TSI-rahansäilyttimiä.

Bongasin n. vuosi sitten Rokkitähtinörtin Äidin luona käydessäni virolaisesta Käsityö-lehdestä ohjeet mehupurkeista tehtyihin kukkaroihin. Miten jänniä!

Ohjeet oli lehteen antanut virolainen, kierrätysmateriaaleja hyödyntävä yritys, jonka nimeä en valitettavasti enää muista enkä viroksi (oikeasti yritin!) googlailemallakaan löytänyt. Nimi oli muistaakseni Green-jotakin tai jotakin-Green..? Olisiko jollakulla parempaa tietoa, jotta saataisiin krediitit kohdilleen? 🙂

Kuvassa on jo kohta vuoden palvellut Juiska, jonka ajattelin päästää eläkkeelle. Juiska on ollut mitä oivallisin koulu- ja työkukkaro. Siinä on kulkenut kouluaikana opiskelijakortti + muutama raha ja työharjoitteluaikana pari kolikkoa ja bonuskortti – ja se on mahtunut huomaamattomasti taskuun!

70409-1-dsc_2965Juiska.

 Koska meillä ei juuri juoda mehuja eikä etenkään sokerisia Juisseja (joissa on harmillisesti kivat pakkaukset) eikä perheessä ole laktoosiongelmaisiakaan, jouduin pyytämään naapureilta ja työpaikkani asiakkailta käytettyjä purkkeja. Varjelin nämä kaikki muutossa, jottei kukaan vahingossa heittäisi niitä menemään. Minun arvopurkit! Muuta tavaraa sitten lähtikin vaikka millä mitalla, mutta näistä en ole luopunut.
0dc5a-1-dsc_2949
 Välineet ovat simppelit: viivotin, kynä, sakset, nitoja ja 7 cm liimalla kiinnittyvää tarranauhaa.

467a4-1-dsc_2956Purkeista poistetaan pohja ja katto, jonka jälkeen mitataan n. 1/3 yläreunasta.

987ce-1-dsc_2957Jätetään yksi sivu leikkaamatta.

8b8a2-1-dsc_2958Nidotaan kaksinkerroin taitettu pohjaosio parista kohtaa kiinni..

fbc1c-1-dsc_2959..ja kiinnitetään tarrat. Ja kyllä – minuakin epäilytti tarrojen kestävyys liukkaassa pinnassa, mutta hyvin ovat pysyneet!

b8819-1-dsc_2960Läpän tarran sijoitin suhteessa kauemmas, jotta tarttumapintaa on mahdollisimman paljon lompakon ollessa täydempi.

2c69b-1-dsc_2962Lompakko on kuin tehty korteille!

22700-1-dsc_2963Uusi taskulaiseni, Kari.

Advertisements

3 kommenttia artikkeliin ”TSI-rahansäilyttimiä.

  1. Ihania! 🙂 Mähän tein noita yhtenä jouluna monta joululahjoiksi, olivat mieluisia. Tosin mä taisin vahvistaa ohjeen mukaan tuon reunan sähköteipillä. Rautakaupasta sai kolmen sähköteipin pakkauksen (punainen, vihreä ja musta) eurolla, niillä oli kiva viimeistellä noi. 🙂

    Tykkää

  2. Hanna: Nyt vaan purkkeja keräämään ajoissa! :)Sokkopöllö: Minäkin ostin joskus kunnianhimoisesti sähkötepeä, mutta en jaksanut näpertääkään sen kanssa. Siistimpiähän sen kanssa tulisi ja varmasti nätimpiä myös.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s