Matto.

Melkein unohtui kertoa tästä männä päivänä valmistuneesta matosta! Ostin kuteet loppukesästä Vantaalla käydessäni Ogelin Lankamaailmasta. On aina parasta, kun Rokkitähtinörtin Äitin kanssa ratsaamme kierrätyskeskukset ja lankakaupat. Matto vilahti elokuun lopussa täälläkin keskentekoisena, mutta nyt se on valmis!
Aloitin maton virkkuuta heti Vantaalla ja edistyin kivasti n. 1,5 kg. Työ on ollut turhan suuri kuljettaa luentotekeleenä, joten jatko sai odottaa vapaailtaa tovin. Mukavan joutuisia ovat mattovirkkuut kyllä, mutta täytyy kyllä antaa pientä miinusta kallonpohjan ja hartioiden lihasten turmelemisesta. Oikeasti vika on kyllä itsessäni, sillä en vain osaa intopäissäni annostella sessioitani oikein.
Niin tai näin, maton halkaisijaksi tuli 90 cm ja trikookudetta humahti kuin huomaamatta 2,1 kg. Tykkään Juhannusruusun reunasta kovasti, mutta huomasin siihen uppoavan valtavasti kudetta! Purin monia kerroksia eikä aine tuntunut riittävän silti mihinkään. Päätin soveltaa reunuksen itse ja tehdä alkuperäisella mallilla seuraavaan, jos kudetta näyttää olevan runsaammin.
3ab1c-dsc_3118
Ohje: Juhannusruusu by Lankava

2. viimeinen krs: Reunuksen pohjustuksena 5 kjs, 2 ks kjs-kaareen, 5 kjs, 2 ks p-ryhmän keskelle. Viimeinen krs: *3 ks kaareen, 3 kjs, 2 ks kaareen* Toim. huom. jos teen saman reunuksen uudestaan, 4 kjs kaaret riittänevät pohjustuskerroksella. Reuna pyrkii aaltoilemaan.
Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Matto.

  1. Kiitos kaikille! 🙂 Väri on kyllä ihana. Itse asiassa niin ihana, että ostettuani kuteen äidin mattoon päätinkin pitää sen itse. Mitäs käy meille täydellisesti. Äiti ei kyllä ansaitse enempää eikä vähempää kuin punaisen maton, joten taidan tehdäkin sitten sellaisen. 🙂

    Tykkää

  2. Tosi kaunis on matto! Suunnitelmissa on itselläkin ollut pitkään jonkinlaisen maton teko, mutta kuteet meinaan tehdä itse rikkinäisistä/käyttökelvottomista vaatteista ja lakanoista. Kestää aikansa, ennen kuin saan tarpeeksi sopivanvärisiä kasaan, eikä työn jälki tule olemaan yhtä nättiä ja tasaista kuin tuolla kuteella. Onpa rakasta kuitenkin. 🙂

    Tykkää

  3. Paluuviite: Kylppärin päivitys. - Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s