Mistä aloittaisin?

Kuten sanottu, neulomisessa on nähty miltei vuoden mittainen tauko. Koko viime lukuvuosi syyskuusta alkaen meni yltäkylläisessä opiskeluähkyssä eikä vapaa-aikaa ole juuri ollut. Löin aiemman ennätykseni eli pohjat on nykyään 3,5 kk (tapaninpäivä – huhtikuun puoliväli) kouluhommia, kouluprojektia, töitä tai työharjoittelua ja parhaimmillaan kaikkia niitä joka päivä ilman vapaapäivää, joskin pari vapaailtaa minulla onneksi oli. En vain kerta kaikkiaan jaksanut enää neuloa niinä hetkinä. Kuluneena viitenä kuukautena olen tehnyt kaksi työharjoittelua, joista jälkimmäinen päättyi perjantaina. Onneksi harjoittelupätkä tuli tähän väliin. Kuinka rentouttavaa on ollut tehdä vain 40h töitä viikossa + leipätyövuorot viikonloppuna ja iltaisin ja nyt kesäkuukaudet pelkkää harjoittelua! Ei kotiin tulevia töitä! Ei stressiä! Ja nyt jo kolmas lomapäivä takana (jonka vietin repimällä hiuksia Excel-kesäkurssin vuoksi.) Olen tuntunut tarvitsevan jotakin muuta kuin deadlineja ja tehtäviä intensiivivuoden jälkeen ja nyt tuntuu taas, että päässä alkaa olla tilaa luovemmille asioille. Kuten vaikka neuleille. Ja niin – valittaminen ei nyt ole tarkoitus! Ajoittaisesta vaatetusala-ahdistuksesta huolimatta olen juuri siellä, missä minun nyt pitääkin olla ja teen sitä, mitä haluan tehdä ja joskus se merkitsee venymistä. Ja eihän minulla ole kuin kaksi vuotta enää näitä opintoja jäljellä! 🙂

—–

Mutta ne neuleet ja se inspiraatio? Räteistähän se taas lähti. Astuin matalan kynnyksen yli valitsemalla ensineuleekseni helpon pikkutyön. Nyt tekisi mieleni tehdä jotakin suurempaa. Jakku! Takki! Äkkiä palmikoita ja syksyasioita! …Mutta. Ennen vallatonta Ravelry-Knitty-Ulla-blogit-kierrettä muistan, että keskenkin saattaa olla jotakin. Muistaakseni ufoja ei ole paljon. Muistaakseni huhkin niitä ahkerasti syksyllä. Muistan kolme keskeneräistä työtä ja sukellan Projektitynnyriin. Äkkiäkös nyt jonkun ufon selätän, kun vaan aloitan. On sitten kivempi aloittaa uuttakin.

3a0af-1-dsc_2158

1-DSC_2164

Vilkaisu sisältöön on kuitenkin silkkaa kauhua. Toisiinsa takertuneita neuleita, unohtuneita lankakeriä ja puikkoja, keskeneräisiä töitä ja työvälineitä sekä mihinkäänkuulumattomia vyötteitä ja roskia.

Tynnyrin ufosisältö eriteltynä, ilmestymisjärjestyksessä:

1-DSC_2170

Guacamole-patalappu, jonka oli määrä lähteä helmikuun alussa Valittuni mukaan Espanjaan puoleksi vuodeksi. Lappu, joka ei varmasti ole kuullut sanaakaan espanjaa saati kokenut edes yhtä kulttuurisokkia. Keskeneräisyysaste 50%, inspis vähemmän – ympyröiden virkkuu ei ole alaani.

1-DSC_2173

Toukokuun lopun Espanjan-lomani aikana oli määrä saada jämähattu valmiiksi. No sainko. (Miksi muuten on niin hankalaa kuvata turkoosia väriä. Turkoosia Schachenmayr Cataniaa ja petroolia Hjertegarnin Blend Bamboota on tämä.)

1-DSC_2176

Mytty sisältää huivin. Aloitettu todennäköisesti joskus vuonna 2011. Ufoaste n. 50%.

