11 vastausta.

Vau, minut haastettiin! Tätä ei olekaan tapahtunut aiemmin. Helyes-blogin Heidi haastoi minut vastaamaan yhteentoista kysymykseensä ja minähän ihan sutena!

Kerrotaan vielä, että haasteessa vastataan yhteentoista kysymykseen, tehdään saman verran uusia ja arvatkaa, kuinka monta lemppariblogia haastetaan vastaamaan niihin? (11.) Käy vielä ilmoittamassa haastetuille.
Minulle sattui kyllä tosi hyviä kysymyksiä!

1. Miksi aloitit bloggaamisen?

Odottaessani noin puolivälin tienoilla Jälkeläistä 2007 syksyllä, minulle iski hinku neuloa Mini Me:lle takki. Homma lipesi sittemmin vähän laajemmaltikin näpistä, kun löysin blogit. Olin ihan pähkinöinä, kun porukka jakoi ihania ohjeita toisilleen ja auttoi toisiaan foorumeilla. Nettineulepiireissä en ole ikinä törmännyt ns. sanomalehtikommenttiketjuun, joissa asioista riidellään ihan vain sen vuoksi. Rakastan nettikäsityöyhteisön (jos niin voi sanoa?) henkeä ja sitä, että ilmapiiri on kannustava ja leppoinen! Aina ei töiden tarvitse onnistua suunnitellusti ja kun tulee sammakoita, niille voi hirnua yhdessä ja sitten siirtyä eteenpäin. Perustin Teetä ja näkkileipää -blogin voidakseni olla osa hienoa yhteisöä. Sittemmin suljin sen ja perustin Neuloo ja purkautuun. 🙂

2. Horoskooppimerkkisi?
Oo, kesän lapsi mä ooon! Kaksonen. Ei kai teille nyt jäänyt se soimaan päähän? Hähä. 😉

3. Minkälainen mielentila sinulla on juuri nyt?
Hyvin toiveikas, itse asiassa. Olen pitänyt muutaman päivän lomaa hierrettyäni villisti koulua loppusyksyn. Viime aikoina on ollut jälleen havaittavissa alavalinta-ahdistusta, mutta tänään saattoi pilkahtaa uusi ideankipinä ja tuntuu taas siltä, että tästä hommasta otan kyllä enemmänkin selvää!

4. Onnellisin muistosi?
Ai kamala, miten vaikea kysymys! Nyt pitää tietysti sanoa, ettei ole mitään yksittäistä hetkeä. Ensimmäisenä tuli mieleen eräs aamu, kun Jälkeläinen päätti viedä kaverilleen päiväkotiin avaimen lahjaksi, ettei jää paha mieli, kun edellispäivänä joku oli kaverilleen sanonut, ettei leiki sen kanssa. Melkeinpä snif! Olin täynnä onnea, kun minun pieni taimi ajatteli niin kauniisti toista.
Uskomattoman ihanaa on myös nukkua neidin kanssa vierekkäin ja avautua puolin ja toisin vaikka mistä. Pian 5-vuotias on ällistyttävä mietteissään! Se hetki, kun toinen on puhunut asiat mielestään ja sanoo, että ”Äiti, voitaisiinko nyt nukkua?” ja tuhisee saman tien lämpimänä vieressä, on niin upea. Joululoman rattikelkkamäki Jälkeläisen ja isäni kanssa oli myös parhautta. Samoin se ritinä rinnassa, kun ei näytetty välittämistä poikaystävän kanssa ostamalla lahjoja. Pitääkin ehdottaa pysyväksi tavaksi, kun tuntui niin hyvältä.
5. Lempikukkasi?
cbfae-orkidea
Tykkään hurjasti orkideoista. Aion vielä joskus saada sellaisen kukkimaan uudestaan. Nyt näyttää kyllä vähän siltä, että elämä pakenee yrtistäni.

6. Haaveidesi aamupala?
Sisältää sipuli-kerma-paprikamunakasta ja partamiesjugurttia agavesiirapilla. Kylkeen pari kuppia hyvin haudutettua teetä, kiirettömyyttä ja kourallinen rakkaita ihmisiä. Ei tarvitse sijaita eksoottisessa paikassa.

