No ei nyt varsinaisesti tullut ihan sellainen kuin piti.

Olin vallan innoissani maton virkkaamisesta ja tein sen valmiiksi eilen. Halkaisijaksi tuli pelkästä yhden hengen peruslakanasta (kastelun ja venytyksen jälkeen) vain n. 56 cm. Virkkasin keskustan 8 mm koukulla, mutta siirryin nopeasti 10-milliseen työskentelyn osoittauduttua nihkeäksi. Voi tosin olla, että alkukankeudella oli koukkukokoa suurempi merkitys. Juhannusruusu-kuvio tuntuu katoavan, sillä kastelun jälkeen matto ei ole enää yhtä timakka ja lakanasta revityt suikaleet ovat rouheampia kuin trikookude. Oikaisin muuten ohjeessa reippaasti monta kertaa eli se ei senkään vuoksi näytä ”oikealta.”

8b42e-1-dsc_2590Aina ei onnistu ensimmäisellä.

Lakana oli syystä tai toisesta muuttunut ajan saatossa keskeltä punertavaksi, mutta arvelin sävyn tasoittuvan virkatessa. Väärin! Väriero vain korostui matossa! Haluan kuitenkin uskoa, että väriliemeen upottaminen tekee matosta kelvollisen ja sitä voi käyttää esim. keskeneräisten korin alla. Nythän tuo on eittämättä aikamoinen nuhjake.

45944-1-dsc_2593

Minulla on jemmassa käyttämätön parisängyn lakana, joka on yhtä kaikki aika ihanan värinen (kauttaaltaan.) Pötkylä painaa n. 870 grammaa eli arvaisin sen riittävän n. 70-senttiseen ympyrään. Alkaa vähän kutkuttaa senkin siivuttaminen! Siitä voisi tulla aika nasta, kun on jo valmiiksi niin kiva värikin!

Advertisements

4 kommenttia artikkeliin ”No ei nyt varsinaisesti tullut ihan sellainen kuin piti.

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s