Huonosta asiakaspalvelusta.

Iltaa, kansalaiset.

Sain tänään elämäni surkeinta asiakaspalvelua. Se on aika paljon sanottu, sillä tamperelaisessa kodinkoneliikkeessä minua on kuitenkin mm. ohjeistettu kiertämään ylimääräinen kuulokepiuhan pituus kaulan ympärille ja pieksämäkeläinen bussikuski on kieltäytynyt ottamasti minua kyytiin vaihdettuani kireässä pakkasessa vastapäiselle pysäkille päästäkseni nopeammin  pois pakkasen armoilta ja sitä rataa. Yhtä kaikki.

Tarina alkaa kirpputorilta löytämästäni saumurista, jonka sain nimelliseen 10 € hintaan. Saumurista puuttuu poljin ja virtapiuha, jotka kuitenkin uskon löytäväni jostakin ompelukonehuollosta ylijääneinä osina.

3a310-paha_mieli

Arkistokuvaa. Kuva ei liity tapaukseen.

Vuoden Jyväskylässä asumisen jälkeen en ollut käynyt vielä kertaakaan eräässä ompelukoneliikkeessä ihastelemassa kaupungin suurinta nappivalikoimaa ja jokaisen liikkeessä asioineen sanoin ”kokemassa kylän surkeinta palvelua.” Päätin korjata tilanteen ihan uteliaisuutta tietääkseni, mistä olen jäänyt paitsi. Olihan siellä nappi poikineen, joo. Astuin liikkeeseen N:n kanssa sisään ja ihailin avaria tiloja mielessäni. Katseeni kiinnittyi käytettyyn saumuriin ja kerroinkin heti avecilleni, miten mummollani on samanlainen ja kuinka hyvä lapsuusfiilis siitä heti tuli. Sain tuota pikaa asiakaspalvelijan luokseni ja avausrepliikki oli tökerö ”No mikäs sua täällä kiinnostaa.” Ilmaisin toiveeni löytää poljin Husqvarna 430 kolmilankasaumurille ja kerroin vielä, että se on sininen, sikäli kuin sillä olisi mitään merkitystä tunnistamisen kannalta. Kuvailin myös, millainen liitin johdossa tulee olla. ”Hmh. Onpa taas tuntomerkkejä.” (öö..? En mielestäni olisi voinut olla paljon tarkempi ilman konetta mukanani.) ”Niihin on niin monenlaisia piuhoja. Oliko se tällainen liitin?” (Osoittaa hyllyssä olevasta koneesta vääränlaista liitäntää, joka ei todellakaan ole yhtään kuvailuni suuntainen.) Vastaan, että ”ei, se oli pohjasta suora ja ylhäältä kolmiosainen. Ei tuollainen Z mallinen.” ”Jaahas. Minkäs kokoinen sen sitten oikein pitäisi olla?” Näytin sormilla suurin piirtein oikeaa kokoa. Saan vastineeksi tuhahduksen ”HAH! Ihan kuin kalajuttuja.” ja palvelijani suuntaa äksyn ”hemmetin AKAT”-mulkaisun seuralleni. Sanoin tunnistavani oikeanlaisen johdon melko varmasti, jos vaikka olisi näyttää vaihtoehtoja. ”No ostatko jos tilaan sellasen sulle. Maksaa ainakin 70 €.” Tässä vaiheessa ilmeisesti hänelle oli jo näköjään selvinnyt täsmälleen, millainen poljin saumuriini sopii, vaikka teki kaikkensa saadakseni minut uskomaan, että tajuan polkimesta yhtä paljon kuin undulaatti partakoneesta. Silmien pyörittelyn ja miespuoliseen aveciini suunnattujen merkitsevien toljotusten jälkeen päätin olla laittamatta ropojani kyseiseen liikkeeseen.

