Juustoinen kesäkurpitsakerroste.

Nimitin herkkua ensin kesäkurpitsalasagneksi, mutta miksipä turhaan sekoittamaan. Lasagnea tässä on sen verran, että kurpat, lihat ja juustot on kerrostettu vuokaan. Tai voisiko joku tietävämpi kertoa, tekeekö juuri se lasagnesta lasagnen vai onko se se levypasta? Kuitenkin.

Tämä VHH-herkku hakkaa minusta pastalasagnen 6-0 ja valmistuukin helposti. Söin tätä herkkua toissapäivänä Kandimiehen (aiemmin Rokkitähtinörtti) luona ja rakastuin molempiin vielä palavammin. Alun perin resepti on löydetty täältä.

ceb19-kerroste

Juustoinen kesäkurpitsakerroste

2-3 sipulia (sitähän ei koskaan voi olla liikaa)
3 isoa valkosipulinkynttä
400g juhelia eli jauhelihaa
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskua
Köntsä mozzarellaa siivuina
Uussi emmental-raastetta tai kasa itse tehtyä
n. 1 dl kermaa
Lihaliemikuutio/-jauhetta
Valkopippuria
Maustepippuria
Cayennepippuria
Cajun-maustetta
Chili-mausteseosta
Paprikajauhetta
Mustapippuria myllystä

(liha kannattaa minusta maustaa mieluummin yli kuin ali, sillä kesäkurpitsa on itsessään varsin miedonmakuinen kasvi.)

Kuullota sipulit ja valkosipuli makeaksi. Heitä kaveriksi lihat tai siirrä sipulit erilliseen astiaan ja paista lihat vasta sitten erikseen.

Mausta jauheliha kunnolla ja lisää joukkoon tomaattimurska. Muhita sen aikaa, kun siivutat kesäkurppia. Kesäkurpitsan voi viipaloida veitsellä tai siivuttaa juustohöylällä pitkiksi linteiksi, kuten minä tällä kertaa. Juustohöyläkurpissa on se hyvä puoli, että niistä tulee ohuita eli ne pehmenevät nopeammin uunissa.

Öljytä vuoka ja peitä pohja kesäkurpitsakerroksella. Lisää päälle omavalintaisessa järjestyksessä lihat (ja sipulit, jos ne eivät kuulu lihasössiin), mozzarellaviipaleita ja juustoraastetta. Toista, kunnes ainekset ovat lopussa. Peitä viimeinen kerros kesäkurpitsaviipaleilla ja juustoraasteella ja hunnuta mustapippurilla. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.

Paistos on melko vetistä uunista tullessaan, mutta pienen tasaantumisen jälkeen varsin muhevaa. Parhaimmillaan herkku on seuraavana päivänä. Mums!

Advertisements

8 kommenttia artikkeliin ”Juustoinen kesäkurpitsakerroste.

 1. Kesäkurpitsakerroste on minusta osuvampi nimi kuin lasagne. Ihmettelen aina ihmisten intoa nimetä ruokia jonkin toisen ruuan mukaan – lasagne ilman pastaa ei ole oikein lasagne ja makaroonilaatikkoon kuuluu ne makaroonit. Entäs sitten vegaanimeetvursti tai vegaanikinkku… Positiivinen ylläri siis. Sinänsä resepti vaikuttaa melkoisen herkulta.

  Tykkää

 2. No just näin! Itse asiassa minulle tulee eri ruuan mukaan nimeämisestä vähän sellainen olo, ettei se ruoka muka olisi itsessään riittävän hyvää myydäkseen itseään ilman sitä matkimisnimeä ja että sen pitäisi olla oikeasti jotain muuta sen sijaan, mitä se on! Loukkaannun nyt syvästi ruokaparkojen puolesta! Alanpa tästä lähin kiinnittämään enemmän huomiota tähän. 🙂

  Tykkää

 3. Minä jo ehin innostua, että jee kasvisruokaa, mutta oli tuossa jauhelihaa. 😀 No, ihanan kuuloinen resepti silti, kyllähän tuon lihan voi korvata soijarouheella tai linsseillä. 🙂 Ei pitäis lukea näitä nälkäisenä!

  Tykkää

 4. Päivityksiä: Ruokapostaukset ovat kyllä juuri sellaisia, että aina tulee niistä nälkä, vaikka olisi jo syömässä! :DSokkospöllö: Ajattelin seuraavan kerran kokeilla kasvisversiona minäkin 🙂 Oli itse asiassa ensimmäinen kerta n. kahteen kuukauteen, kun ostin lihaa. Muutaman purkin tonnikalaa olen kyllä syönyt. Lihan vähentäminen on ollut aika jees. On tullut tehtyä erilaisia ruokia jne. Ja muutenkin.

  Tykkää

 5. Paluuviite: LIEBSTER. |

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s