Jämiä! Kukkia!

Nyt on käynyt niin, että virkkuukärpäset ovat syrjäyttäneet koiperhoset pois jämälankavarastosta. Maistuu vährätä värikkäitä afrikkalaisia kukkia!

En oikein vielä tiedä, mitä olen näistä tekemässä. Tämä Pikkupikkuriikin virkkaama lapsen mekko olisi aika ihana ja Jälkeläinen pitäisi siitä varmasti! Toisaalta huivikin olisi oikein kiva.. Mutta kotoa löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia jämiä ja muita lankoja, joita voisi hyödyntää isommassakin projektissa ja rrrakastan näiden virkkaamista oikein kovasti! Kyllä, oikein arvattu – se ajattelee siellä ihan oikeasti peittoa. Aikeen edessä saattaa tosin olla yhdistämislangan määrä. Haluan käyttää reunoihin Kaliumdikromaatissa värjättyä pihlajalankaa ja sitä on saatavilla seuraavan kerran vasta ensi kesänä.

(Pahoitteluni muuten tärähtäneistä kuvista. Toivottavasti kenellekään ei tule huono vointi katsoessa!)

a7ad7-muutama2 Ensimmäiset valmiit ja puolivalmisteet.

 

Postausta varten taustoja googlatessani törmäsin Villalankasarvikuonon virkkaamaan neliönmuotoiseen kukkaan. Ohjeena hänellä on ollut tämä. Oikeastaan neliö saattaa sittenkin olla enemmän minun juttu kuin nämä kuusiot. Villalankasarvikuonolta nappasin jemmaan myös puolikkaan kukan ohjelinkin siltä varalta, että pidänkin kokeilutilkun jälkeen enemmän kuusikulmioista ja haluan tasoitella mutkaisia reunoja.

e3bf5-nc3a4kymc3a4tJämiä ❤

98345-laatikossa..ja vielä vähän lisää sini-vihreä-ruskeansävyisiä nöttösiä.

bd471-kuusiostanelic3b6 Näin pitkälle piti työstää ennen kuin tajusin, että 6 : 4 = jotain muuta kuin tasaluku. 😀

Pulmani taisikin ratketa neliökokeilun (ks. kuva) myötä – kun nyt on ”jo” kymmenisen kuusikulmiota virkattu, teen näistä neidille mekon ja jos on sen jälkeen vielä yhtä paljon intoa, aloitan neliöillä peittoa!

Advertisements

5 kommenttia artikkeliin ”Jämiä! Kukkia!

  1. Jämävärien sovitteleminen on kyllä ihanaa ❤ ..Nähtäväksi vaan jää, kuinka paljon palojen yhdisteleminen sitten kinostelee! 😀 En millään voi liittää niitä järkevästi sitä mukaa, sillä haluan sommitella palasia!

    Tykkää

  2. Voi tasaluku, niiiiiiiin tuttua 😀 Ja sommittelu muuten on ehkä se kaikkein hauskin vaihe näissä jämälankajuttuloissa (paitsi silloin kun se viiminen pala ei sovi mihinkään :D)! Mutta oikein somiahan nuo ovat, nyt iski itellekin innostus virkata jotain tuollaista välipalaksi, noistahan sais vaikka kauniin kassin.

    Tykkää

  3. Näitä on hirmu kiva tehdä, mutta minulta taisi mennä vähän aikaa sitten pupu pöksyyn, kun aloin miettimään yhdistämistä.. Aion kyllä saada näistä joskus jotain valmista! Ja juuri näin epämääräisellä tavoitteella.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s