Lupaus seikkailusta.

merenneitohuivi1
Lanka: Drops Alpaca (2919)
Puikot: 4.5 mm
Ohje: Merenneidon Pyrstö by Tiina Helander
Puolen vuoden silmäilyn ja itsensä hillitsemisen jälkeen ostin Poppelista sitä ihanaa turkoosia lankaa sieltä ylähyllyltä. Jo pelkästään tieto, että minulla on nyt tuota lankaa, jossa yhdistyy alpakan taivaallisuus ja turkoosin täyttymys, saa sormet kihelmöimään. Se, ja kuiva talvi-ilma.
Etsin väriin sopivaa ohjetta, mutta ei oikein tahtonut onnistaa. Selailin Ravelryä, Knittyä ja Ullaa ja mietin jo, että tekisin toisen Harunin tai Swallowtailin. Sitten törmäsin tähän. Kuva ei oikein avannut minulle, millaisesta pitsihuivista oli kysymys, sillä ohjeen huivin lanka on erittäin kirjavaa. Googlettelin merenneidon pyrstöä enkä löytänyt muita kuin kirjoittajan neuloman kappaleen. Tuijotin kaaviota ja yritin hahmottaa muodostuvaa kuviota. Sitten ajattelin, että ”Ihan kuin rumaa pitsihuivia olisi perkule vie edes olemassa.” Sitä paitsi huivin nimi lupasi erittäin hyvää yhteensopivuutta lankaan.
Kuvio vaikuttaa vähän aaltomaiselta, muttei heti tunnistettavan säännölliseltä. Ohjeen mukaan minun pitäisi neuloa enää yksi toisto kakkoskaaviota ennen reunuskaaviota, mutta olen saanut vasta yhden kerän neulottua ja huivi näyttää vielä hieman pieneltä. Luultavasti teen ainakin yhden toiston lisää, sillä olen varannut huiviin kolme (3) kerää lankaa.
Nyt palaan kuitenkin Ukkitakin ensimmnäisen hihan pariin! Joustin on jo melkein valmis.
Advertisements

4 kommenttia artikkeliin ”Lupaus seikkailusta.

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s