivat menehtyneet prosessin aiheuttamaan pahoinvointiin.Mutta nyt, ach, viimein!Onhan nuo aika kamalia. Mutta: Rumuuden olisi voinut viedäkin pidemmälle yhdistämällä samaan pakettiin kuvottavat värit, ala-arvoisen materiaalin, muodottoman mallin, surkean valmistustekniikan JA tökerön kuvan. Tuotekuvaspisteet Veeralle. Materiaalivalinnoista erityismaininta Sokkikselle ja Heidille. Muoto ja tekniikka -kunniapalkinto Silmukan saalistajalle. Ovatko Groomeri ja järjestävä taho jotain kaunosieluja?? Kuvausjärjestelyt kaunistelevat lopputulosta! Lacen ja Villaa sukista -sukkailijan tuotoksissa värisilmä, rytmitaju ja dokumentaation taso ovat kivasti teeman mukaisessa balanssissa.Ääneni saa kuitenkin Lace. Sukat ovat ilmeisesti tekijän itsensäkin mielestä sanoinkuvaamattoman rumat, kun hän ei ole kyennyt tuottamaan prosessista sanallista kuvausta. Lisäksi pötkylät muistuttavat pahasti niitä yksiä kerran lahjaksi saamiani, joita en kestänyt katsella edes koiran repimisleluna./pöle

  Tykkää

 8. Hetki piti miettiä.. ääneni saa Sokkiksen sukat, lähinnä materiaalien takia. Väritkään ei miellytä, kamalinta on kyllä tuo kasari-karvalanka.Muita voisin pitää kyllä kumisaappaissa ;)/it

  Tykkää

 9. Tää on kyllä todella vaikeaa!! Mutta pitkän harkinnan jälkeen päädyn antamaan ääneni viimeiselle sukkaparille, koska lopulta ne kuitenkin ovat silmääni eniten riitasointuiset. Ihana vaihtoidea, lisää tätä!

  Tykkää

 10. Tää on kyllä todella vaikeaa!! Mutta pitkän harkinnan jälkeen päädyn antamaan ääneni viimeiselle sukkaparille, koska lopulta ne kuitenkin ovat silmääni eniten riitasointuiset. Ihana vaihtoidea, lisää tätä!

  Tykkää

 11. Liikuttavan ihania, kuten berenikekin tuolla jo sanoi! Ja kaikki ovat ihan toimivia! Ja heti alkaa jokaisesta muotoutua jokin tarina! kyllä ruma on kaunista ja sitä kannattaa odottaa! Ja aivan mahtavaa, miten on kollektiivisia käsityksiä siitä, mikä sukassa on rumaa: nilkkaresorissa tosiaan on sitä jotain. En halua äänestää ketään, mutta koska haluan kuitenkin voittaa arvonnassa, annan ääneni Sokkiksen sukille, joista tulee jotenkin lapsuus mieleen.

  Tykkää

 12. Villaa sukista -sukat ottasin millon vaan. Akryylilangat ehkä eniten hirvittää, mutta selkeästi villasukista on vaikea tehdä rumia. 🙂

  Tykkää

 13. Hahahaha! Pakko äänestää Sokkiksen ”säärikarvasukkia” just väriyhdistelmien ja epäääräisten harvojen karvojen vuoksi 😀 (mut voi muuten ohittaa pyöröpuikkoarvonnassa, kuhan tulin pätemään ja nauramaan :D)

  Tykkää

 14. Että sitten satuin tänne tänään eksymään ensimmäistä kertaa… Aivan hulvattoman hauska idea. Itsehän en osaa neuloa pätkän vertaa vaikka kovasti yritänkin, joten kaikki yllä olevista sukkapareista on mulle taidonnäytteitä.Pienoisia tyrskähdyksiä kirvoitti Heidin yllä niin hienosti nimeämät säärikarvasukat ja vauvapompulat. Ekat värioksennussukat taas voisin ottaa itselleni mielihyvin, makkarat hukkuvat hyvin tuonne värikirjon joukkoon. Pitkään jouduin miettimään Lacen ja Silmukan Saalistajan sukkien välillä. Lacen sukat ovat hyvin onnnistuneen kamalat, mutta Silmukan Saalistajan sukat ovat Todelliset Rumasukat. Tuollaisia löytyy miun kaapista jonkun toisen neulomana. Onneksi tällä kertaa ei tarvitse yrittää esittää, että ne ovat tosi kauniit ja kivat ja halutut.

  Tykkää

 15. Että sitten satuin tänne tänään eksymään ensimmäistä kertaa… Aivan hulvattoman hauska idea. Itsehän en osaa neuloa pätkän vertaa vaikka kovasti yritänkin, joten kaikki yllä olevista sukkapareista on mulle taidonnäytteitä.Pienoisia tyrskähdyksiä kirvoitti Heidin yllä niin hienosti nimeämät säärikarvasukat ja vauvapompulat. Ekat värioksennussukat taas voisin ottaa itselleni mielihyvin, makkarat hukkuvat hyvin tuonne värikirjon joukkoon. Pitkään jouduin miettimään Lacen ja Silmukan Saalistajan sukkien välillä. Lacen sukat ovat hyvin onnnistuneen kamalat, mutta Silmukan Saalistajan sukat ovat Todelliset Rumasukat. Tuollaisia löytyy miun kaapista jonkun toisen neulomana. Onneksi tällä kertaa ei tarvitse yrittää esittää, että ne ovat tosi kauniit ja kivat ja halutut.

  Tykkää

 16. Paluuviite: BLOGIGALLUP-HAASTE. |

  • Haha, tää oli kyllä ihan mahtava, kun porukka lähti niin antaumuksella mukaan! Uusi vaihto on ihan oven takana, joten mukaan pääsee taas ehkä yllättävänkin pian 🙂

   Tykkää

 17. Paluuviite: RUMASUKKAVAIHDON VOITTAJA! | Neuloo ja purkautuu

 18. Paluuviite: RUMASUKKAVAIHDON VOITTAJA! | Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s