Tee se itse -luomiväripaletti.

Onko teillä muilla sama, että tulee aina käytettyä niitä luomivärejä, jotka ovat näppärästi paletissa? Minulla ainakin tuntuu olevan taipumusta sellaiseen. Soolonapit tuntuvat usein jäävän jalkoihin, kun on vaan niin nopeaa ottaa eri värit samasta paletista. Törmäsin joskus tähän Sensaistin Z-palette-postaukseen ja ajatus luomivärien yhdistämisestä yhteen magnetoituun rasiaan tuntui aika houkuttelevalta. Muutaman kympin käyttäminen luomiväripalettiin sen sijaan tuntui aika paljon vähemmän vetävältä, mutta ajatus jäi kytemään.

Muutama viikko sitten tuli oivallushetki. Isken luomivärini puuvärirasiaan!

29e9c-kotelo

Lapsuuden puuvärirasia käyttöön!

cf1d5-roskas

Lämmitin luomiväripakkauksia hetken 50-asteisessa uunissa. Lämpö pehmitti liiman, jolloin napit oli helppo kammeta mattoveitsellä paikaltaan. Rasiat voivat vääntyä lämmön vaikutuksesta, mutta se ei haitannut minua ollenkaan, kun ne kuitenkin projektin myötä jäivät tarpeettomiksi. Jotkut ilmeisesti pehmittävät liimaa suoristusrauta-leivinpaperikombolla, mutta sitä en ole kokeillut.

6daf2-sisus

Jotkin napit ottivat jonkin verran kiinni jo pelkkään rasiaan, mutta magneetti oli niin heikko, ettei siihen oikein ollut luottamista. Hain askarteluliikkeestä kaksi magneettimattoa (á 3 €) ja liimasin yhden lätyn kotelon pohjalle. Kannattaa muuten valita sitä kaikkein täkyintä levyä. Jotkin matot olivat aika heikkopitoisia.

Useimmat luomivärit olivat jo itsessään magneettisia ja ottivat kiinni alustaansa hyvin, mutta Wet n Wildin nappeihin leikkasin sopivat palaset levystä ja liimasin nappien pohjaan. Toimii!

”Harmi”, ettei kukaan lähipiiristäni polta. Ja polta nimenomaan sikareita! Haluaisin tehdä meikkipussimallin, joka olisi vieläkin kätevämpi ottaa aina reissuun mukaan!
Advertisements

6 kommenttia artikkeliin ”Tee se itse -luomiväripaletti.

  1. Oi kuinka mahtava idea! Itsellä ei hirveää määrää ole luomivärejä, mutta jos olisi tekisin tällaisen heti. Ja en ole muuten tiennytkään tuollaisesta magneettimatoista. Kiitos vinkistä 🙂 Heti alko päässä raksuttamaan sata ideaa 😉 Niin ja niitä sikarirasioita voisi löytyä kirppareilta. Itse olen sellaisia joitakin nähnyt, tosin ihmiset osaavat nykyään pyytää jäätävän paljon kaikenlaisista peltirasiosta.

    Tykkää

  2. Tuo matto oli tosi näppärää kyllä ja sitä voi leikata ihan saksilla. 🙂 ..Huoh, nuo pelti- ja emaliesineiden kirppishinnat ovat kyllä välillä jotain muuta kuin ”kirppishintoja..” ”Jos se on peltiä, me pyydämme siitä! Peltirahaksi.fi!”

    Tykkää

  3. heeeeei vähä kätevä!! O_O Itellä on ihan jäätävä kokoelma luomivärejä, joista aika moni on nimenomaan tollasia irtonappeja. Pitää pistää takaraivoon tää idea 😀

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s