Puff!

Viime postauksessa mainittu puhvihihamekkostoukka on kuoriutunut kotelostaan! Mekko valmistui ihanan nopeasti luennolla ja parilla kotisohvasessiolla.

6d650-batik_mekkonen_1

Ohje oli oikein selkeä ja modasin sitä vieläkin iisimmäksi jättämällä aina-oikein-raidat pois. Lisäsin puhvihihat neulomalla olalla 10 silmukkaa etu- ja takareunastaan (=20 s) ja kavensin ne vastaavasti pois hihan alareunassa. Tuli aika nätit ja hillityt pussit, jes!
025c9-batik_mekkonen3
 Malli: Maxi Top/Dress by Elena Nodel (vähän modattuna)
 
Koko: 3-4 vuotta
Lanka: Novita Puro Batik (100% akryyli)
Puikot: 4.5 mm
Menekki: 160 g
Olin tuijotellut Puro Batikia tuossa sävyssä noin vuoden aina lankahyllyssä. Väri oli oikein Meidän Tyttömäinen, mutta hannasin ostopäätöstä kuitenkin aina tulevaisuuteen. Pelotti, että se olisi taas niitä pätkärääkättyjä lankoja, jotka näyttävätä hyvältä vain kerällä ja joita ei ole edes tarkoitettu neulottavaksi. Tokmanni kuitenkin sai minut kuitenkin vakuutettua – Batik oli tarjouksessa 3 € / kerä. Nappasin siis mukaan kaksi kerää ja olen aika tyytyväinen langan ja ohjeen yhteensovitukseen.
Harvoin materiaali yllättää (koulutuksen ja kokemuksen puolesta osaa jo yleensä aika hyvin tunnustella, mitä ainetta on hyppysissä), mutta tällä kertaa näin pääsi käymään! Olen koko ajan mieltänyt langan puuvillaksi/puuvillaviskoosisekoitteeksi, mutta mitä lempoa! Tämähän on täyttä muovia! Kivointa akryyliä kyllä onkin, mitä olen hyplännyt! Puuvillaa imitoiva akryyli ei ole yhtään niin kaameaa näköjään, kuin villaa apinoiva. Aika jännää. Lanka luisti KnitPro-puikoilla kivasti ja tajusin petoksen vasta pyöritellessäni vyötettä kahvitunnilla.
Taidan vielä pujotella satiininauhan rusetiksi yläosan reikäriviin, jottei mekko käytössä lörpsähtäessään vallan valahda päältä.
Advertisements

3 kommenttia artikkeliin ”Puff!

  1. Siitäpä tuli sievä ❤ Ja Synskillä on asiaankuuluvat ilmeet joka kuvassa 😀 Miusta toi sun modaama ohje on kyllä paljon paremman näkönen ku toi alkuperänen.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s