Vaippoja.

Jep, paljastetaan osa ompeluhillumisillan tuloksista. Tein suuren löydön ja säästin 90€, kun tajusin nepittää ruuvipenkillä ylihintaisen pressin sijaan. Pah! Tilasin leuat Kestovaippakaupasta ja mietin tässä, josko joskus viitsisi tilata ne kokoa pienemmätkin.

1719e-nepitykset_1-500x372

Nämä onkin jo esitelty aiemmin. Sanottakoon vielä kiinnostuneille, että kaava on omaa käsialaa.

Mokasin taskun klassisesti laittamalla nepit molemmista kankaista läpi. Lyhyemmällä imulla toimii, eli ei mikään katastrofi.

Turkoosiraidallisenkin kanssa tein aloittelijan virheen – trikoopäällinen pakoilee neppien alta ilman kunnon tukikangasta. Ärsyttää. Toivon, että nepit irtoavat joskus, että voin korjata tilanteen. Aika turha luulo.. Läpissä nepit kestävät kyllä hyvin, kun on yksi kerros enemmän alla.
MUOKS: muljauttelin nepit irti ja pelastin vaipan ainakin toistaiseksi laittamalla tueksi froteesoiron.

Ja pallovaippakin on vanha tuttavamme. En tiedä, mikä minut aina ajaa näihin ratkomisiin, sehän oli vallan hyvä ja toimiva jo aikaisemmin! Siirsin siitä pe-mokkasisuksen toiseen vaippaan ja korvasin sen limellä fleecellä ja tikkasin saumanvarat sisälle. Tällä tavalla meinasin jatkaa näiden sisävaippojen kanssa, sillä ovathan nämä nyt herraisä huolitellumman näköisiä! Tässä nepit onnistuivat hyvin, kun tukea oli riittävästi, hah! (Jotenkin minä aina kuvittelen, että minun toivotaan yleisesti epäonnistuvan. Muistaakseni jonkun testin mukaan olen 80% vainoharhainen. Vai olenko?)

8ddde-retrot1

Ylimmissä on tarrat, sillä kuosikankaat olivat jo sellaista haperoa, etten halunnut neppejä haaskata. Vihreä itse asiassa reikääntyi kahden pesun jälkeen, joten tarrojen ratkominen kutsuu lempeästi. Korvaan kuosin jollakin toisella ja saas nähdä nepitänkö sitten. Piirsin M-kokoisesta Muumi-vaipasta kaavan ja kaikki on ommeltu sillä. Ilmeisesti nämä ovat vähän suurempia, sillä kaava on piirretty yhden pesun jälkeen ja nehän tunnetusti jatkavat hiljaista kutistumistaan iättömiin iankaikkisuuksiin.

Koostumuksia kierrätetyista kankaista:

Punainen kukkatäyttis: kuosi tyynyliinasta, tukena flanellia ja kiinteänä imuna 2 kerrosta joustofroteeta, sisäpinta samoin. Läppä 2 kerrosta jf. ja 1 kerros flanellia.

Vihreä kukkatäyttis: kuosi tyynyliinaa, tukena college, kiinteä imu 3x jf ja läppä 3x flanellia ja 1 x jf. Sisäpinta limeä fleeceä, ei kierrätettyä.

Sydäntäyttis: Pinta entistä pöytätablettia (lakana), tukena jf, kiinteä imu 3x jf ja läppä 2x jf, joiden välissä 2x hamppucollege. Ei myöskään kierrätetty, vaan joltakin ostettu taittoimu, jonka silppusin. Valkeat nepit.

Kukallinen sisätäyttis: pinta lakanaa (oli jonkinlainen pussukka), sisus jf, kiinteä imu 3x jf ja läppä 2x jf, joiden välissä 2x hamppucollege. Valkeat nepit.

Advertisements

2 kommenttia artikkeliin ”Vaippoja.

Kerro, niin mekin tiedetään!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s