Eliina-huivi.

No oli jo aikakin, että Eliina!

Ravelry tiesi kertoa, että huivi on aloitettu viime vuoden syyskuussa. Muistan aloittaneeni sen työnimellä ”simppeli luentoneule” ja edistyneeni kerän verran vauhdilla. Kunnes tenkkapoo. Kouluprojekti alkoi potkimaan tosissaan eikä teorialuentoja ollutkaan kuin kourallinen.

d3674-dsc_31925 mm puikot
Drops Alpaca 7238
146 g
Ohjeen voi ladata PDF:nä joko suoraan Lankakomero-blogista tai Ravelrystä.
(Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että sössin keskisilmukan kanssa.)

666a9-dsc_3203Alpakka on aina niin nättiä..

Kuljetin huivia koko syksyn mukana joka paikassa väkisin, vaikka tiesin voivani neuloa vain hetken. Enemmän sekin on eteenpäin kuin ei mikään. 🙂 Ohje oli kuitenkin oikein selkeä ja voin hyvin kuvitella käyttäväni sitä uudestaankin. Uskallan suositella.

Reunuskaavioon päästyäni tuntui ajoittain erittäin turhauttavalta, kun en muistanut, mihin olin viimeksi jäänyt ja kartanlukuun kului suurin osa ajasta. Taisinpa ryydittää tekelettä myös voimasanalla. Vaan onneksi sain flunssan! Sen verran ärmäkän, ettei kykene kouluun, mutta sen verran lällärin, ettei jaksa maata koko päivää. Yritin ensin tehdä englannintehtäviä, mutta keskittymiskyky ei riittänyt. Kaivoin neuleen pussista tuntien syyllisyyttä. Onneksi tunne vaihtui iloksi viimeistään yhdistäessäni viimeisen ketjusilmukkaketjun kahteen viimeiseen silmukkaan ja katkaistessani langan. Jjjes! (Ja äkkiä niistämään.)

de321-dsc_3228Syksyn lemppariväri. Tällä huivilla minäkin opin käyttämään vihreää.

 Dropsin Alpaca taitaa ansaita arvonimen Lempilanka. Olen tehnyt siitä vaikka mitä eikä se petä koskaan. Se tuntuu aina yhtä ihanalta ja neuloutuu kauniisti. Värikarttakin on ihan mieletön ja hinta sopiva. Rakastan tätä lankaa.

Minulta muuten tiedusteltiin tänään, millä hinnalla neuloisin vastaavan huivin. Materiaalithan eivät tällaiseen maksa kuin 15e, mutta millaisen hinnan laittaisitte työlle? Hämmentävä kysymys, en yhtään osannut laittaa hintalappua harrastukselle.

9bc75-dsc_3159

Yleensä suosin KnitPron puisia vaihtopäitä, mutta kokeeksi ostin nämä akryyliset. Siinä missä puiset saavat minulta arvion ”Taivas maan päällä, jos eivät irtoilisi hylsyistä”, suon näille lauseparin ”Niin no. No niin.” ..No, eivät ne ihan kaameat olleet, pitoa vaan oli makuuni liikaa. Joku tykkää varmaan enemmänkin niiden tuntumasta. Tai ehkei se vain käynyt alpakan kanssa yksiin. Mene ja tiedä – mikäli joku haluaa kokeilla 5 mm akryylejä, saa ne minulta 80 cm tekeväksi kaapelin kera postien hinnalla. Mahdollinen uusi omistaja voi esim. kommentoida tahi lähettää sähköpostia neuloojapurkauu@gmail.com. 🙂

edit: puikot varattu!

Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Eliina-huivi.

  1. Hanna: Hienoa! Laittaisitko osoitteesi sähköpostilla, niin vien het huomenna postiin? :)Sokkopöllö: Tässä on kyllä Dropsin värjäystiimi onnistunut erikoishyvin ja Eliina on yksinkertaisuudessaan kaunis malli. 🙂

    Tykkää

  2. Hanna oli nopea 🙂 Jos on perusjutut hanskassa, niin muutamalla vähän pidemmällä yhtäjaksoisella neulesessiolla pääsee jo pitkälle! Loppujen lopuksi kolme kerää neuloutuu aika nopeasti, jos on vaan sitä aikaa. 🙂

    Tykkää

  3. Paluuviite: Eliina ja tekeytyvät. - Neuloo ja purkautuu

  4. Paluuviite: Guacamolea. - Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s