Iisakki-sukat.

Nämä lapsen sukat valmistuivat jo kerran, mutta yllättävän käänteen vuoksi niiden tuli kokea muodonmuutos. Ensimmäisellä kerralla ne eivät ansainneet blogimerkintää. Nyt niissä on jo jotain muistelemistakin. Aloittaessaan neuleita ei ikinä voi tietää, mistä projektista tulee se Iisakinkirkko ja nämä lapsen helpot pitsisukat olivat taas muistutus siitä.

Aloitetaan tarina Jälkeläisen tyylillä: ”Kauan sitten.. kaukojen maassa…” (tässä kohtaa meinaa aina tulla tirsk. Kas kun ei Perttien. 😛 )

Nämä sukat on isketty puikoille ajatuksella ”Teloitanpas kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Neulaisen nuo typerät, vaaleanvihreät Seiskanjämät pois Jälkeläisen sukiksi iltaan mennessä hähä.” Malli löytyi äkkiä, kun muistin yrittäneeni joskus Pirkan pitsisukkia ja purkaneeni ne. Nyt tekisin ne pois mielestä. Vähän modia silmukkamääriin, 3.5 mm puikot näppiin, seiskakerä punnitukseen ja puolikas paino muistin varaan. Varpaista kärkeen ensin toinen ja sitten toinen samanlaiseksi. Erkkikin osaa.

En tiedä, mitä matkalla oikein tapahtui, mutta toiseen riitti sitten enemmän sitä vartta kuin toiseen, eikä kumpaankaan millään mittarilla riittävästi. Sain kuitenkin langanrumiluksen viimeinkin pois jemmasta ja sukkapari vaati vielä lisää! Tämähän vain paranee koko ajan! Täräytin surutta jatkoksi tummanvihreää villaa, jonka koostumuksesta en ollut varma. Varsissa se menisi täydestä. Käyttäjä ja minä olimme sitä mieltä, että ihan sama. Enkä osannut näppimääräisesti arvioida tumman langan menekkiä 50/50, joten toista vartta piti jatkaa vielä pikkuruisen Nalle-jämän ja DROPS Alpaca -nötön verran. Varsinaiset tekeleet, mutta hei, neljät jämät tuhottu ja lämpimät käyttösukat tehty! Ihan sama. Kuvassa Pirkkasukat 1.0.

b4fc2-dsc_3233Neiti asetti löytämänsä silmukkamerkin sukalle kuvausta varten, kun oli saman värinen. 🙂 Kuvassa sävyt päin pyytä, kun kuvasin hämärässä.

Jälkeläiseltä lainaan seuraavaksi myös tätä tarinankerronnallista ilmaisua, joka kuvaa jännittävää käännettä: ”Mutta SITTEN — tapahtui olemus!” Ja se olemus oli niinkin paha, että sain tennispallollisen sitä kaameaa, sinisellä taitettua herneenvihreää Nallea takaisin Kaliumdikromaatista! Ei helkatti. Julkivirkkasin luennoilla afrikankukkia ja Ddargas-pentele äkkäsi niissä tilaisuutensa palauttaa hirvityslangan. (No, pyysin kyllä tsekkaamaan jemmansa puhumattomien jämien varalle.) Mutta jälleen, uusi kerä puntariin ja siitä puolitukset mieleen. Pallo koneella keräksi, jotta saa molemmat päät käyttöön. Tummanvihreät purkuun ja uudet verret kaksinkertaisella Nallella tilalle. Ja selvitin sen pallon! Se on nyt ihan oikeasti, reilusti ja kaikkien jämäsääntöjen mukaan ilman huijausta käytetty! Ja näissä sukissa se jopa toimii ja varttakin on nyt riittävästi. Eikä paljon kiinnosta, että toisesta varresta tuli sentin pidempi ja että on eri sävyt terässä ja varressa.

9f889-iisakitLopullinen versio 2.0. Jos nyt jo sulkisi kirjan tämän parin osalta.

Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Iisakki-sukat.

  1. Kyllä kieltämättä vähän söi naista jyystää jonkun näin pienen ja simppelin projektin kanssa kymmeneen otteeseen, kun parilla istunnolla piti selvitä. Mutta nyt olen tyytyväinen! Ja ähäkutti, kahdet rumansävyiset jämät! >:D

    Tykkää

  2. Paluuviite: Harj – khhrrrhhk. Harj. - Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s