7. Oletko puutarhaihminen ja miksi?
dillet
Olen vasta parina viime vuotena yrittänyt olla vähän enemmän! Kaikesta huolimatta yritykseni näyttävät kerta kerran perään tältä (ks. kuva). Nautin toisten kasviloistosta joka solulla, kuten viime kesänä näistä Anopikettaren kaunottarista! Henkisesti olen puutarhaihminen ja kiinalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että puutarhanhoito on maailman tärkein asia, eikä sekään ole kovin tärkeä.
5dd31-kukat
06da7-auringonkukka

8. Mitä olisit harrastanut lapsena, jos nyt voisit päättää?
Harrastin lapsena vaikka mitä eikä ole oikeastaan jäänyt mitään hampaankoloon. Soitin pianoa, kävin savipiirissä, ajoin mikroautoilla, tanhusin 3-8-vuotiaana, ratsastin, olin ompeluseurassa ja posliininmaalauksessa, uin kilpaa 12-15-vuotiaana.. no joo. Ehkä liikuntaa olisi voinut olla enemmänkin, että olisi jäänyt hyvä tapa ikään kuin ytimeen. Aito liikunnan ilo ja jatkuvuus löytyi viimein vasta viime syksynä, kun aloitin kansantanssin. Se olikin sitten menoa saman tien. 🙂

9. Rakkain esineesi?
5d1a7-mummonverhot
Mummon vanhat ihanat suolakurkunvihreät verhot.
 
Olen pian pari vuotta vähentänyt tavaroita kodistani ja projektissa olen luopunut myös lahjaksi saaduista esineistä. Joskus olen miettinyt, mitä pelastaisin ihmisten jälkeen, jos kotini palaisi. Tulin siihen tulokseen, että mummon 70-luvun verhot pitäisi käydä riipimässä mukaan, sillä niitä ei saa korvattua millään. Toisaalta olen sinut myös sen ajatuksen kanssa, että ne palaisivat tuhkaksi. Loppujen lopuksi nekin ovat vain verhot.
2e96e-miiru
Miiru. ❤
Toinen tärkeä esine on serkkuni minulle 1-vuotislahjaksi ompelema Miiru-kissa, joka oli mukana reilaamassakin. Tämän vuoden projektini on pestä ja korjata Miiru, jotta Jälkeläinen voi ottaa sen leikkeihin. Mahacollege on päässyt ajan ja halien saatossa hiutumaan. 🙂
Tässä oli nyt kaksi yhtä rakasta esinettä. 🙂 Muilla ei niin väliä. Nyt minä reputan kaikissa superlatiivikysymyksissä, kun en osaa sanoa vain yhtä asiaa!

10. Oletko aamu- vai iltaihminen?
Luonnollinen rytmini sanoo, että ilta- ja yöihminen, mutta vaikka olen ihan tajuttoman huono aamuissa, on starttaamisen jälkeen usein energinen olo (kiitos, kirkasvalolamppu) ja on ihanaa olla rättiväsynyt jo iltayhdeksältä. Nyt lomalla olen nautiskellut omasta rytmistäni, joka sallii minun nauttia yön hiljaisista hetkistä yksin ja myöhäiset iltavuorot kaupalla ovat istuneet siihen hyvin. Keskimäärin tykkään kuitenkin tehdä töitä aamuisin.

11. Mikä on parasta jokaisessa vuodenajassa?
Kesässä parasta on kollektiivinen hyvä mieli ja valo. Kaikki ovat yleensä virkeämpiä ja vähemmän juroja. Ja jos meinaavat olla, pitää muistuttaa, ettei ole enää montaa kuukautta siihen, että saa taas vaihtaa talvirenkaat.
Syksyssä rakastan elokuuta. Värejä, tummuvia iltoja ja lämpimiä vaatteita.
Talvisin nautin lumen vaimentamista äänistä.
Keväällä kaamosmasennus väistyy valon lisääntyessä. Siitä pidän eniten.
Minulta irtosi tällä kertaa kysyttäväksi seuraavaa:
1. Onko sinulla esikuvia? Miksi?
2. Oletko eläinihminen?
3. Mikä on palkitsevinta bloggaamisessa?
4. Entä haastavinta?
5. Rakastatko työtäsi/opiskelemaasi alaa?
6. Minkä taidon tahtoisit oppia?
7. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi?
8. Jos olisit supersankari, mikä olisi supervoimasi?
9. Oletko pikkutarkka?
10. Mikä on suhteesi musiikkiin?
11. Mistä inspiraatio löytyy?
Valitsen haastettaviksi:
Advertisements

9 kommenttia artikkeliin ”11 vastausta.

  1. Kommenttia kohtaan 5: rehusihan on vielä toistaiseksi ihan hyvinvoivan näköinen. Kukkavanan kuolemisesta ei kannata huolestua, se kasvattaa kyllä uuden, jos aikoo kukkia vielä uudestaan. Huolestua kannattaa sitten, jos kaikki lehdet rutistuu, kellastuu ja kuolee pois. Vinkiksi vain: enempi vettä, valoisampi paikka ja rippunen voimaa.Nimim. meidän vanhin orkidea kukkii säännöllisesti 6kk välein, jo vuodesta -09 asti. 🙂

    Tykkää

  2. Paluuviite: TO-DO 2014. |

  3. Paluuviite: LISTA VUODELLE 2013. EI LUPAUKSIA. |

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s