Uutta kantapäätä.

Varmaan viimeiset pari vuotta on tullut tehtyä yksinomaan tiimalasikantapäätä molemmista päistä aloitettuihin sukkiin. Kätevä ja nopeahan se on, kieltämättä! Kaipasin kuitenkin väliin jotakin muuta ja päätin vihdoin kokeilla tätä Yarnissiman hauskannäköistä tyyliä.
Ostin Spice Man -perussukkien ohjeen Ravelrystä ja ohje oli ehdottomasti noiden kahden euron arvoinen! Suosittelen. Käytän ehdottomasti tätä kantapäätä jatkossa varpaasta aloitettaviin sukkiin. Istuu nimittäin jalkaan kuin ..hanska? No, ehkä vähän paremmin kuitenkin!
spice
Lanka: Ohut sukkalanka, Kirjavan Kerän värjäämä.
Puikot: 2,5 mm
Menekki: 63 g

Muuta: 54 silmukkaa. Toiseen sukkaan taisi tulla 58 silmukkaa, mutta huomasin sen vasta vähän ennen kantapäätä. Raidoitus menee vähän eri tavalla, mutta purkaminen ei nyt napostellut.
Vielä muuta: Olikin viimeinen pätkislanka jemmasta! Nyt on enää muutama liukuvainen jäljellä ja loput sitten niitä yksivärisiä.
spice2Vähän tuli liian isot, mutta äidille olivat hyvät! Vika ei ollut ohjeessa vaan tekijässä, kun posotti epähuomiossa ohjeenvastaisesti vähän yli puoleenväliin jalkaterää ennen kiilaa. Ihme kaahareita kadut täynnä.

spice3Kiilassa 12 silmukkaa ennen kannan kääntämistä.

Advertisements

9 kommenttia artikkeliin ”Uutta kantapäätä.

 1. Vänkä kantapää, pitänee kokeilla. Tiimalasi on ollut munkin suosikki, vaikka välillä pohdin, miten se kestää kulutusta perinteiseen vahvistettuun kantapäähän verrattuna.

  Tykkää

 2. Varpaista aloittaessa on kyllä tosi vaikeaa saada kantapäätä oikeaan kohtaan. Mullakin tuli liian pitkät. Ja voihan, miten ihana tyyny tuolla taustalla näkyy. 🙂

  Tykkää

 3. Riikka: Kannattaa! Jos osaa tiimalasin jo valmiiksi, tämä on vieläkin helpompi homma.Neulisti: Tyynyssä on äidin joskus muinoin virkkaama liina, jonka ompelin käsin kiinni suunnilleen samansävyiseen tyynyliinaan. Löysin sattumoisin keränlopun tuota lankaa ja suunnittelin tekeväni siitä joskus toisenlaisen liinan eri tyynyyn. Pitää olla kaveri!Carmilla: Eikö! Vähän vaihtelua.

  Tykkää

 4. Ihanat! Täytyypä joskus kokeilla tota kantapäätä, oon vasta yhdet varpaista aloitetut sukat uskaltanut neuloa juuri tuon kantapääkikkailun takia 😀 Oon kans kyl semmonen varomaton suhari, et kerran sukista, joiden piti olla 39 tuli 46 😀 Oli hyvä tv-ohjelma.

  Tykkää

 5. Ihanat sukat ja kantapää näyttää hyvältä. Ite oon vaa nii perinteinen sukanneuloja, etten oo yhtiäkkää toe-uppeja kokeillu. Tämä ohje vois olla potentiaalinen ensikokeiluun!

  Tykkää

 6. Päivityksiä: Eikö olekin! Ja helppo tehdäkin. :)berenike: Hahad! Joskus ei vaan tajua, missä on menossa. :DSokkopöllö: Kokeile ihmeessä. 🙂 Silmukkamäärät olivat minusta tässäkin aika isot, mutta kantapään saa hyvin järkeiltyä omille määrille, jos on ennen jotain neulonut. :)onesa: Hih! 🙂

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s