Raglan-paitoja ja leggingsejä lapselle.

7203f-kolmijalkapc3a4lliVeli antoi jouluna vanhan, omalle kameralleen liian kiikkerän kolmijalan käyttööni. Täydellistä ❤ Joten minun puolesta tervetuloa vaan talvi ja pidemmät valotusajat, olen valinnut aseeni!

Puretaanpa vähän mainittua kierrätyskeskusvisiittiä! Kävimme siis Anopittaren kanssa Koivukylän kierrätyskeskuksessa. Siellä vierailu alkaa jo muodostua joka Vantaan-reissuiseksi perinteeksi. Minä pidän siitä.

Haalin tällä kertaa ison paperikassillisen trikoopaitoja eri kuoseissa ja väreissä aikeenani käyttää niitä lastenvaateompeluihin. Miten halvalla saa hyvää resoriksi ja miehustaksi soveltuvaa materiaalia, mikä värivalikoima! Tykkään siitäkin, että käytetyistä vaatteista näkee myös suoraan, mikä on hyvälaatuista kangasta ja mikä kulahtaa pesussa. Ja niin, ovathan ne näin ollen myös kivasti valmiiksi esikutistettukin puhumattakaan siitä, että valmiiksi ommeltuja kohtia (helma, pääntie, hihansuut) voi hyödyntää todella helposti. 🙂 Koko pumpsin hinta oli vain 26 euroa ja siitä saa ommltua lapselle luultavasti saman verran vaatteitakin. Mahtavaa!

Kaikki paidat on omalla kaavalla ommeltu koossa 110. Ompelin nämä lomareissullani eikä peitetikkikonetta ei ollut käytettävissä. Ompelin siis Anopikettaren luona ompelukoneella ja takaisin isän luokse siirryttäessä sain lainaksi äidin saumurin, joka pääsi jopa meille kotiin asti päjöttämään. 🙂

20cfb-ekayritysEnsimmäinen proto omalla raglankaavalla. Paita näytti omaan silmään ihan kamalan tylsältä, mutta tykkäävä lapsi sisällään siitäkin tulikin itse asiassa ihan kiva.

Entrasin saumojen kohtia seuraaviin hieman alaspäin etukappaleella. Koko paita on ommeltu kapealla siksakilla. Pääntie on aivan järkyttävästi tehty ja parempaankin olisi kyllä pystynyt, mutta en jaksanut sillä hetkellä purkaa, kun oli niin kauhea kytö päästä muokkaamaan kaavaa ja näkemään, tuleeko seuraavista parempia! Ottanen pääntien käsittelyyn myöhemmin. Tällä paidalla on näköjään leivottu Anopikettaren kanssa sämpylöitä, mistä todisteena kuvatessa löytyneet rinnusmäiskeet. ❤

25212-haamukukkapaita Kierrätyskeskuksesta löytyi tällainen kangas, josta hauskan tekee haamuna näkyvät siniset kellokukat. Minusta ne ovat mukava detalji. 🙂 Pääntie on huoliteltu loppupostauksen raitaleggareiden kankaalla saumuroiden ja tikaten vielä miehustan puolelta.
d8a41-pinkkiharmaa Arvelin Jälkeläisen pitävän pinkistä paidasta printteineen, joten ostin senkin, vaikkei se omaan makuuni niin istunutkaan. Leikkasin hihatkin samasta kankaasta, mutta olisi kyllä tullut vähän liian ällömakea niiden kanssa. Laitoin siis kierrätyskeskuksesta löytyneestä uudesta, harmaasta kollarikangaspalasta hihat. Vieläkin näytti tylsältä, joten kanttasin reunat paratiisinvihreällä kierrätyspaidalla. Vähän parani. Ja ei, en intopäissäni malttanut purkaa helman tikkausta langan loputtua kesken. 🙂 Omassa käytössä ei niin haittaa tuollaiset.
 92909-dsc_3835Tämä on kyllä näistä varmaan lemppari. Edelliseen paitaan leikatut pinkit hihat eivät minusta saavuta samaa äklöleveliä tummanvihreän kanssa. Tämänkin pääntien kanttasin tropiikinvihreällä paidalla. Hihansuut ja helma olikin jo valmiiksi tehty.
ac8e1-raitahousutTämän paidan ostin puhtaasti siksi, että se oli ihan tajuttoman hyvälaatuisen tuntuista materiaalia! Rintataskusta tuli kiva reisijemma ja haamukukkakankaasta sai kivasti kuminauhakujan. Molempien leggingsien kaava on Suuresta Käsityölehdestä 1/2009 ja koko on 110.

 

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Raglan-paitoja ja leggingsejä lapselle.

  1. Juu, siellä holleilla pitää aina muutaman kerran vuodessa pyörähtää. 🙂 Ihana paikka tuo kierrätyskeskus! Etsin vanhaan saumuriin poljinta (joo, neula heinäsuovassa) ja sain ihan superhyvää palvelua, josta jäi hyvä mieli, vaikkei poljinta löytynytkään. 🙂

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s