Örkkejä!

Kääk, mikä blogihiljaisuus! Työllistyin kuin varkain alkukesästä todella täysipäiväisesti ja -viikkoisesti ja hommia riitti vielä toisessakin duunissa, joten käsityö- ja bloggausrutiini karkasi tehokkaasi! Ja ihan rehellisyyden nimissä on tuntunut, että kesän aikana on vapaa-aikana eniten kiinnostanut punttisali ja pyöräily – ei sillä, että tuolla liikehdintäbloginkaan puolella mitenkään vilkasta olisi ollut, syystä että huvitti ennemmin käyttää se vähä vapaa-aika siihen liikkumiseen kuin koneella istumiseen ja seliseli.

Mutta arvatkaas – tein lauantaina klassikkomokan ja join kahvia illalla. En suinkaan kärsinyt unettomuudesta vaan suorastaan nautin siitä, sillä nukahtamista odotellessani mietin ensi kuussa olevaa muuttoa ja kangaskasaa, jota en kokonaisuudessaan aio uuteen kotiin kantaa. Olkoonkin, että matkaa on n. 50 metriä. Ja tulikin idea ja käsityöhiljaisuus katkesi! Piti tietysti yösyömenä päästä heti toimeen ja sain väsytettyä itseäni leikkuuhommissa niin, että unikin tuli lopulta nopeasti. (Suonette anteeksi kehnon keskiyön valaistuksen?)

Seuraavassa kuvasarjassa otetaan mallia hyvänmuotoisesta vaatteesta ja tehdään käytöstä poistetusta örkkipaidasta lapselle uusi mekko.

2d595-1Huomaa ensin, että paita on sopivasti n. saman mittainen ja levyinen kuin mekkokin. Saa AHAA!-elämys. Mekoksi pitää paidan muuttuman!

orkMallaa päänteiden alareunat suunnilleen kohdikkain ja piirrä paitaan liidulla olkasauman kohta. Lisää saumanvara.

Tee sama kädentielle. Toista molemmat toisellekin puolelle ja takakappaleelle.

ork4Leikkaa ylimääräinen kangas pois ja aseta olat kohdilleen. Hahmottele takapääntie uudestaan. (Purin etukappaleen pääntien huolittelun kuvan ottamisen jälkeen pois.)

ork3Miehusta on nyt leikattu ja näyttää tältä. Siirry hihoihin. (Anteeksi tärä.)

7a415-8

Hihat olivat tässä tapauksessa jo valmiiksi suunnilleen saman levyiset, joten tarkastettuani pyöriön sopivuuden kädentielle (sopi ilman muutoksia) tuli enää katkaista hiha oikean mittaiseksi. Mallaa siis mekkoa paidan päälle ja saksi hiha poikki ottaen huomioon resorisi tuoma pituus. (Mikä saumojen kiertäminen?)

ac979-9

Tee sama helmalle. Tässä tapauksessa pelkän päärmeen poistaminen riitti. Leikkaa sopivanlevyinen resori.

Helmapäärmeestä saa näppärästi pääntien huolittelun purkamalla peitetikin.

ork2

Lähikuvampi pääntien huolittelusta helmapäärmeellä Tosimummon raakareunalla. Ehdottoman käyttökelpoinen ja kiva työtapa, jota käytän varmasti uudestaankin! Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että taas kiinnostaa ompelu. 🙂

Mites teillä? Mikä on nyt Se Juttu?

EDIT: MUISTUTUS! RUMASUKKAÄÄNESTYSPOSTAUS ON KIRJOITETTU JA KAIPAA ENÄÄ YHTÄ KUVAA! ..LACE? 🙂

Advertisements

21 kommenttia artikkeliin ”Örkkejä!

 1. Oi voi…nyt saattaa mullakin roihahtaa ompeluvimma viimeinkin, sain ehkä sulta tartunnan just nyt. Olenkin viimeaikoina jo vähän siirrellyt kangaskasoja ja katsellut trikookätköjä, sekä miettinyt kaavoja…kyllä se tästä vielä, kankaitten yökin on tulossa…Teen mokkapullaa ja sen voimin valvon koko yön klikkaillen verkkokauppoja ja ommellen. Kuka nyt raakaa kahvia juo, jos sen voi jalostaa niinkin suurenmoiseksi herkuksi kuin mokkapulla…

  Tykkää

 2. Oi voi…nyt saattaa mullakin roihahtaa ompeluvimma viimeinkin, sain ehkä sulta tartunnan just nyt. Olenkin viimeaikoina jo vähän siirrellyt kangaskasoja ja katsellut trikookätköjä, sekä miettinyt kaavoja…kyllä se tästä vielä, kankaitten yökin on tulossa…Teen mokkapullaa ja sen voimin valvon koko yön klikkaillen verkkokauppoja ja ommellen. Kuka nyt raakaa kahvia juo, jos sen voi jalostaa niinkin suurenmoiseksi herkuksi kuin mokkapulla…

