Ostamati-kuukausi.

Pidin viime kesänä ostamattomuuskuukauden ja tajusin vasta nyt, että siitähän alkaa olla jo ihan hirveän kauan! Taidanpa ruveta sellaiselle nyt uudestaan. En kyllä malta odottaa toukokuuhun, joten aloitan huomisesta. Kielteisten ostopäätösten tekeminen on kivaa. Aion tähdätä mahdollisimman pieniin kuluihin muutenkin. Katsotaan, paljonko rahaa menee! Lähtisikö joku peräti tähän mukaan vaikka viikoksikin? 🙂

Haasteen aikana saa ostaa

 • tietysti ruokaa
 • perustarpeellisuuksia (tiskiaine, hammastahna…)
 • (lahjan, jos tulee tarve eikä ehdi itse tekemään.)

Jos haluaa ostaa jotain muuta, se kirjoitetaan listaan ja mietitään uudestaan haasteen päätyttyä, tuntuuko se edelleen tarpeelliselta hankinnalta. Listalle kirjoitetaan myös asian hinta sekä olisiko ”normaalisti” ostanut sen heti vai ei. Näin saa vähän seurattua, säästyykö kuukauden aikana mitään.

fb17c-rahatKuva täältä.

Minun rahat, kun itselläni pidän.

Advertisements

12 kommenttia artikkeliin ”Ostamati-kuukausi.

 1. Tuo on hauska idea 🙂 Musta tosin tuntuu, että toimitan tuota koko ajan! Jotain lankaa on tullut ostettua, mutta pääasiassa en ole ostanut kuin ruokaa 😀 (Opiskelijan normielämää)

  Tykkää

 2. Tuo on hauska idea 🙂 Musta tosin tuntuu, että toimitan tuota koko ajan! Jotain lankaa on tullut ostettua, mutta pääasiassa en ole ostanut kuin ruokaa 😀 (Opiskelijan normielämää)

  Tykkää

 3. No joo, olosuhteiden pakosta (yh-opiskelija) on pakko miettiä hankinnat tarkkaan, mutta tykkään tehdä itselleni tällaisia pieniä herättelykamppiksia. :)Laskin tässä huhtikuussa huvikseni, että ruokaan menee melkein 200 e! Ruoka on asia, jonka laadusta en tingi, mutta olen aivan varma, että suunnittelemalla paremmin etukäteen saan siipaistua kulut pienemmiksi. 🙂 Ihan älyttömästi kiinnostaa, saanko (ja millä vaivalla) pienennettyä kuluja ravinnon laadusta tinkimättä. 🙂

  Tykkää

 4. No joo, olosuhteiden pakosta (yh-opiskelija) on pakko miettiä hankinnat tarkkaan, mutta tykkään tehdä itselleni tällaisia pieniä herättelykamppiksia. :)Laskin tässä huhtikuussa huvikseni, että ruokaan menee melkein 200 e! Ruoka on asia, jonka laadusta en tingi, mutta olen aivan varma, että suunnittelemalla paremmin etukäteen saan siipaistua kulut pienemmiksi. 🙂 Ihan älyttömästi kiinnostaa, saanko (ja millä vaivalla) pienennettyä kuluja ravinnon laadusta tinkimättä. 🙂

  Tykkää

 5. Tohon on ihan pakko lähteä mukaan. Oon monesti suunnitellut (ja pariin otteeseen onnistunutkin) kuukautta ilman turhaa rahankäyttöä, ja itse asiassa tänään (vaatteita ostaessani….) mietin asiaa viimeksi. 🙂

  Tykkää

 6. Tohon on ihan pakko lähteä mukaan. Oon monesti suunnitellut (ja pariin otteeseen onnistunutkin) kuukautta ilman turhaa rahankäyttöä, ja itse asiassa tänään (vaatteita ostaessani….) mietin asiaa viimeksi. 🙂

  Tykkää

 7. Täällä on odoteltu kuvia valmiista rumiksista, mutta nyt ne alkavat olla vähitellen varmaan kasassa! Täyslaidallinen rumuutta on luvassa pian! 😀 Pahoittelen viivytystä!

  Tykkää

 8. Täällä on odoteltu kuvia valmiista rumiksista, mutta nyt ne alkavat olla vähitellen varmaan kasassa! Täyslaidallinen rumuutta on luvassa pian! 😀 Pahoittelen viivytystä!

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s