Rätei? Rätei.

Lähestulkoon vuoden kestäneen neulepläähin voittaminen tuntuu mahtavalta!

Sain toukokuussa hiekkalaatikon reunalla aloitetun tiskirätin valmiiksi jo heinäkuussa. Enkä päässyt jatkamaan hyvin alkanutta matkaani, sillä minulla ei ole tiskirätteihin soveltuvaa lankaa jemmassa. Aika mahtavaa. Hätä ei kuitenkaan onneksi ollut tämän näköinen, sillä ostamattomuushaasteestani huolimatta olisin sallinut itselleni kerän puuvillalankaa (sillä rättini tarvitsevat oikeasti jo ex-etuliitteen.) Valittuni Äiti karautti kuitenkin hätiin tarjoamalla kaksi kerää lankaa ja rättitehtaani pyörät saivat jatkaa pyörimistään autoni renkaiden kanssa kilpaa, kun Valittuni kanssa kotikaupunkiin palasimme.

fe8fa-1-dsc_2156

Valmiita rättösiä! Vähänkö natsaa pinkkiin vedenkeittimeen ja vaaleanvihreään mattoon nyt tämä. Ja ihan vahingossa oli tällaisia jämiä. Everything went better than expected.

Rätit näyttivät kuitenkin melko tympeiltä. Päätös rakentaa reunapitsit oli ilmiselvä, mutta toteutus ei ollut ottaa tuulta alleen. (Vai tulta? No jokatapaus.) Aamulla päätin antaa motivaation tulla omia aikojaan, kun otin koukun käteen ja aloin tekemään! Ja tulihan se melko pikaisesti sitten, kun ensin aloitin!

Inspiraatiota kävin hakemassa ensin Maijalta ja sitten vähän Halkomammutin-blogista, mutta sovelsin kuitenkin molempiin rätteihin reunat itse.

PS. Virkkasin reunat lankaan nähden paksuhkolla 4 mm koukulla, jotta reunat eivät rättien kastumisen aiheuttaman lörähdyksen jälkeen kiristäisi. Hyvin toimi!

359b6-1-dsc_2148

Ensin kierros kiinteitä silmukoita (kulmissa 3 ks samaan kohtaan), jonka jälkeen 2p, 2 kjs. 2p aina samaan silmukkaan. Hyppy kahden kiinteän yli ja samat. Kulmissa pylväiden välissä on 3 kjs.

a4382-1-dsc_2149

Myöskin sinisessä rätissä ensin kierros kiinteitä silmukoita (kulmissa 3 ks samaan silmukkaan) ja toinen kerros seuraavasti: 2p, 1pp, 2p yhteen kiinteään silmukkaan, hyppäys kahden yli ja sama. Nurkkiin laitoin jostain syystä ihan vain yhden pylvään, mutta kivempi olisi voinut olla kuvion jatkaminen.

Advertisements

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s