  Tykkää

 3. Oii, kuulostaapa hyvältä! Niin mokkapulla (ihan uusi juttu minulle!), kankaiden yö kuin syttyminenkin! 🙂 Ompelu on kyllä tosi kivaa, mutta harmillisesti siihen vain tarvitaan aina vähän enemmän (harvinaista) yhtäjaksoista aikaa. Tai silpunsietokykyä kämpässä. 😛

  Tykkää

 4. Oi, hienoa kierrätystä ja tuunaamista, wau 🙂 Mulla edelleen odottaa Pikku-E:n hupparikankaat vaatehuoneessa. Puuttuu vaan aika ja inspiraatio. Aina kun molempia olisi, niin kello on jo liian paljon :/Täällä tämän hetken hittijuttu on sukat ja tarkemmin ottaen neulominen, purkaminen, neulominen, purkaminen… no tiedät varmaan sinäkin 🙂 Mutta valmista tulee, sen takaan :DRumasukka äänestystä odotellessa ;D

  Tykkää

 5. Oi, hienoa kierrätystä ja tuunaamista, wau 🙂 Mulla edelleen odottaa Pikku-E:n hupparikankaat vaatehuoneessa. Puuttuu vaan aika ja inspiraatio. Aina kun molempia olisi, niin kello on jo liian paljon :/Täällä tämän hetken hittijuttu on sukat ja tarkemmin ottaen neulominen, purkaminen, neulominen, purkaminen… no tiedät varmaan sinäkin 🙂 Mutta valmista tulee, sen takaan :DRumasukka äänestystä odotellessa ;D

  Tykkää

 6. Täällä on ihan sama juttu Synskin hupparin kanssa! Olisi kangas, olisi kaava odottamassa piirtämistä, mutta ei vaan. Nämä kaavattomat kierrättelyt ovat niin nopeita tehdä! Ja myös ilahduttavan huokeita. :)Sukat, hmm… Joo! Toivottavasti tulisi nyt edes joku luento, jolla saisi neulottua! Tee, pura, tee on tosiaan hyvinkin tuttua.. Itse asiassa se oli myös tämän illan juttu. Tämän (http://www.neuloojapurkautuu.net/2013/01/ommeltu-on.html) tammikuussa tehdyn paidan hihat ovat olleet vähän liian lyhyet enkä ole kestänyt, kun pääntie oli kuitenkin vähän liian epäsiisti, joten purin purin purin ja uusiksi tein resorein ja kantein! Ja nyt olen tyytyväinen ja pääsen jatkamaan kiinnostavampiin töihin :DToivottavasti rumuusäänestys saadaan ilmoille pian!

  Tykkää

 7. Täällä on ihan sama juttu Synskin hupparin kanssa! Olisi kangas, olisi kaava odottamassa piirtämistä, mutta ei vaan. Nämä kaavattomat kierrättelyt ovat niin nopeita tehdä! Ja myös ilahduttavan huokeita. :)Sukat, hmm… Joo! Toivottavasti tulisi nyt edes joku luento, jolla saisi neulottua! Tee, pura, tee on tosiaan hyvinkin tuttua.. Itse asiassa se oli myös tämän illan juttu. Tämän (http://www.neuloojapurkautuu.net/2013/01/ommeltu-on.html) tammikuussa tehdyn paidan hihat ovat olleet vähän liian lyhyet enkä ole kestänyt, kun pääntie oli kuitenkin vähän liian epäsiisti, joten purin purin purin ja uusiksi tein resorein ja kantein! Ja nyt olen tyytyväinen ja pääsen jatkamaan kiinnostavampiin töihin :DToivottavasti rumuusäänestys saadaan ilmoille pian!

  Tykkää

 8. Aika hauska kierrätysidea! Mulla on innostus nyt neulomiseen. Tarkemmin sanottuna sukkiin, kaksi yhtä aikaa 🙂 Eilen kävin äidilläni ja hänellä oli ompeluinnostus 😀

  Tykkää

 9. Sukatusvipatusta on siis liikkeellä yhtäällä, jos toisaalla! Minuakin ehkä pikkuisen sukattaa. 🙂 ..Olisi niin kivaa, jos omakin äiti olisi innostunut käsitöistä, niin voisi aina yhdessä työstää menemään!

  Tykkää

 10. Sukatusvipatusta on siis liikkeellä yhtäällä, jos toisaalla! Minuakin ehkä pikkuisen sukattaa. 🙂 ..Olisi niin kivaa, jos omakin äiti olisi innostunut käsitöistä, niin voisi aina yhdessä työstää menemään!

  Tykkää

 11. En aikaisemmin muistanutkaan jättää kommenttia vaikka kävin jo kurkkimassa aikoja sitten – ihanasti kierrätetty ja söpö lopputulos! Hyvin onnistui myös raakareuna. 🙂

  Tykkää

 12. Paluuviite: KIERRÄTETYT PIKAPAIDAT. | Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s