Raitapuro-takki.

Erinäisten kokousten, palavereiden ja luentojen ratoksi tarvitsee aina neuleen. Keskityn niin paljon paremmin, kun kädet työstävät! Tekisi niin kovasti mieli neuloa jotakin kirjoneuletta tai muuta haasteellisempaa, mutta ko. tilaisuuksissa on hankala seurata kaaviota. Niinpä aloitin tällaisen sitä-mukaa-omasta-päästä -takin Jälkeläiselle. Taka-ajatuksena oli viimein neuloa tytön ihastelemat Puro-kerät jemmasta vaatteeksi. Ja aah, taas kävi hyvät langan kanssa – Purosta jäi 25 sentin pätkä tähteeksi.

Minulla on jonkinlaiset muistiinpanot takista ja voisinkin kirjoittaa niistä teille reseptin paremmalla ajalla. Simppeli se on ku mikä, ja kaikki osaa varmasti.

9e5af-raitapuroKyllä takkia pitää voida pitää juoponnapissa.

64436-raitapuro2
Langat: Novita Puro 873 Ilo + Hjertegarn Lima (Shalomista ylijäänyttä)
Puikot: 4.5 mm
Malli: oma, ohje lienee tulossa
Menekki: Puro 100g, Lima 124g

Takki on neulottu ylhäältä alas. Ennen kainaloita olin innoissani väreistä. Sitten tuli melkein koko takin kestävä epäilys. Hehkuvan oranssit raidat tuntuivat ensialkuun liian päällekäyviltä. Mutta valmiina takki on sittenkin juuri sellainen, kuin ajattelinkin. Tykätään molemmat siitä paljon. Neiti on halunnut sen joka aamu haalarin alle ja ihastellut monia kertoja. Suora palaute on kiva. Mietin, josko lisäisin vielä etumukseen virkatun pöllön tai jonkun muun tirpan tai jotain sellaista.. Harkitsen.

Mennäkseni lankaan, niin niin nätinvärisiä ja houkuttelevia kuin Novitan Purot ovatkin, ne taitavat jäädä jatkossa kauppaan. Ne ovat osoittautuneet käytössä niin nöhtääntyviksi, että ostan mieluummin jotain parempana pysyvää (ja yksiväristä.) Nyt on kuitenkin viimeiset kerät neulottu takiksi, jes!

Advertisements

5 kommenttia artikkeliin ”Raitapuro-takki.

  1. Distant Knitter: Kiitos! 🙂 Joskus syntyy näinkin kivuttomasti, mutta kyllä viime aikoina on tuntunut, ettei oikein mikään neule tahdo lähteä onnistumaan ja tapahtuu juurikin, kuten sanoit. Sen lisäksi, että menee moninkertainen aika tuskailuun, olen päätynyt myös purkamaan enemmän kuin ikinä ennen.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s