Ommeltu on.

Siitäkin huolimatta, että joulu oli ja meni, pitää ihan näyttää Jälkeläisen minulle tekemä kortti. Kirjoitustaitoa on lainannut muu ihminen, mutta askartelu ja sisältö on by Jälkeläinen. 🙂
096ea-joulukorttiHyvää joulua Sanna-äidille
 ..Ja kääntöpuolella ”Kaikille ihmisille hyvää joulua, te olette kivoja (myös ne ihmiset joita emme tunne)”

Vaan niihin ompeluihin. Otin ystävältä vastaan Reverse 100 thing challengen. Haasteen tarkoitus kiteytettynä oli löytää sata kodista lähtevää esinettä joulukuun 15. päivään mennessä. Alkaa olla jo sangen haasteellista löytää suuria määriä tavaraa, mutta pystyin siihen! Otin näet viimeinkin käsittelyyn kangasjemmani ja ompelutarvikelaatikostoni. Se olikin viimeinen asia, jota en ollut unclutteroinut eli jo oli aikakin, kun unclutterointiprojekti on aloitettu pian kaksi vuotta sitten. Ja helposti tuli yli sata asiaa, kun näytin karsimiskäteni levyhyllyllekin.

Kävin kankaani läpi (yht. <1,5 metriä korkea pino kaapissa) ja tulin siihen tulokseen, että joitakin asioita kannattaa hankkia ja säilyttää tulevan varalle ja toisia taas ei. Kankaita ei kannata. Suurin osa niistä oli hankittu monia vuosia sitten, käytettäväksi monia vuosia sitten kiinnostaneisiin töihin. Ei jatkoon. Heivasin jälleen autollisen tavaraa kierrätyskeskukseen, mutta levyt ja kestovaippamateriaalit laitan myyntiin viikonlopun aikana. Kiinnostuneille lisätietona, että luvassa on PULeja, sisäkankaita ja pestyä hamppukangasta imuksi. 🙂

Leikkelin eräs ilta koulusta päästyäni vielä samoilla lämpimillä siivouksen yhteydessä löytyneitä kankaita. Suuren Käsityölehden numero 1/2009 tarjosi kaavat peruspaitaan, trikoisiin ja housuihin.

75c88-valmiidenpinoSaksitut.

cf2bb-1314881827296Kannettavan kuva-arkisto paljasti, että paitaa on yritetty leikata joskus viime vuoden puolella ensimmäisen kerran Ottobre apuna. Projekti tyssähti kuitenkin jo noille kalkkiviivoille.

6c4e4-funfunfunfunTällainen siitä kuitenkin Suuren Käsityölehden kaavalla tuli 🙂 Pääntie on huoliteltu reippaasti nurjalta puolelta peitetikillä (ei vahvikkeita) ja samalla tikillä on päärmätty myös hihansuut ja helma.

5cb12-raitaisetMyllymuksujen joustofrotee + resorit. Kaava niin ikään SK 1/2009.

4dba4-koiratJa taas tärähtänyt kuva!  Jokatapaus, kirpparilta löydetty koiratoppi ennen saksimista tässä.

b603b-koirut2Koirapaita sai hihoikseen jemmoissa pyörineen maripaidan hihat. Niiden suut olikin jo kätevästi huoliteltu valmiiksi, joten tämän paidan kurautti minuuteissa. Napsin pääntien uuteen muotoon ja huolittelin tästäkin sen ja helman nopsasti peitetikillä niin, että nurja puoli jäi päälle. Vähän kämmäsin tässäkin takapääntien kanssa, mutta päällä se on oikein kivan näköinen!

d6af1-pc3b6llc3b6tKuvassa eivät näytä miltään, mutta päällä ovat varsin suloiset. Lapsilla leggingist ylipäätään toimivat paremmin kuin aikuisille, minusta.

Tuo erikoiskorkea valkea vyötärökaitale näyttää melkein aluspaidan helmalta housuja käytettäessä. Tämän siitä muuten saa, kun jemmaa lastenvaatekankaita liian monta vuotta. Kyllä taas kannatti! (…) Tehdessäni mietin, tuleeko jatkosauma pahaan paikkaan, mutta tytön mielestä ovat oikein mukavat jalassa. Pöllökangas on vuosia sitten Myllymuksuilta tilattu.

Advertisements

5 kommenttia artikkeliin ”Ommeltu on.

  1. berenike: lastenvaatteita ompelee pienessä hetkessä valmiilla kaavoilla ja minäkin tein sarjana. Mutta joo, kyllähän noitakin paitoja piti ensin hillota muutama vuosi komerossa.Heidi Y: No eikö! 😀 Tosi Jälkeläismäisesti ajateltu.

    Tykkää

  2. berenike: lastenvaatteita ompelee pienessä hetkessä valmiilla kaavoilla ja minäkin tein sarjana. Mutta joo, kyllähän noitakin paitoja piti ensin hillota muutama vuosi komerossa.Heidi Y: No eikö! 😀 Tosi Jälkeläismäisesti ajateltu.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s