Mausteinen porkkanakakku.

Lupailin tuparien reseptejä tännekin ja aloitan porkkanakakusta. En oikeastaan ole omia reseptejä kirjoittanut aikaisemmin, mutta kai tämä sellaisesta menee. Sovelsin muutamasta eri lähteestä ja arvoin muutenkin. Pääasia tässä kakussa on, että raastetta on tujusti ja mausteita monia, unohtamatta sitä, että herkkukuorrutus on kuitenkin ihan parasta. (Tai muinaisen Onnenpyörän mukaan, purkkakuorrutus.) Laitoin mukaan myös summittaiset grammamäärät vaakojen ystäville ja käytin apuna tätä muunnostaulukkoa. Itse pidän enemmän tilavuusmitoista. Mausteet ja kohotusaineet on mitattu reippaamalla kädellä silottamatta kukkupäitä.

Nimen kakku saa siitä, että olen ollut ihan ihmishanuri ja on ikävä Ystävää, joka alunperin tutustutti minut porkkanakakkuihin ja joka myös leipoo niistä parhaat.

9356b-porkkanakaakku

Ystävänkaipaajan porkkanakakku

Kuorrutteen alusta:
3 munaa
2,5 dl (210 g) sokeria
(tai 1 3/4 dl (140 g) hedelmäsokeria)
500 g porkkanoita
½ tl maustepippuria
½ tl inkivääriä
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
1 pss hasselpähkinärouhetta (jätä osa koristeeksi)
Namikuorrutus:
200 g sulatejuustoa
2 ½ dl tomusokeria
½ dl voisulaa
sopivasti sitruunamehua (itse puristin melkein kokonaisen yksilön)
Koristeeksi käyvät esim. pekaanipähkinät tahi mantelilastut

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito vuorotellen taikinaan. Viimeistele pyöräyttämällä pähkinät joukkoon. (Tykkään sekoitella taikinaa nuolijalla, että reunoilta saa kaiken taikinan mukaan ja onpahan valmiiksi täynnä taikinaa sitten, kun paistos on jo uunissa 😉 Paista vuoassa 200C n. 25 minuuttia.

Käy kuorrutuksen kimppuun pohjan jäähtyessä. Kaavi juusto kulhoon ja lisää tomusokeri. Sekoita varovasti. Havaitsin taikinavispilät tehokkaiksi ja pöllyttämättömiksi välineiksi tähän, mutta perinteinen lusikkakin on oiva. Lisää sitruunamehua maun mukaan. Sokerin määrääkin voi välillä vähän maistella. 😉 Kun pohja on vielä lämmin (ei kuuma, ettei se vaan imaise kuorrutusta!), levitä kuorrute pinnalle ja koristele kauniilla asioilla ja vaali tärkeitä asioita elämässä. Toinen neuvo tuli aamulla 3 ½ -vuotiaalta Tytöltä, joka ohjeisti aamupalalla seuraavasti: ”Laita ruoka hiljaseen suuhun!” Älkäämme siis puhuko porkkanakakku suussa.

Advertisements

3 kommenttia artikkeliin ”Mausteinen porkkanakakku.

  1. Haa! Nyt muistin ettiä tämän! ^w^ Ja samalla huomasin, etten tilaa/lue tätä blogia, ilmankos en heti löytäny oikeeta postausta 😀 Mutta nyt sekin asia on korjattu!

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s