Karsin lehtiä. Mutten oksia.

Anteeksi vain pöljä otsikko. Joskus ei voi vastustaa.

Tilasin joskus vuosia käsityölehtiä ja parhaimmillana kolmea yhtä aikaa. Puolisentoista vuotta sitten vahdoin samanlaisen kasan kahvipakettiin ja jätin nämä talteen. Tuon puolentoista vuoden aikana vain kerran näitä selattuani päätin, että ylimääräiset saavat nyt lähteä kirjastoon (soitin ja kysyin, kelpaavatko) ja että jättäisin kotiin vain ne, joissa ne parhaat jutut on. Aina huomaan etsiväni niitä tiettyjä, samoja asioita näistä sadoista lehdistä. Sitä paitsi inspiksen iskiessä voi ihan yhtä lailla lainata kirjastosta näitä ja kuulemma siellä on aika paljon sellaisiakin, joita ei vielä ole lukenutkaan, joten ei kiitos minun kotiin näitä tilanviejiä!

49e99-kirjastoonHyvästi, tuulenpesä!

Otin kansiot käsittelyyn ja vilkaisin kaikista tasokuvien yhteenvetosivut. Neuleita en kuitenkaan mistään näistä ole tehnyt enkä saumattomuuteen ja nettineulontaan tottuneena ole ollut aikeissa tehdäkään, joten pelkkien ompelumallien valkkaus riitti. Kasasin parhaat lehdet ensin yhteen Best of -kansioon ja olin iloinen. 5 in 1 – kuinka tiivistä!

7189a-bestof-kansio

Mutta sittenpä tajusin, että lehtiä on eteisen seinätelineessäkin. Kävin nekin läpi ja äkkäsin, että laitan kaikki parhaat lehdet telineeseen enkä minnekään kansioon kaappitilaa viemään. Hhhahaa! Kyllä nyt kelpaa.

18491-bestof-teline

Tsädäm! Pelkkää olennaisuutta jäljellä! ❤

Advertisements

13 kommenttia artikkeliin ”Karsin lehtiä. Mutten oksia.

 1. Sokkopöllö: Tää on aika kiva! Sain joskus kaverilta muuton tieltä. Hän oli sen Ikeasta hankkinut. Näemmä Spontan-niminen on. 🙂 http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20118174/Heidi Y: No EiKÖ! Ja saman verran ellei enemmänkin olen jo hävittänyt aiemmin! Laskin nyt nuo jäljelle jättämäni ja olennaisuus tiivistyi kahteentoista lehteen ❤ Netti on niin täynnä ohjeita ja inspistä, etten enää blogit ym. löydettyäni käytä lehtiä samalla tavalla kuin joskus vuosia sitten. 🙂 Silloin kyllä harrastin enemmän ompelua kuin neulomista, mutta ei kyllä todellakaan tullut jokaisesta lehdestä ommeltua, todellakaan. Mutta onnea kokoelman kasvattamiseen! 🙂

  Tykkää

 2. Hmm… Mullakin kuusi kautta on hyllyssä ja TOTTA niistä jotenkin aina etsii niitä samoja ja samantyylisiä juttuja. Mitenkähän näin?Mutta en kyllä noista luopuis…Kyllä ne myyjät kuitenkin sinnikkäästi soittelee ja tarjoaa uutta kautta.Ehkä mä pärjään tällä kokoelmalla. 🙂

  Tykkää

 3. Heh, kiitos 😀 Mä jotenkin tykkään neuloa mieluummin lehdestä kuin netistä, kun en tykkää istua tietokoneen ääressä neulomassa. Enkä voi samaan aikaan pitää läppäriä ja lankoja sylissä 😉 p.s. uusimmassa Novitassa on yllättävän paljon kivoja ideoita, yllättävää sinänsä, kun viime aikoina Novita on ollut melko.. tylsä 🙂

