Hameesta mekko.

Pari vuotta kauniin kankaansa vuoksi kaapissa hilloutunut hameeni koki vihdoin uudestisyntymisen, kun viikonloppuna Neitoni kanssa selasimme kangaspinkkoja ja vaippamateriaalipussia. Sitten parin vuoden en ole siihen juuri kajonnut, sillä se sisältää lähinnä PULia ja joitakin t-paidannuhjakkeita, joista ei ole kuin imuiksi ja sisävaippojen tukiosiksi. Vaan vielä mitä! Ilmeisesti muutoissa olen survonut sinne myös mukavia tasaraitakuosisia trikoopaitoja!

Löysinkin takakappaleettoman sellaisen ja saksin ensin hihat irti. JAMKin kirjastolta löytyi kirja-aarre ”JUJU – erilainen lastenvaatekirja” ja sieltä nappasin kaavan linnanneidon mekon yläosaan. Leikkasin paidan etukappaleesta molemmat yläosat ja trikookantin ja poimutettuani hihat puhveiksi (juuri sopivasti oli aikuisen hihoissa poimutusvaraa!) ompelin ne vain paikalleen. Ompelulaatikosta löytyi sopivasti kymmenisen senttiä kuminauhaa, joten puolitin pätkän ja ompelin hihan alareunaan lisäämään pussivaikutelmaa.
Hameesta leikkasin vyötärökaitaleen ja piilovetoketjun pois, ompelin poimulangan ja kiinnitin helman yläosaan. Koska pääntie ei olisi yltänyt Neidon kallon yli, jätin vasemman olkasauman ompelematta ja vain päärmäsin sen. Lisäsin siihen käytöstä poistetuista alusvaatteista saksitut olkaimet kiinnittimeksi ja pääntielle koristeeksi rusetin, jossa oli joku kolikkohilkutinkin. Valmis!
273ec-mekonainekset
Lähtötilanne eli kaava-arkki, hame, puolikas paita ja alusvaatteen jämät.
06e4d-mekko1
 Helpoin mekko vähään aikaan. Kokokin on vielä reilu, joten tällä hulmulla tehdään vielä monet pyörähdykset.
Advertisements

7 kommenttia artikkeliin ”Hameesta mekko.

 1. Ihana Blogi!! 🙂 Nätin mekon olet tehnyt ja ihanaa kun voi löytää vanhoille vaatteille uuden elämän. Pitää joskus vilkaista tuota JUJU-kirjaa, voisin kuvitella, että meidän tyttökin tykkäisi tuollaisesta mekosta.

  Tykkää

 2. Ihana Blogi!! 🙂 Nätin mekon olet tehnyt ja ihanaa kun voi löytää vanhoille vaatteille uuden elämän. Pitää joskus vilkaista tuota JUJU-kirjaa, voisin kuvitella, että meidän tyttökin tykkäisi tuollaisesta mekosta.

  Tykkää

 3. Täten ilmoitan merkinneeni blogisi listaukseen, jossa on siis blogeja joissa on mielestäni ainesta. 🙂 Eli käyhän kurkkimasta blogistani ohjeistukset… 🙂

  Tykkää

 4. Miten en ole tajunnut vastata mitään! Kiitos kaikille kauniista sanoista, vaikka melkein vuoden myöhässä! Tulen vallan otetuksi, kun kommentit nyt luin! Kiitos ja anteeksi.. 🙂

  Tykkää

 5. Miten en ole tajunnut vastata mitään! Kiitos kaikille kauniista sanoista, vaikka melkein vuoden myöhässä! Tulen vallan otetuksi, kun kommentit nyt luin! Kiitos ja anteeksi.. 🙂

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s