1-DSC_2178

TYRSK! Siis tämäkin vielä! Joskus vuosia sitten yritin tehdä Jenga- ja mikä-tuo-toinen-Novitan-lanka-nyt-oli -jämistä kissamörrikkää Jälkeläiselle, mutta mitä kävikään! Hahad, mikä turake! Ja ihan selvyyden vuoksi – otus on kuvattu selkäpuolelta! Mitähän tästäkin ikinä tulee! :’D

1-DSC_2191

Valmis Amelia, jota en vain ole oppinut jostain syystä käyttämään. Mallin piti olla täydellinen. Teeteen Primavera on ihanaa lankaa neuloa ja käyttää. Mutta jostakin syystä Amelia on päätynyt purettavaksi tynnyriin. Tuntuisi haaskaukselta olla käyttämättä näin ihanaa materiaalia neuleeseen, jota tulen rakastamaan. Kunhan ensin puran tämän ja keksin, mitä haluan tehdä ja saan valmiiksi.

1-DSC_2195

Ukkitakki. Hurjaa vauhtia aloitin ja päädyin tilanteeseen, jossa enää kaulus ja taskut puuttuvat. Alun perin tarkoitus oli tehdä muuten Novitan ohjeen mukaan, mutta neuloa hihat raglanina ja reilusti kapeampina, kuten aina Novitan ohjeiden kanssa joudun tekemään. Tämä puolestaan aiheutti mietintää pääntien kanssa. Koko S on sittenkin aivan liian suuri (hmh) käytettäväksi napitettuna, joten kokeilin vyötä.

1-DSC_2209

No en tiiä. Mitä mieltä olette, onko ihan hirveä mössykkä vai tuleeko pidettävä, jos neulon vaan suuren kauluksen ja tursin taskunkohdat jotenkin piiloon? Hihat lörköttävät ehkä osittain myös vielä toistaiseksi liian suuren pääntien vuoksi, vaikka on niissäkin väljyyttä kyllä kaikesta huolimatta. Visainen vaate!

1-DSC_2200

Gilmore-liivi. Tämä lupaa onneksi parempaa kuin ukkitakki. Muistaakseni neule jäi syksyllä kesken, kun ohjeessa alkoi tapahtumaan jotakin radikaalia ja valitsin luennolla keskittymisen neuleeseen syventymisen sijaan. Taidan jatkaa neulejuttujani tästä!
1-DSC_2202
Ystävän joltakin lahjaksi saama pipa, kokoa liian pieni. Lupasin 6-10 kk sitten neuloa hatun hänelle uudestaan suurempaan kokoon sileänä, sillä palmikot vievät luultavasti lankaa enemmän. Toivottavasti lanka riittää!
1-DSC_2206
”Siis mikä ihmeen putkula täällä…” Haa! Olen näemmä aikonut tehdä parittomasta sukasta Jälkeläiselle keppihevosen ja jopa täyttänyt pään valmiiksi kokeilusutuilla! No mikä ettei! Ehkä sitten tänä syksynä. Lankana on Sandnesin Mini Palett, josta luovuin jemman siivoamisen yhteydessä. Toista sukkaa ei siis ole odotettavissa. Langassa oli niin häviävän ohuita kohtia, etten uskaltanut käyttää sitä sukkiin, vaikka se sukkalankaa onkin! Näen langan turvallisempana valintana esim. huiveihin. Tiedä sitten, onko koostumusta kehitetty sitten keräni. Verrattain uutta lankaahan se silloin vielä oli.

1-DSC_2220

Sokerina tynnyrin pohjalla oli ala-asteella väsäämäni sukkapari! Tätä nostalgian määrää! Vasemman jalan sukka on suurin piirtein sopiva (mutta mikä ihmeen vihreä kursinta tuossa kantalapun kulmassa on!), vaikkei päättely oikein ole pitänytkään 😛 Oikea onkin sitten jo selkeästi leveämpään jalkaan suunniteltu :’D Muistan, että Äiti ehdotti pari vuotta sitten näiden purkamista (”Hyvää lankaa uudelleenkäytettäväksi!”) – kuinka ei nähnyt näissä käyttöarvoa! 😀

Ehkä vain jatkan siitä Gilmoresta. Se taitaa nyt tuntua parhaalta!

Advertisements

8 kommenttia artikkeliin ”Mistä aloittaisin?

  1. Paluuviite: ENSIMMÄISET VILLASUKKANI RAAMEISSA. |

  2. Paluuviite: ENSIMMÄISET VILLASUKKANI RAAMEISSA. |

  3. Paluuviite: GUACAMOLEA. | Neuloo ja purkautuu

  4. Paluuviite: GUACAMOLEA. | Neuloo ja purkautuu

  5. Paluuviite: Juniper. - Neuloo ja purkautuu

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s