Monia lapasia ja ukkitakki.

Neuletahti on hidastunut siitä, mihin olen tottunut. Enää ei valmistu kaikki niin suitsait. Ihan kuin olisi paljon muutakin tekemistä. Huomaan, että limellä (Elixialla) käyminen on lisääntynyt hieman, toisaalta myös koulu pakottaa viettämään paljon aikaa tehtävien parissa. Nyt on tosin loma ja suomen jamkein ammattikorkeakoulu onkin antanut sille rehellisen nimen ”kontaktivapaa viikko.” Se tarkoittaa käytännössä sitä, että saa nukkua niin pitkään kuin huvittaa, mutta hommiin on käsiksi käymän melko napakkaan. Olen jo saanut ainakin aloitettua muutamaa hommaa ja siitä olen hyvin tyytyväinen.
Huomaan neuloneeni viime aikoina lukuisia lapaspareja. Eniten ihmetystä kanssaeläjissä lienevät aiheuttaneet huovutetut tumput valtavuudellaan ja toisaalta kutistuvuudellaan, minussa taas isäni kihlajaislapaset ja niissä se, että tahkosin niitä noin puoli vuotta. Unelmoin myös saavani Pappatakkiani eteenpäin, jotta kevään korva ei pure liian kovasti ilmojen tästä vielä  lauhduttua.
huovutukset_medium5
Tässä siis valmiit huovutetut tumppuset.
Lanka: M & K Eco Multi Ull
Puikot: 8 mm
Ohje: Novita Syksy 2009
kihla-kevlarit_medium3
Kihlalahjan miespari. Ensimmäinen valmistunt heinäkuun h-hetkeen ja toinen tammipakkasille.
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena
Puikot: 3.75 mm
Ohje: Ullaneule / Kevlar-lapaset by Hilla Sorsamo
Olen neulonut tällä ohjeella jo kahdet miesten lapaset ja ihmettelen, kuinka suuret niistä tulee silti. Ensi kerralla taidan joko yrittää laskea peukalon aloittamisen toiseen kohtaan tai ihan vain neuloa kuvion yhtä kerrosta matalampana. Sekin voisi toimia. Leveyttäkin lapasissa taitaa minun makuun olla vähän liikaa. Täytyy muistaa nipistää pari silmukkaa sivuista seuraavan kerran.
lahivariharmoniat_medium3
Virkeät, pirtsakat (yhdistettynä virtsakat?) lapaset.
Lanka: Gjestal Topp’t Tå
Puikot: 4.5 mm
Ohje omasta päästä. Silmukoita taisi olla kaikkiaan 28. En oikein välitä löysistä lapasista ja minulla on pienehköt kädet. Näistä tuli aika täydellisen kokoiset. Peukalossa on silmiä 11 ja ne ovat yhtä kaikki melko jäpäkät myös.
pescovegetarian_harmaa3
 Monennetkohan Pescot?
Lanka: Novita 7 Veljestä + Rose Mohair
Puikot: 4.5 mm
Ohje: hyväksi havaittu Villaeläimen Pescovegetarian.
Vietin joululomani Naarajärvellä vanhempieni vaivana enkä tajunnut ottaa riittävästi lankoja ja puikkojan kahdeksi viikoksi. Minulle iski hillitön pakkoneuloosi Citymarketissa ja oli pakko ostaa JOTAIN materiaalia. Mietin, mitä puikkoja oli sattunut mukaan ja kaivelin hyllystä jotain siihen sopivaa. Rose Mohair oli jopa alennuksessa – muistaakseni 1,45 € / kerä – ja harmaata Seiskaveikkaakin oli tarjolla. Lopputulos on minusta yllättävän kiva, vaikka seiskoista yritänkin aktiivisesti päästä eroon. Keristä jäi lankaa yli ja ystävä sai niistä Ribbed Beanie -pipon. Mohairia jäi tämän jälkeen enää pari metriä, joten varovasti siellä kotikatsomoissa, kun yritätte samaa.
alpakkapipa3
Materiaali: Viking Of Norway Eco-Alpaca
Puikot: Alkuun 4.5 mm ja sen jälkeen 5 mm. Tuli sopivan napakka ja minusta aika ihana.
Niistä jämistä tehty pipo on muuten samaa mallia. Tämä taas on ehkä ihaninta koskaan neulomaani lankaa!

4038f-pappatakki_vaiheessa_medium

 Ukkitakki vielä vaiheessa.
Lanka: Hjertegarn Lima (Lankamaailma) + Drops Alpaca (Poppeli)
Puikot: 4.5 mm joustimissa ja 6 mm miehustassa.
Ohje: Novita Syksy 2008
Lankamaailmasta löytyi aika ihanaa perusharmaata villalankaa. Se oli kuitenkin yksin liian ohutta ohjeeseen ja käytinkin tätä oivana tekosyynä ostaa (taas) vähän lisää alpakkaa sen sijaan, että olisin tehnyt laskelmia ja säätänyt tiheyden kanssa. Alpakka sitä paitsi tekee kaikesta aina vähän parempaa; ruuanlaitossa vastaavia aineita ovat kerma, chili ja voi.
Advertisements

3 kommenttia artikkeliin ”Monia lapasia ja ukkitakki.

  1. Huraa! Sehän on meidän talon miehiä! Onpa kiva kun kävit jättämässä jäljen, Matiaksen kanssa sinusta puhuttiinkin kun olit täällä ollut joululomalla. Hauska tutustua näinkin! Sulla on tosi mahtava sulhanen. Ihan huippulaatua! Onnea teille ja kaikkea ihan parasta.

    Tykkää

  2. Huraa! Sehän on meidän talon miehiä! Onpa kiva kun kävit jättämässä jäljen, Matiaksen kanssa sinusta puhuttiinkin kun olit täällä ollut joululomalla. Hauska tutustua näinkin! Sulla on tosi mahtava sulhanen. Ihan huippulaatua! Onnea teille ja kaikkea ihan parasta.

    Tykkää

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s