Tehosekoitinämpyilyä.

Terve, täällä Moninkertainen Tehosekoittimein Tuho. Saateltuani pari blenderiä autuaammille sekoittelumaille, tuli uuden hankinta jälleen ajankohtaiseksi. Googlasin kokemuksia ja arvioita pari iltaa ja päätin kirjoittaa ämpyilystäni teillekin – ties vaikka joku muukin olisi parhaillaan arpomassa samaa ja olisi siitä hyötyä.

782a4-banana-berry-smoothie-3

Jos on tarkoitus sekoitella juoksevia juomia silloin tällöin, lienee mikä tahansa blenderi käypä valinta. Meillä tehosekoitinta käytetään vähintään kerran päivässä ja useimmiten laite joutuu tekemisiin jäisten marjojen kanssa. Mites se meni.. ”Ei ole huonoja tuotteita, on vain erilaisia tarpeita.” Näillä vaatimuksilla lähdin etsimään seuraavaa kumppania:Kñyhä kun olen, päätin toteuttaa tällä kertaa hankintaprosessissa liian monta kertaa todeksi toteamaani sanontaa ”Köyhällä ei ole varaa halpaan.”* Vitamix oli tosin jo niin reilusti budjettini yläpuolella, että sen jätin suosiolla huomioimatta.

+ Riittävä teho/toimivuus. Koska pidän tuuheammista, lusikoitavista sösseistä ja olen pakastemarja- ja rahkaihminen, sekoittimen tulee kyetä suoriutumaan niistä ainakin pääsääntöisesti ilman lusikan väliintuloa.
+ Helppo puhdistettavuus.
+ Portaattomasta tehonsäädöstä plussaa.
+ Riittävän suuri kannu. En juo yksin puoltatoista litraa, mutta teen usein smoothieistani jäätelöä ja haluan saada koko massan valmiiksi kerralla.
+ Kestävyys.
+ Hinnan suhteen olin valmis joustamaan, en kuitenkaan yli 300 euron.

Kolme blenderiä tuntui toistuvan huomattavan usein keskusteluissa: KitchenAidKenwood kMix ja Wilfa BL-1200. Myös Philips vilahteli maininnoissa, mutta koska tämänhetkisen monitoimikoneen blenderin jämeryydessä oli toivomisen varaa, päätin vaihtaa merkkiä.

KA

KitchenAidistä opiskellessani en törmännyt yhteenkään raskauttavan negatiiviseen kommenttiin ja oikeastaan kaikki tuntuivat ainoastaan kehuvan laitetta. Muun muassa Halo-blogissa tykätään KA:sta kovasti. Voittamaton plussa laitteelle oli se, että varaosia ja lisäkannuja ym. on saatavilla helposti netistä. KA vaikuttaa kaikin puolin pitkäikäiseltä ja hyvältä valinnalta ja sen teho on 500 W. Laite olikin jo yhden klikkauksen päässä keittiöstäni, kun päätin vielä miettiä. 269 euroa tuntui riipaisevalta, kun ajattelin sen olevan yhden kuukauden opintoraha  – siitäkin huolimatta, että olin sijoittamassa koneeseen, joka kestäisi vuosikaudet.

kenwood

Ensin olin hyppäämässä Kenwoodin matkaan. Hömppäblogin Hosuli oli päätynyt siihen mietittyään sen ja KA:n välillä ja hän oli ilmeisen tyytyväinen valintaansa. KMix on kivannäköinen, 129 euron hinnaltaan siedettävä ja se vaikutti pitkään hyvältä valinnalta myös meille. Käännyin kuitenkin muihin merkkehin hoksittuani, ettei laitteessa ole portaatonta nopeudensäätöä. Lisäksi törmäsin muutamaan kommenttiin, jossa kerrottiin jäisten murskattavien jääneen kulhossa paikalleen ja välikääntelyä vaaditun. Halusin ehdottomasti laitteen, jossa ei tarvitse tökkiä jäisiäkään sössittäviä. KMixin teho on 800 W.

wilfa_434395a

1200 W -tehoinen Wilfa sai kiitosta järeydestään. Yhdessäkään puheenvuorossa ei kurnutettu Wilfan jättäneen hommaa puolitiehen. Laite on myös voittanut Helsingin Sanomain blenderivertailun ansaiten siinä täydet viisi tähteä. Tehon lisäksi kiitosta on käyttäjien keskuudessa saanut sen helppo puhdistettavuus pulssitoiminnolla. Lisäksi laite oli kolmikon edullisin maksaen Gigantin verkkokaupassa 94,90 euroa. Wilfassa on portaaton tehonsäätö ja kolme valmista ohjelmaa: jäänmurskaus, smoothie ja pulssitoiminto, jota voi käyttää myös laitteen puhdistukseen. Kannun tilavuus on 1,8 litraa. Moottorilla on viiden vuoden takuu, joten luotan laitteen olevan myös pitkäikäinen. Toisin sanoen ainakin paperilla kone täytti kaikki asettamani vaatimukset ja päädyin siihen. Mutta miten kävi omassa käytössä?

Parin päivän testailujen perusteella olen ollut Wilfaan enemmän kuin tyytyväinen. Joka kerta hämmästyn, kuinka jäiset marjat ja Milbonan tiivis rahka tuhoutuvat tasaiseksi! Kone on todella tukeva eikä se vaadi käsiä varmistamaan täydellä teholla huutaessaankaan. Kannun puhdistaminen pulssilla toimii loistavasti. Sen saa myös helposti purettua ja pestyä osat vaikka koneessa. Ainoan miinuksen annan äänestä, joka on laadultaan hiustenkuivain potenssiin kymmenen. Tokikaan sitä ei onneksi tarvitse kauaa aina kuunnella eikä miellyttävä-äänistä tehosekoitinta ole vielä kaiketi keksittykään. Mikäli yhteinen taipaleemme ei jossain vaiheessa ole yhtä ruusuinen, palaan kertomaan. Nyt uskallan suositella Wilfaa teillekin!

*Allekirjoittanut ei väitä, että kallis olisi aina parempaa ja että hinta korreloisi poikkeuksetta laadun kanssa. Sen sijaan allekirjoittanut on sitä mieltä, että joistakin asioista kannattaa säästää ostohetkellä ja joistakin ei.

Advertisements

4 kommenttia artikkeliin ”Tehosekoitinämpyilyä.

  1. Sanopa muuta! Mokomatkin. Mutta Wilfa on kyllä ollut moninkertaisesti parempi kuin edeltäjänsä, joten siinä mielessä päivitys ei harmita. 🙂 Ehkäpä, jos siitä joskus aika jättää, tutustun Tefaleihin! 🙂

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s