  Tykkää

 4. Aivan! Minäkin tulostelin joskus ohjeita paperilaskujen (silloin tuli niitäkin) taakse ja neuloin niistä ja lehdistä. Nykyään en enää jaksa vaan katson ohjeet joko lättykoneesta tai puhelimesta. 🙂 Kannettavan kanssa neulominen on kyllä vähän kökköä :/

  Tykkää

 5. Mulla ois kyllä tulostuspaperia, mutta tulostimena vain tollanen kallista mustetta ihan riittävästi syövä valokuvatulostin.. Eikä viiti kauheesti tulostella 😦 Kun nyt sais nuo keskeneräiset tehtyä niin vois paneutua vaikka johonkin ihan uuteen juttuun..

  Tykkää

 6. Mulla ois kyllä tulostuspaperia, mutta tulostimena vain tollanen kallista mustetta ihan riittävästi syövä valokuvatulostin.. Eikä viiti kauheesti tulostella 😦 Kun nyt sais nuo keskeneräiset tehtyä niin vois paneutua vaikka johonkin ihan uuteen juttuun..

  Tykkää

 7. Haha, mulla on noita käsityölehtiä jostain 90-luvun puolelta asti, joskaan ei ihan yhtäjaksoisesti eikä varsinaisesti viimevuosilta. Pitäis varmasti tehdä vastaava karsinta omillekin lehdille, kun ei noita erkkikään jaksais enää rahdata seuraavassa muutossa mukana. Samalla vois kyllä melkein vaan kopioida ne suosikkiohjeet ja niputtaa yhteen kansioon, niitä kun on loppujenlopuksi aika vähän. Pääsis sitten eroon kaikista lehdistä kerralla.Ja ei, se Joel Hallikaisen nimikkoneule vanhimmasta omistamastani Suuresta käsityöstä ei kuulu niihin suosikkiohjeisiin. 😀

  Tykkää

 8. Haha, mulla on noita käsityölehtiä jostain 90-luvun puolelta asti, joskaan ei ihan yhtäjaksoisesti eikä varsinaisesti viimevuosilta. Pitäis varmasti tehdä vastaava karsinta omillekin lehdille, kun ei noita erkkikään jaksais enää rahdata seuraavassa muutossa mukana. Samalla vois kyllä melkein vaan kopioida ne suosikkiohjeet ja niputtaa yhteen kansioon, niitä kun on loppujenlopuksi aika vähän. Pääsis sitten eroon kaikista lehdistä kerralla.Ja ei, se Joel Hallikaisen nimikkoneule vanhimmasta omistamastani Suuresta käsityöstä ei kuulu niihin suosikkiohjeisiin. 😀

  Tykkää

 9. Harakka: 🙂 Iso kokoelma oli minusta siitä kiva, että sen voi levittää lattialle ja uppoutua selailemaan vaikka tunneiksi! Harmi vaan, etten ikinä muistanut näin tehdä. :DPäivityksiä: No juurikin näin, nyt jopa muistan lehtien olemassaolon eikä ole vaikea tarttua niihin, kun tiedän jotain hyvää olevan siellä sisällä varmasti! :)Riikka: LEGENDARY! Eiii! Niissä oli niin ihanan kamalia ohjeita! Vitsit, kun ei tullut otettua kuvaa yhdestä 80-luvun neulepusero-ohjeesta nimeltä ”Oho, silmukka putosi!” Se oli ehkä kaikista hirvein! Sellainen juurikin kasarimallinen pusero, jossa oli valtava kirjoneulottu kuvio neuleesta, jossa oli pudonnut silmukka ja puikot :DMinä tallensin käyttökelpoiset ohjeet poisheitettävistä virolaisista Käsityö-lehdistä skannaamalla koneelle. 🙂 Enää pitäisi jaksaa kantaa nuo kansiot autoon ja kirjastolle. Joskus hamassa seuraavassa muutossa tulen varmana kiittämään itseäni moisesta ponnistuksesta! Huh, miten sitä on jaksanutkin kuljettaa kirjahyllyllisen lehtiä joskus mukanaan..

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s