En selvästikään osaa kirjoittaa tilannetta vastaamaan todellisuuden karuja koettelemuksia. Jeesusmaaria. En olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut kuvitella, että tänä päivänä MISSÄÄN kohdataan asiakas näin törkeästi. Vaatetusalan ammattilaiset ja ihmiset, jotka tietävät, mitä ovat tulleet ostamaan, saavat liikkeestä luokatonta, vähättelevää ja suorastaan naisvihaista kohtelua, joka ei todellakaan toivota tervetulleeksi asioimaan liikkeessä muun muassa enää ikinä.
..Kunnes kerroin ystävälleni puhelimessa tapauksesta ja sain kuulla, että liikkeen naiset ne vasta pahansuopia ovatkin. En kyllä muista, milloin olisin ollut näin hersyvän hyväntuulinen saatuani kurjaa palvelua kuin tänään. Tämä ompelukoneliike ylitti aivan kaikki odotukseni enkä voinut kuin hykerrellä havaintoani. Olen puhunut.
ps. ristiriitaisten tuntemusten jälkeen päädyin valitsemaan sekä hyvän että pahan mielen tunnisteen postaukseeni.
Advertisements

16 kommenttia artikkeliin ”Huonosta asiakaspalvelusta.

 1. Omien kokemuksieni mukaan kyseisessä pitkään Jyväskylässä palvelleessa yrityksessä parasta palvelua on nimenomaan saanut tältä vanhemman puoleiselta herralta. No, ehkä on viimein oppinut naisten tavoille.Tuota liikettä ei voi kyllä suositella yhtään kenellekään. Ei riitä, että myyjät ovat töykeitä, kyyläävät, kun asiakkaana yrittää tuotteita katsella vaan ovat mokomat vielä täysin ammattitaidottomiakin. Minulle on yritetty myydä kiristyskorsettiin kiristysnaruksi satiininyöriä(!) ja kerran, kun en löytänyt mieleisiä nappejani miehen liiviin (nappivaihtoehtojahan toki rajoittaa paitsi olemassa olevan kalvosinnapit myös miesten pukuetiketti)niin sain kuulla ”Noh, sitten pitää vain muuttaa suunnitelmia.”Tulipas pitkä kommentti. Ehkä olisi pitänyt kirjoittamaan omaankin blogiin haukkuteksti 😀

  Tykkää

 2. Omien kokemuksieni mukaan kyseisessä pitkään Jyväskylässä palvelleessa yrityksessä parasta palvelua on nimenomaan saanut tältä vanhemman puoleiselta herralta. No, ehkä on viimein oppinut naisten tavoille.Tuota liikettä ei voi kyllä suositella yhtään kenellekään. Ei riitä, että myyjät ovat töykeitä, kyyläävät, kun asiakkaana yrittää tuotteita katsella vaan ovat mokomat vielä täysin ammattitaidottomiakin. Minulle on yritetty myydä kiristyskorsettiin kiristysnaruksi satiininyöriä(!) ja kerran, kun en löytänyt mieleisiä nappejani miehen liiviin (nappivaihtoehtojahan toki rajoittaa paitsi olemassa olevan kalvosinnapit myös miesten pukuetiketti)niin sain kuulla ”Noh, sitten pitää vain muuttaa suunnitelmia.”Tulipas pitkä kommentti. Ehkä olisi pitänyt kirjoittamaan omaankin blogiin haukkuteksti 😀

  Tykkää

 3. Kävinköhän minäkin tässä samaisessa liikkeessä pari viikkoa sitten … Menin sisään ja katselin nauhoja, naismyyjä tuli viereen ja tokaisi kovalla äänellä: 'Mitäs sinä oikein haluat!' Katselin vähän aikaa nauhoja ja poistuin kiitoksen kera. 🙂

  Tykkää

 4. Apua, miten tuollainen liike voi olla olemassa enää??! Vai onko se paikkakunnan ainoa eli ei ole valinnanvaraa asiakkailla?-riitu

  Tykkää

 5. Apua, miten tuollainen liike voi olla olemassa enää??! Vai onko se paikkakunnan ainoa eli ei ole valinnanvaraa asiakkailla?-riitu

  Tykkää

 6. Liikkeessä on Jyväskylän paras valikoima ompelutarvikkeita ja lisäksi huoltopalvelu, joten asiakkaita riittää. Torin laidalle on tosin avattu uusi liike, joka pitänee katsastaa pikimmiten. 🙂

  Tykkää

 7. Liikkeessä on Jyväskylän paras valikoima ompelutarvikkeita ja lisäksi huoltopalvelu, joten asiakkaita riittää. Torin laidalle on tosin avattu uusi liike, joka pitänee katsastaa pikimmiten. 🙂

  Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s